کمبودی در زمینه ذخیره کالاهای اساسی نداریم

وزیر جهادکشاورزی از ذخیره انبوه کالاهای مورد نیاز کشور خبر داد و افزود: در زمینه هیچ کالایی در کشور کمبود نداریم و تا ۳۰۰ روز ذخیره کالاهای اساسی داریم، فقط عدم عرضه به دلیل تورم انتظاری است، زیرا تصمیمات برخی از دست اندرکاران این حوزه با حدس و پیش بینی باعث عدم عرضه و انجام احتکار می‌شود که به صورت جدی با این موارد برخورد می‌شود.

کمبودی در زمینه ذخیره کالاهای اساسی نداریم

به گزارش مملکت آنلاین، غلامرضا نوری قزلجه روز شنبه چهارم اسفندماه در شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، به مبارزه و مقابله با رانت و فساد تاکید کرد و افزود: از بخش خصوصی باید حمایت کنیم، مخالف هرگونه رانت و انحصار هستیم و بنای دولت بر انجام کار سالم است و مقابل انحصار و زیاده خواهی‌ها می‌ایستیم.

وی بر اصلاح رویه‌های اقتصادی تاکید کرد و ادامه داد: در خصوص تعرفه شکر، به صورت دوگانه برخورد می‌شد ولی هفته گذشته مصوب کردیم که تعرفه یک درصد شود تا از تب و تاب افزایش نرخ آن جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به موضوع خرید به موقع کالاهای وارداتی، گفت: برنامه ریزی برخی از مراحل این کار برعهده جهادکشاورزی است ولی بخشی از فرایند در دست ما نیست و نیازمند بودجه ارزی است.

نوری به فرآیند ارز ترجیحی اشاره کرد و گفت: بسیاری از خریدها باید در اوایل بهار و تابستان انجام گیرد ولی در آن زمان درآمدهای کشور وصول نشده تا پرداخت‌ها انجام شود زیرا باید نفت فروخته شود و ارز برگردد تا به عنوان ارز ترجیحی برای کالاها صرف شود.

وی ادامه داد: رویه غلطی چند سال است که در کشور وجود دارد و در ایام خاص سال دولت تحت فشار قرار می‌گیرد که به خاطر کمبود اقدام به واردات برخی کالاها کند و بر این اساس پنج میلیارد دلار بدهی به دولت تحمیل شده است. 

وی با اشاره به چالش اتحادیه‌های مرغ و تخم مرغ در دریافت مجوز صادرات از اتحادیه مرکزی، گفت: دوست داریم کارها را به دست تشکل‌ها بدهیم‌ ولی بنا به تجربه گذشته که تشکل‌ مربوطه اقدام به انحصار کرده بود، برنامه ریزی‌ها و جلسات بررسی انجام گرفته تا اتحادیه به هر استان بنا به واحدهای مرغداری، سهم بدهد.

وزیر جهادکشاورزی افزود: نمی‌توانیم به یک باره به دلیل بحث انحصارگری از طریق این اتحادیه کارها را تعطیل کنیم و مشکل بزرگتر از قبل ایجاد شود زیرا بازاری که در این حوزه ایجاد شده است باید با طی روندی، اصلاح شود. 

وی از افزایش ۳۵ درصدی شامل ۲ میلیارد دلار صادرات خبر داد و افزود: تامین کالا برای ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان امسال انجام گرفته است.

وی با بیان این‌که تا جای ممکن از ممنوعیت صادرات جلوگیری به عمل می‌آید، اظهار کرد: برخی از سودجویی‌ها از بی انصافی هم فراتر رفته است و با سفره مردم بازی می‌شود، بنابراین مجبور هستیم وارد موضوع شویم و با این نوع رفتارها برخورد کنیم.

نوری از امضای قراردادهایی برای روند واردات گندم و فراوری و صادرات مجدد آرد و خوراک دام خبر داد و گفت: تا زمانی که ارز ترجیحی داریم، سخت است که تولیدکنندگان، مواد اولیه را با ارز ترجیحی وارد، تبدیل به کالا کرده و صادر کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر