دولت آلمان: موضع "ضد اسرائیلی" ایران، "یهودستیزانه" نیست
دولت آلمان مواضع ایران درباره اسراییل را "ضد اسراییلی" میداند و مصداق "یهود ستیزی" نمیداند. اسراییلیها از این موضوع به شدت ناراحتند.
به گزارش مملکتآنلاین، دولت آلمان بر این باور است که موضع ضد اسراییلی ایران و اظهارات مقامات جمهوری اسلامی ایران درباره محو اسراییل از جغرافیای خاورمیانه، موضعی "ضد اسراییلی" است و ارتباطی به "یهود ستیزی" ندارد.
روزنامه "جروزالم پست" اسراییل با انتشار گزارشی درباره واکنش وزارت خارجه و دولت آلمان به اظهارات ضد اسراییلی مقامات تهران، نوشت: دولت"آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان اعلام کرده است که موضع ایران درباره "محو اسراییل"، مصداق"یهود ستیزی" نیست.
به نوشته این روزنامه اسراییلی:
"در اول اکتبر، وزارت خارجه آلمان اظهارات سردار" حسین سلامی" ، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را موضعی "ضد اسراییلی" و نه "یهود ستیزانه" توصیف کرده است.
وقتی "جروزالم پست" درباره این موضع وزارت خارجه آلمان از یک سخنگوی دولت مرکل سوال کرد چنین پاسخ شنید:" ما چیزی برای افزودن به پاسخ وزارت امور خارجه نداریم. "
"جروزالم پست" به طور خاص سؤال کرده بود که آیا اظهارات سلامی از نظر دولت آلمان، ضد یهود است.
سردار "حسین سلامی" در اواخر ماه سپتامبر گذشته در اظهاراتی خواستار نابودی اسراییل شد؛ اظهاراتی که در خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) و دیگر رسانههای ایران بازتاب داشت.
او گفت:" این رژیم شوم باید از نقشه پاک شود و این دیگر یک رویا نیست و یک هدف قابل دستیابی است."
او افزود که کشورش ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ "توانسته است ظرفیت نابود کردن رژیم صهیونیستی " را به دست آورد.
وزارت خارجه آلمان در روز اول اکتبر در واکنش به اظهارات سلامی بیانیه زیر را به زبان آلمانی و انگلیسی صادر کرد: "ما تهدیدهای اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه اسرائیل را به قویترین شکل ممکن محکوم میکنیم. چنین لفاظیهای "ضد اسرائیلی" کاملاً غیرقابل قبول است. حق بقای اسرائیل قابل مذاکره نیست. ما از ایران میخواهیم که متعهد شود که روابط صلح آمیز با همه کشورهای منطقه برقرار کند و گامهایی عملی برای از بین بردن تنشها بردارد."
وقتی در توییتر از وزیر خارجه آلمان پرسیده شد که چرا سفیر آلمان در ایران ، "مایکل کلور برشتولد" این بیانیه را به زبان فارسی توییت نکرد و چرا وزارت امور خارجه آلمان این موضع خود را به زبان فارسی ترجمه و منتشر نکرده است ، هم وزارت امور خارجه آلمان و هم "کلور برشتولد" سفیر آلمان در ایران، از پاسخ به سوال "جروزالم پست" خودداری کردند.
دکتر "افریم زوروف" ، رئیس مرکز "سیمون ویزنتال " (در شهر قدس)، درباره این موضع دولت آلمان به "جروزالم پست" گفت: " وزارت امور خارجه آلمان با محکوم کردن صرف تهدیدهای اخیر سلامی برای نابودی اسرائیل ابعاد ضد بشری این اظهارات را نادیده گرفته است. کاستن تهدیدات سلامی به "لفاظی ضد اسرائیلی" یعنی نادیده گرفتن واضح اهداف نسل کشی در پس این تهدیدها."
او افزود: "محکومیت لفظی وزارت امور خارجه آلمان باید با اقدامات عملی برای اخراج ایران از سازمان ملل و تحریم کلیه ابعاد تجاری با رژیم ایران همراه باشد. در عوض به جای این کارها دولت آلمان به دنبال ترغیب تجارت با ایران و پیدا کردن راههایی برای دور زدن تحریمهای این کشور است."
پروفسور "جرالد اشتاینبرگ" ، بنیانگذار و رئیس سازمان نظارت بر سازمانهای غیردولتی و استاد مطالعات سیاسی در دانشگاه "بار ایلان" اسراییل هم در این باره به جروزالم پست ، گفت که "آلمانیها و به ویژه مرکل باید نخستین کسانی باشند که تهدیدات نسل کشی ایران علیه دولت یهود را به عنوان یهودستیزی محکوم کنند. اما آنها درعوض ، با پناه بردن به پشت واژه "ضد اسرائیلی" این موضوع را از مقوله "یهود ستیزی" متمایر کرده و این گونه اجماع بینالمللی "ضد هولوکاست" را تضعیف میکنند."
او اضافه کرد: " مرکل باید تمام توان مدت باقی مانده صدراعظمی خود را برای اولویت جبران خسارتهای وارده به دلیل عدم مقابله مناسب با ایران، به کار گیرد."
در ماه فوریه گذشته (بهمن ماه ۹۷ و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی) ، وزارت امور خارجه آلمان در جشن انقلاب اسلامی ایران در سفارت ایران در برلین شرکت کرد. همچنین در همان مناسبت ، "فرانک-والتر اشتاین مایر" رییس جمهوری فدرال آلمان پیام تبریکی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به حسن روحانی ارسال کرد.