ربات جراحی از راه دور ایرانی در ۳ بیمارستان مستقر شد/ آغاز نوآوری بزرگ در حوزه جراحی در کشور
نخستین جراحی رباتیک از راه دور در ایران با دستگاه کاملا ایرانی با موفقیت به پایان رسید و این دستگاه در ۳ بیمارستان امام خمینی، سینا و شریعتی تهران نصب شد.
به گزارش مملکت آنلاین، اولین جراحی رباتیک از راه دور در ایران با سامانه جراحی از راه دور امروز در بیمارستانهای امام خمینی (ره) و سینا انجام شد که در این جراحی، ربات در بیمارستان امام خمینی (ره) و جراح در بیمارستان سینا مستقر بودند.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران، اظهارداشت: یکی از اتفاقات خوب بیمارستان امام خمینی (ره) وجود این مرکز و پژوهشکده در آن است که در کنار درمان، درمان های جدید را هم توسعه می دهد.
وی درباره مزیت های جراحی با ربات از راه دور، گفت: جراحی رباتیک دقت بالایی دارد؛ خطای انسانی و لرزش دست را به شدت کاهش می دهد، فاصله بین جراح و مورد جراحی مهم نیست و خیلی راحت جراح می تواند از فاصله دور جراحی را انجام دهد و این موضوع در مواردی که نمی توان بیمار را جابجا کرد اهمیت بالایی دارد.
ستاری گفت: ربات های جراح داوینچی در دنیا مطرح هستند و این ربات ایرانی هم در حال اخذ تاییدیه های حیوانی است و تا یک سال آینده تاییدیه های فنی را می گذراند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: عمل امروز، شروع یک حرکت بزرگ و نوآوری جدید در حوزه جراحی در کشور است.
ربات جراح ایرانی در ۳ بیمارستان مستقر شد
همچنین سعید سرکار، رئیس پژوهشکده فناوری های و تجهیزات پیشرفته پزشکی و دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در جمع خبرنگاران، اظهارداشت: این دستگاه انصافا مورد توجه خاص و حمایت آقای ستاری بوده است و از سال ۹۲ تاکنون حمایت های مادی و معنوی خوبی را دریافت کرده است و آقای ستاری به طور مرتب پیشرفت این دستگاه را پیگیری می کردند.
وی گفت: این سامانه در ۳ بیمارستان امام خمینی (ره)، سینا و شریعتی تهران نصب شده است و برای آموزش و تست های حیوانی مورد استفاده قرار می گیرد.
سرکار از همکاری نزدیک جراحان بیمارستان امام خمینی با مهندسان بخش فنی در ساخت این ربات تشکر کرد و اظهارداشت: جراحان بیمارستان سینا کمال همکاری را در این پروژه داشتند و وقت و انرژی زیادی برای آن صرف کردند. علاوه بر این، همراه اول در این پروژه کمک بزرگی بود و بدون همراهی این اپراتور که بدون هیچ چشم داشت و دریافت ریالی زیرساخت های لازم را فراهم کرد، جراحی از فاصله ۷ کیلومتری ممکن نمی شد.
انتهای پیام/