آمریکا: ایران بین دیپلماسی و وابستگی به روسیه یکی را انتخاب کند
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره دیدار سهجانبه روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در تهران، ادعاهایی را درباره روابط تهران-مسکو مطرح کرده و گفت که ایران میتواند برای شکل دادن روابط اقتصادیاش در سراسر جهان، بین مسیر دیپلماسی و وابستگی به روسیه انتخاب کند.
به گزارش مملکت آنلاین، وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا نوشت، تد پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که چه نظری درباره نشست سهجانبه اخیر روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در تهران درباره مسئله سوریه دارد، گفت: این که رییسجمهور پوتین باید به تهران سفر میکرد، به نظر من نشاندهنده انزوایی است که روسیه در نتیجه جنگ غیرقانونی، ناموجه و بیدلیلش علیه اوکرین، خود را در آن مییابد.
پرایس با صحه گذاشتن بر ادعای مشاور امنیت ملی آمریکا که گفته بود ایران قصد دارد به روسیه پهپادهای جنگی بفروشد، گفت: به عقیده من، این که رییس جمهور پوتین لازم است به تسلیحات یکی از تحریمشدهترین و منزویترین کشورها در دنیا روی بیاورد، نشاندهنده وضعیت بدی است که مسکو در حال حاضر خود را در آن میبیند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا چند روز پیش در یک کنفرانس خبری مدعی شده بود، ایران در حال آمادهسازی برای تحویل صدها پهپاد دارای قابلیت حمل سلاح به روسیه است.
مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد، که ایران برنامه حمایت نظامی از روسیه را در جنگ اوکراین دارد. اطلاعاتی در دست داریم که نشان میدهد ایران در حال آماده شدن برای آموزش نیروهای روس در این زمینه است.
پرایس با مطرح کردن ادعاهایی در واکنش به دیدار پوتین با مقام معظم رهبری و رییس جمهور ایران در تهران گفت: شنیدن این که رهبر ایران در واقع بدون هیچ عبارت مبهمی بر حمله بیرحمانه رییسجمهور پوتین به اوکراین صحه میگذارد، جالب توجه است. به ویژه به این دلیل که ایران تمام این مدت تلاش کرده بود نقاب بیطرفیاش را حفظ کند و در واقع گفته بود که مخالف این جنگ است. حالا معلوم شده است که کاملا پوچ و فریبنده بود. ایران، حالا به کشورهایی ملحق شده است که این نقاب بیطرفی را زده بودند تا از رییسجمهور پوتین در جنگش علیه اوکراین و مردم اوکراین حماییت کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه درباره روابط تهران-مسکو گفت: همان طور که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در ایران، روز گذشته در این باره اظهار نظر کرده بود، ایران با یک انتخاب مواجه است. میتواند موضع وابستگی به کشوری مانند روسیه را برگزیند که قبلا گفتهایم به دلایلی، شریکی قابل اعتماد و قابل اتکا برای هیچ کشوری در جهان نیست یا این که میتواند مسیر دیپلماسی را انتحاب کند و در این مسیر همکاری کنند، به ویژه این که میتواند توافقی را که چند ماه است روی میز مذاکره است بپذیرد و با کشورهای دیگر در سراسر جهان روابط اقتصادی داشته باشد، روابطی متفاوت از آن چیزی که الان دارد، متفاوت از چیزی که آن را به سمت رییسجمهور پوتین سوق داده است و برعکس.
انتهای پیام/