نگران نباشید فقر مطلق حتما ریشهکن میشود!
فرخنده امیری*
مملکت آنلاین، تورم و اوضاع نابسامان در بازار، بصورت مستقیم با سفره مردم درگیر شده است و مردم توان تهیه خورد و خوراک خود را هم ندارند.
متأسفانه روزبهروز با گرانی بیش از حد اجناس، کالاها، مواد غذایی و نیازهای ضروری مردم روبهرو هستیم، مسئلهای که دیگر هیچکسی امیدی ندارد و نگرانیها روزبهروز بیشتر هم میشود.
این در حالی است که مسئولین نیز اعلام میکنند که افزایش قیمت کالاها تا حدودی عادی است و اگر فروشندهای هرروز تغییر قیمت میدهد به این دلیل است که اجناس را با تغییر قیمت خریداری میکند.
سفرههایی که روزبهروز کوچکتر میشود دستاورد گرانیهایی است که در پی بیپولیهای مردم رقم میخورد و صداهایی که گاهی شنیده نمیشود و یا گوش شنوایی برای شنیدن این حرفها وجود ندارد، بعضی اوقات گریههایی از سر شرمندگی نسبت به اعضای خانواده دور از جمع و خفایا هم وجود دارد که حتی برای بردن یکلقمهنان برای خانواده هم درمانده مانده است.
این شرایط برای خانواده هایی که اجاره نشین هستند و سرمایه چندانی ندارند وحشتناک تر است .
خانواده ها بسیاری از اجناس را از لیست خرید خود حذف کرده اند ولی باز نمی توانند زندگی خود را کنترل کنند. شرایط اسفناک زندگی در برخی مناطق فقیر نشین واقعاً ناگوار و دردناک است.
این روزها اگر کمی دقت کنیم بیشتر می بینیم که عدهای سطلهای زباله شهرداری را زیرورو میکنند شاید با جمعآوری کارتنها و لقمه ای نان.
افرادی که جلوی جوی آب نشسته و بهعنوان دستفروش وسایل پلاستیکی و دستدوم که اغلب بهدردنخور هستند را به حراج گذاشته اند بیشتر به چشممی خورد این ها همگی از بیکاری و گرانی و پیدا کردن لقمه ای نان برای خانواده این کارها را می کنند.
در طول سالهای گذشته متاسفانه تورم به پدیدهای عادی برای مسئولان تبدیل شده است. و دیگر نگران مردم و قشر ضعیف جامعه نیستند.
باید پرسید که آیا واقعا مسولین می دانند که مردم در رنج هستند و کاهش قدرت خرید آن ها، تورم و گرانی لجام گسیخته، رواج فساد و تبعیض نفس آن ها را بریده است؟ آیا واقعا مسئولین می دانند که تورم کمر مردم را شکسته ، تولید کنندگان را فلج و قامت مردم را خم کرده است؟ و سوال آخر اینکه آنها می دانند که مردم اجاره نشین پس از پرداخت اجاره بهای سنگین دیگر پولی برای تامین نیازهای حداقلی، حفظ سلامت خانواده خود، تامین هزینه های آموزشی و هزاران هزارهزینه دیگر را ندارند.
از طرفی تولیدکنندگان و کارگران قرار دارند که در بحث شیوع کرونا و افزایش دامنه تعطیلیها دچار آسیبهای اقتصادی شدند، و در نهایت به خیل بیکاران افزوده شد.
گرانی بیامان کالاهای مصرفی از دو سال پیش و بهخصوص از سال ۹۹ با افزایش نرخ ارز به اوج خود رسیده بطوریکه قیمت کالاهای اساسی و مواد غذایی بهصورت ساعتی افزایش مییابد و تأثیرات منفی در زندگی مردم میگذارد.
در واقع قدرت خرید مردم و سبد معیشتی مردم کوچک شده است، در طول سالهای گذشته تورم متاسفانه به پدیده عادی برای مسئولین تبدیل شده است اما تورم در تمام دنیا یک پدیده غیر معمول و یک مرض اقتصادی است و متاسفانه ما جزو کشورهایی هستیم که بالاترین نرخ تورم در دنیا را داریم.
قشر ضعیف جامعه به دلیل سیر صعودی قیمت مواد غذایی حتی قدرت خرید محصولات غذایی را ندارند.
قیمتها در بازار در سطح کلان هر روز تغییر میکند و بازاریان نیز به این مسئله اذعان دارند و پشت این مسئله دستهای فاسد دلالانی وجود دارد که میآیند و نظام اقتصادی را مختل میکنند.
این وضعیت زندگی مردم را سخت تر از قبل کرده است، شوک گرانی کالاها چنان غیرقابلباور است که در چندماهه اخیر هم عمیقتر شده و افزایشی چشمگیر داشته است. به طوری که هر روز با دیدن قیمت ها شوکه می شویم و سبد خرید خانواده را کوچیک تر می کنیم.
با افزایش قیمتها، توان و مقاومت اقشار متوسط و ضعیف جامعه هدف گرفته می شود و هر روز سفره آنان را کوچک و کوچکتر کرده است.
همه اینها درحالی است که ابراهیم رئیسی، یکسال بعد از ریاست جمهوریاش و در روزهای پایانی سال میگوید: "فقر مطلق باید در طول دو هفته تا پایان ۱۴۰۰ ریشهکن شود."
در ادامه این بحث، ستاد فقر مطلق تشکیل میشود و عده ای میتوانند تا دو هفته خود را از فقر مطلق نجات دهند و باز مردم بمانند و کمر خمیده پدرانی که شرمنده، دست رد بر سینه نیازهای فرزندانشان میزنند.
انتهای پیام/
ممنون بابت مطلبی که گذاشتید اما بزرگوار نزدیک یک دهه مملکت رو خود ماها سپردیم به روحانی و کابینه اش که همه از دم دزد و اختلاس بودن هم خودشون وهم فک و فامیل هاشون به این مملکت ومردم رحم نکردن تا جایی که میتونستن چاپیدن وبردن ویا آسیبولطمه زدند به تمام زیر ساخت های اقتصادی د خصوصا فرهنگی حالا اینمکهگفته ظرف دو هفته یه چیزی گفته که نشد اما خود ما در ایجاد این شرایط چه نقشی داریم دزد و محتکر و اختلاس و... همه وهمه از این همین مردم هستند نه از فضا آمده اند ونه ربات هایی تولید کشوری خارجی هستند