مشکل شدید آب در ۱۴ منطقه سمنان

آب آشامیدنی مشترکان خانگی در ۱۴ منطقه شهر سمنان به دلیل آنچه مصرف زیاد و افت شدید سطح مخازن عنوان شده، با افت فشار و قطعی مواجه است.

مشکل شدید آب در ۱۴ منطقه سمنان

به گزارش مملکت آنلاین، اهالی منطقه‌های مختلفی در شهر سمنان از ساعت ۱۳ تاکنون نسبت به افت فشار و قطعی آب ابراز گلایه دارند.
قطعی آب آشامیدنی و افت فشار در مناطق متعددی از مرکز استان سمنان از ساعت ۱۳ امروز آغاز شده و طبق اعلام سامانه تلفن گویای اتفاقات آب و فاضلاب استان سمنان، این قطعی تا یک بامداد دوشنبه ادامه خواهد داشت.
قطعی آب در ۱۴ منطقه شهر سمنان بدون اطلاع قبلی در حالی وارد هشتمین ساعت متوالی شده که طبق بررسی‌های اقدامی درخصوص آبرسانی سیار به مناطق درگیر قطعی آب به منظور تامین نیاز آبی صورت نگرفته است.
طبق اعلام سامانه ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب، آب آشامیدنی مشترکان خانگی در مناطقی از مسکن مهر، تعاون، جانبازان، گلستان، شهید قندی، بلوار استقلال، بلوار آزادی، بلوار جمهوری، بلوار اخلاقی، فاز یک و ۲، بلوار امیرکبیر خیابان پست، منطقه ۴۰۰ دستگاه و میدان مادر با افت فشار و قطعی مواجه شده و این قطعی تا یک بامداد ادامه خواهد داشت.
در حالی که سامانه ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب سمنان، مصرف زیاد و افت شدید مخازن را علت قطعی و افت فشار آب در ۱۴ منطقه شهر سمنان اعلام می‌کند، رییس اداره آب و فاضلاب شهرستان سمنان گفت: پمپ و دینام ۲ حلقه از چاه‌های فعال برای تامین آب آشامیدنی در شهر سمنان سوخته و همین عامل موجب کاهش سطح مخازن آب‌آشامیدنی شده است.
اسماعیل یزدان‌فرید افزود: افت فشار آب آشامیدنی شامل طبقات همکف اول و دوم نمی‌شود و نگرانی در زمینه تامین آب طبقه سوم به بعد است.
وی بیان کرد: پمپ و دینام آسیب‌دیده ۲ حلقه چاه تامین آب در شهرستان سمنان تا فردا صبح رفع می‌شود و مشکل افت فشار رفع خواهد شد.
رییس اداره آب و فاضلاب شهرستان سمنان تصریح کرد: خروجی ۲ حلقه چاهی که از مدار شبکه آبرسانی خارج شدند ۶۰ لیتر در ثانیه است.
یزدان‌فرید در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری رسمی دولت در رابطه با افت فشار مشترکان در طبقه‌های همکف و اول در شهر سمنان افزود: در ساختمان‌هایی که طبقات همکف نسبت به نصب پمپ آب به صورت مستقیم بر روی شبکه آب بعد از کنتور اقدام کرده‌اند طبقات بعدی با افت فشار آب مواجه هستند.
اظهارات رییس اداره آب و فاضلاب شهرستان سمنان در حالیست که آب آشامیدنی چند منطقه مرکز استان از ساعت‌ها پیش به طور کامل قطع شده و حتی ساکنان طبقه‌های همکف و زیرهمکف هم آب ندارند و گلایه‌مند هستند، پیشتر نیز مردم سمنان نیز از قطعی و افت فشار آب گلایه داشتند و نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و معاون استاندار نیز بر بحران کم آبی در سمنان صحه گذاشتند.

کاهش توان آبدهی منابع آبی موجود در استان سمنان و به ویژه شهر سمنان با آغاز گرما در سال ۱۴۰۲ بیش از هر زمانی خودنمایی می‌کند و به دغدغه‌ای برای مردم و مسوولان تبدیل شده است؛ به گفته کارشناسان، چشمه‌های روزیه و گل‌رودبار منابع اصلی تامین آب آشامیدنی شهر سمنان محسوب می‌شوند که دبی خروجی چشمه روزیه به دلیل خشکسالی در سال‌های اخیر به کمتر از ۱۷۰ لیتر بر ثانیه رسیده و این در حالی است که در شرایط بارندگی مناسب، خروجی آب چشمه روزیه ۶۵۰ لیتر بر ثانیه بود.

به بیان دیگر، اکنون میزان خروجی آب به کمتر از نصف کاهش یافته است و به دلیل تنش آبی، از بیش از ۲۷ حلقه چاه برای تأمین آب آشامیدنی شهروندان سمنان کمک گرفته شد؛ این در حالی است که استفاده بیش از حد از سفره‌های آب‌ زیرزمینی، استان سمنان را درگیر پدیده خاموش و جبران‌ناپذیر فرونشست زمین کرده است.

طبق گزارش‌ها ۳۴۰ لیتر بر ثانیه آب مورد نیاز در شهر سمنان از طریق آب‌های سطحی و نزدیک به ۷۰ تا ۷۵ درصد آب مورد نیاز این شهر، به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی، از منابع زیرزمینی تامین می‌شود و این در حالی است که در گذشته وضعیت برعکس بود و بیشترین میزان تامین آب از منابع سطحی بود.

شرایط کم‌آبی در سمنان

میانگین بارندگی‌ استان سمنان در سال بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیمتر، در کشور ۲۵۰ میلیمتر و تبخیر چنان در استان سمنان بالا است که اگر میزان آبی در ارتفاع ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر زیر نور آفتاب داشته باشیم، در یکسال تبخیر می‌شود و این موضوع نشان از بحران کم‌آبی در سمنان است.

طبق گزارش‌ها، خروجی آب چشمه روزیه سمنان به عنوان منبع تامین آب این شهر از ۵۴۰ لیتر بر ثانیه در سال ١۴٠٠ به ۳۴۵ لیتر در ثانیه در سال ١۴٠١ و به کمتر از ۱۷۰ لیتر بر ثانیه در بهار ۱۴۰۲ کاهش یافت.

ورودی آب چشمه گل‌رودبار از دیگر منابع تامین آب شهر سمنان نیز از ۱۶۰ به ۹۴ لیتر بر ثانیه کاهش یافت و در مجموع نیاز آب آشامیدنی استان سمنان یکهزار و ۴۰ لیتر لیتر بر ثانیه است، اما ظرفیت تامین آب شهر سمنان در حدود ۸۳۰ لیتر بر ثانیه است و با اضافه شدن آب با کیفیت ۶ حلقه چاه در اختیار شهرداری و دستگاه‌های اجرایی، میزان تولید آب به ۹۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده است که به طور تقریبی پاسخگوی نیاز در شرایط عادی است و در ساعات اوج گرما میزان تامین آب پاسخگوی نیاز نیست.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر