برگزاری اولین جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته در خنداب استان مرکزی برگزار می‌شود

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی از برگزاری اولین جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته استان مرکزی در خنداب خبر داد و گفت: این جشنواره در هفته اول خردادماه برگزار خواهد شد.

برگزاری اولین جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته در خنداب استان مرکزی برگزار می‌شود

به گزارش مملکت آنلاین، محسن مرادی رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی با اشاره به ورود جهاد دانشگاهی استان به حوزه گیاهان دارویی گفت: ماموریت‌هایی به پشتوانه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کشور به این نهاد در استان مرکزی محول شده است تا بتوان با برخورداری از توان علمی این پژوهشکده در تولید گیاهان دارویی، عرصه تولید و فراوری گیاهان دارویی استان را مدیریت کرد.

وی با اشاره به اینکه شهرستان خنداب به عنوان پایلوت فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی جهاد دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی انتخاب شده است، گفت: نیاز کم گیاهان دارویی به منابع آبی، ضرورت تغییر الگوی کشت، ایجاد تنوع در محصولات کشاورزی و ارزش افزوده بالایی که در گیاهان دارویی وجود دارد، موجب شده است تا بتوان از ظرفیت شهرستان خنداب برای کشت گیاهان دارویی استفاده کرد و با تعمیم آن به سایر شهرها، زنجیره توسعه کشت گیاهان دارویی در سراسر استان ایجاد شود.

مرادی شرایط اقلیمی، مساعد بودن آب و هوا و خاک مناسب و نیز استقبال مردم و مسئولان را از عمده دلایل تمرکز بر روی شهرستان خنداب برای کشت گیاهان دارویی برشمرد و گفت: دو دوره آموزشی تخصصی کشت گیاهان دارویی در سال گذشته با حضور اساتید خبره و توانمند برگزار و مقرر شد بازدیدی از پژوهشکده گیاهان دارویی انجام و پس از انجام آموزش‌های عملی کار ساماندهی انجام شود اما به دلیل تغییر دولت، انجام این مهم به تعویق افتاد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی در ادامه به برگزاری نشستی با دهیاران بخش مرکزی شهرستان خنداب در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: در این جلسه پیشنهاد برگزاری نخستین جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته مطرح و مقرر شد امور اجرایی آن توسط جهاد دانشگاهی انجام شود و این جشنواره بهانه‌ای برای فرهنگ‌سازی و تقویت انگیزه و هم‌افزایی بین بخشی به منظور کشت گیاهان دارویی شود.

وی با بیان اینکه سطح زیرکشت شهرستان خنداب برای کشت گیاهان دارویی ۲۴۰ هکتار است، افزود: زعفران و گل‌محمدی عمده‌ترین محصول تولیدی در حوزه گیاهان دارویی خنداب است، اما به دلیل نبود فرآوری و صنایع تبدیلی و نیز نبود بازار مصرف، انگیزه‌ای برای توسعه کشت گیاهان دارویی در کشاورزان این شهرستان نیست و قطعا این جشنواره به فرهنگ‌سازی در این عرصه کمک خواهد کرد.

مرادی با اشاره به تشکیل کمیته اجرایی این جشنواره با حضور دستگاه‌های اجرایی مرتبط به دبیری جهاد دانشگاهی گفت: در جلسه اخیر مصوب شد این جشنواره در هفته اول خردادماه در درمانگاه قدیمی و تاریخی موقوفه مرحوم فراهانچی روستای دهنو خنداب برگزار شود. حضور متولیان حوزه گیاهان دارویی اعم از صنایع تبدیلی، فعالان صنعت داروهای گیاهی و سازمان‌های مرتبط با این حوزه در این جشنواره پیش‌بینی شده است و این جشنواره برخلاف سایر جشنواره‌های محصولات کشاورزی که به شکرانه تولید در فصل برداشت برگزار می‌شود، همزمان با آغاز کشت محصولات گیاهان دارویی انجام خواهد شد.

رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی، شناسایی سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در حوزه گیاهان دارویی و ایجاد دهکده سلامت یا سلامتکده طب سنتی را از جمله موضوعاتی بیان کرد که این جشنواره به دنبال آن است تا بتوان زنجیره‌های تکمیلی را در این عرصه به وجود آورد.

وی با اشاره به استقرار دبیرخانه این جشنواره در جهاد دانشگاهی استان گفت: قرار است از ظرفیت صنایع برتر استان‌های همجوار نظیر همدان و لرستان نیز برای شرکت در این جشنواره دعوت بعمل آید. همچنین قرار است دستگاه‌های اجرایی نسبت به دعوت از مجموعه‌هایی که اقدام به اخذ مجوز در این حوزه کرده‌اند، اقدام کنند.

مرادی با اشاره به ایجاد غرفه ویژه پژوهشکده گیاهان دارویی همراه با حضور اعضای هیات علمی مراکز تحقیقاتی استان برای ارائه آموزش‌های مرتبط در این عرصه در ایام برگزاری جشنواره گفت: شناسایی و دعوت از ظرفیت‌های منطقه در حوزه گیاهان دارویی و مشاغل خانگی برای شرکت در جشنواره و اتصال آنان به صنایع تبدیلی از جمله اهدافی است که در این جشنواره دنبال خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه این رویداد با همکاری دستگاه‌های مرتبط همچون جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی، علوم پزشکی، صمت، مدیریت روستایی استانداری، دانشگاه ها و مراکز علمی استان و فرمانداری خنداب پیگیری و برگزار خواهد شد و امید است با همکاری که در این عرصه شکل گرفته اتفاقات خوبی در حوزه گیاهان دارویی استان رقم بخورد، گفت: در این جشنواره قرار است از برخی مقامات وزارت‌خانه‌ها، پژوهشگران و کارشناسان دعوت بعمل آید.

انتهای پیام/

ارسال نظر