در پی اعلام فاسد بودن ٥٠٠٠ تن ذرت در یکی گمرک ها
وزارت جهادکشاورزی: هنوز نمیتوان گفت ذرتها آلودهاند
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص چندین هزارتن ذرت متروکه شده در گمرک توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، چندی پیش معاون فنی گمرک ایران از فاسد شدن ٥٠٠٠ تن ذرت در یکی از گمرکهای کشور خبرداد و گفت که در سطح گمرک های مازندران حدود ۵۰۰۰ تن ذرت که از سال ۱۳۹۸ وارد منطقه ویژه اقتصادی نوشهر شده بود فاسد و بالغ بر ۱۴.۷ هزار تن کالا متروکه شده است که عمدتا نهادههای دامی هستند.
وی همچنین در پاسخ به چرایی جریان ماندگاری و فاسد شدن این ذرتها اعلام کرد که گمرک مسئولیتی در قبال کالایی که اظهار نشده ندارد و از زمانی این مسئولیت آغاز میشود که به گمرک اظهار شده و در فرآیند انجام تشریفات قرار بگیرد یا از سوی مراجع تحویل گیرنده کالا به عنوان کالای متروکه اعلام شود، این اقلام نیز قبل از اظهار در مناطق ویژه دپو شده بود و مرجع تحویل گیرنده به محض محدودیت زمانی و پایان دوره ماندگاری نسبت به اعلام متروکه و ارجاع به سازمان اموال تملیکی اقدام کرده است.
در این راستا و در پاسخ به این سوال که چرا پیگیری های لازم جهت ترخیص این نهاده ها انجام نشده و چرا این ٥٠٠٠ تن ذرت در گمرک متروکه شده است، حسن عباسی معروفان_سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: حدود ۲تا ٣٠٠٠ تن ذرت سال گذشته وارد گمرک کشور شد. اما به دلیل وجود مسائل حقوقی بین خریدار و فروشنده این ذرت ها به گمرک اظهار نشد و در نهایت ترخیص آن هم صورت نگرفت.
وی ادامه داد: این ذرت ها برای یک شرکت بخش خصوصی خارج از ایران است و مدتی است که درگیر دادگاه و منتظر دریافت حکم قضایی هستند. چون هنوز این ذرت ها وارد کشور نشده اند نمی توان دقیقا نظر داد که آلوده هستند. در حقیقت یک کالایی قرار بود وارد کشور شود ولی سازمان دامپزشکی و ناظران بهداشتی ایراداتی به آن وارد کردند و اجازه ورود ندادند.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزیافزود: این محموله وارد گمرک شده ولی هنوز وارد کشور نشده است. در هر صورت چه مشکلات حقوقی حل شود چه نشود قابلیت ترخیص ندارد.
معروفان تصریح کرد: چون موضوع مربوط به گذشته است مصرف کنندگان نهاده ها نگران سلامتی این کالا نباشند دستگاه های نظارتی بهداشتی و سلامتی تمام کالاهای وارده را ازحیث سلامتی به صورت چندلایه کنترل میکنند. این ذرت ها به هیچ عنوان وارد نهاده های دامی نخواهند شد.
به گفته وی حتی ذرهای از این ذرتها متعلق به بخش دولتی نیست و همه برای یک شرکت خصوصی خارج از ایران است.
وی در پایان گفت: چون این ذرت ها در گمرک اظهار نشده قابلیت ارسال به سازمان اموال تملیکی را هم ندارند.
منبع: ایسنا