اعلام فهرست نامزدهای نهایی جایزه ادبیات غیرداستانی «بیلی جیفورد»
فهرست نامزدهای نهایی جایزه ادبیات غیرداستانی «بیلی جیفورد» اعلام شد.
به گزارش مملکت آنلاین، «ریچارد فلاناگان» و «ویت تان نگوین» از جمله نویسندگانی به شمار میروند که در فهرست نامزدهای نهایی جایزه ادبیات غیرداستانی انگلیسیزبان «بیلیجیفورد» امسال قرار گرفتهاند.
«گاردین» نوشت، در صورتی که «فلاناگان» جایزه ۵۰,۰۰۰ پوندی «بیلی جیفورد» که در ماه نوامبر اهدا میشود را به خود اختصاص دهد، به نخستین نویسندهای تبدیل میشود که هم جایزه «بیلی جیفورد» و هم جایزه «بوکر» را دریافت کرده است. این نویسنده در سال ۲۰۱۴ برنده جایزه ادبی «بوکر» شده بود.
در مجموع ۶ کتاب در فهرست نامزدهای نهایی «بیلی جیفورد» سال ۲۰۲۴ قرار گرفتهاند.
«فلاناگان» برای نگارش «سوال شماره ۷» نامزد شده است که در آن تاریخچه، خاطرات و داستان را برای پرداختن به سوالاتی درباره عشق، خاطرات و اخلاقیات با هم ترکیب کرده است.
«نگوین» که با نخستین رمان خود با عنوان «همدرد» جایزه پولیتزر ادبیات داستانی را در سال ۲۰۱۶ دریافت کرد، برای نگرش رمان «مرد دوچهره» در فهرست نامزدهای نهایی امسال «بیلی جیفورد» قرار گرفته است.
در فهرست امسال همچنین نام دو نویسنده بریتانیایی «ریچل کلارک» و «سو پرایدو»(Prideaux) که به ترتیب در سالهای ۲۰۲۰ در فهرست اولیه و در سال ۲۰۱۲ در فهرست نامزدهای نهایی «بیلی جیفورد» قرار گرفته بودند، نیز به چشم میخورد. «کلارک» امسال برای نگارش «داستان یک قلب» و «پرایدو» برای نگارش «چیز وحشی»، زندگینامه «پل گوگن»، هنرمند فرانسوی برای دریافت جایزه امسال رقابت میکنند.
علاوه بر این «آنی جاکوبسون»، خبرنگار آمریکایی برای «جنگ هستهای: یک سناریو» و «دیوید ون ریبروک»، مورخ بلژیکی با کتاب «انقلاب» به فهرست امسال راه یافتهاند.
نامزدهای نهایی امسال از بین ۳۴۹ کتابی که از فاصله یکم نوامبر ۲۰۲۳ تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ در بریتانیا منتشر شده است، انتخاب شدهاند. برنده نهایی در نوزدهم نوامبر معرفی خواهد شد و به هر یک از نویسندگانی که در فهرست نامزدهای نهایی قرار گرفتهاند نیز ۵,۰۰۰ پوند اهدا میشود.
جایزه ۵۰ هزار پوندی «بیلی جیفورد» که معتبرترین جایزه ادبی بریتانیا برای آثار غیرداستانی محسوب میشود، کتابهایی با تمام موضوعات غیرداستانی، از تاریخ و طبیعت گرفته تا زندگینامه و خاطرات را دربرمیگیرد و تا چند سال پیش با نام جایزه «ساموئل جانسون» شناخته میشد.
انتهای پیام/