اعتبار مورد نیاز اجرای طرح انتقال آب دریای عمان در استان سیستان و بلوچستان ۵۸.۵ هزار میلیارد تومان است
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی مستقر در استان باید در تأمین مالی طرح انتقال آب دریای عمان مشارکت داشته باشند تا پروژه با سرعت بیشتری اجرا شود.
به گزارش مملکت آنلاین، منصور بیجار امروز یکشنبه در بازدید از طرحهای عمرانی جنوب استان افزود: طرح کلان و ملی انتقال آب از دریای عمان با هدف تأمین آب پایدار و آشامیدنی برای شهرهای هدف در سیستان و بلوچستان و همچنین پشتیبانی از توسعه صنایع مستقر در منطقه تعریف شده و در حال اجراست.
وی افزود: اجرای این طرح تاکنون در استان سیستان و بلوچستان بیش از ۳۲ درصد پیشرفت داشته که شامل ۱۴۳ کیلومتر لولهگذاری و تکمیل ۹۶ درصدی سازه آبگیر و آبگذر بتنی است.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه طول مسیر اصلی خط انتقال آب از دریای عمان تا زاهدان ۵۵۳ کیلومتر است، اظهار کرد: پس از بهرهبرداری از این طرح در مرحله نخست، سالانه ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب به استان منتقل میشود که شامل ۱۰۰ میلیون متر مکعب برای مصرف شرب و ۸۰ میلیون متر مکعب برای نیازهای صنعتی است.
بیجار، یکی از چالشهای اساسی اجرای این طرح را تأمین ارز مورد نیاز دانست و تأکید کرد: تحقق تضامین برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی و همکاری بانکهای عامل در این زمینه ضروری است چراکه در قانون توسعه و بهینهسازی آب شرب شهری و روستایی بر همکاری همه دستگاههای اجرایی مربوطه برای صدور مجوز و تسهیل روند اجرای طرح تأکید شده است.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح در استان سیستان و بلوچستان نیازمند ۵۸.۵ هزار میلیارد تومان اعتبار است، خاطرنشان کرد: سهامداران تاکنون ۱۰.۹۶ هزار میلیارد تومان از این رقم را بصورت نقدی یا تهاتر تأمین کردهاند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیتهای سرمایهگذاری در طرح انتقال آب دریای عمان به این استان اظهار کرد: خرید تضمینی آب توسط متقاضیان بخش صنعت و معدن بهویژه در شهرکها و نواحی صنعتی یکی از ظرفیتهای مهم این پروژه است.
بیجار ادامه داد: طرح انتقال آب از دریای عمان میتواند زمینهساز توسعه صنایع پایین دستی از جمله پتروشیمی و پالایشگاه باشد.
وی به نقش شرکتهای دانشبنیان در بهرهبرداری از محصولات جانبی اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: فرآوری نمک، مواد معدنی و فلزات باقیمانده از فرآیند نمکزدایی از آب دریا از فرصتهایی است که میتواند توسط شرکتهای فناور در مسیر صادرات و توسعه اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد.
بیجار اجرای این پروژه را گامی بلند در مسیر توسعه پایدار سیستان و بلوچستان دانست و تصریح کرد: تکمیل این طرح علاوه بر حفظ ذخایر آبهای زیرزمینی، احیای محیط زیست و تقویت منابع طبیعی به توسعه کشاورزی پربازده، رونق کشتهای گلخانهای، اشتغالزایی و رشد صنایع معدنی بهعنوان جایگزین نفت منجر خواهد شد.
انتهای پیام