۲۱ هزار عنوان کتاب در کانونهای پرورش فکری وجود دارد / جامعه مخاطب کانون ۲.۵ میلیون نفر است
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور گفت: هم اکنون ۱۲ میلیون نسخه کتاب با ۲۱ هزار عنوان در کانون های پرورش فکری کشور وجود دارد که زمینه مناسبی را برای توسعه فرهنگ کتابخوانی فراهم کرده است.
به گزارش مملکت آنلاین، فرهاد فلاح روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان اظهارکرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با قدمت ۵۸ ساله با بیش از یکهزار مرکز در سراسر کشور رویکرد توسعه فرهنگ کتابخوانی را در پیش گرفته است تا زمینه مناسبی را برای رشد اجتماعی و فرهنگی کودکان فراهم آورد.
وی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی از شاخصهای توسعه کشور محسوب میشود که باید در تمام مناطق با تشویق و ترغیب اقشار مختلف این مهم گسترش یابد، افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارای کتابخانه های متعدد به گستره حدود ۴۰ هکتار است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور افزود: به منظور ترویج هرچه بهتر فرهنگ کتابخوانی در هفته های اخیر توزیع سه میلیون جلد کتاب در کانون های پرورش فکری کشور در دستور کار قرار گرفت که سهم سیستان و بلوچستان از این حوزه قابل توجه بود.
وی با بیان اینکه رویکردهای کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر اساس یک فضای مبتنی بر اراده کودکان است، بیان کرد: کانون پرورش فکری با قدمت طولانی در سیستان و بلوچستان تلاش کرده بهترین خدمات را به فرزندان این دیار در قالب مراکز ثابت و سیار ارائه دهد و به همین منظور با توجه به اینکه وزیر کشور این نهاد را مسوول ستاد حوزه کودکان و نوجوانان اربعین کرده مقرر شد در این ایام تماشاخانه سیار در مرز میرجاوه به صورت ۲۴ ساعته راه اندازی شود.
فلاح تاکید کرد: یکی از مهمترین رویکردهای کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان گسترش شاخص های فرهنگی هر منطقه است که در این راستا با توجه به ظرفیت شاهنامه خوانی در سیستان و بلوچستان برنامه ریزی شده این فعالیت ارزشمند به بهترین نحو تقویت شود.
وی با بیان اینکه جامعه مخاطب کانون های پرورش فکری در کشور ۲ و نیم میلیون نفر است گفت: به دنبال این هستیم که خدمات ارائه شده در کانون های پرورش کشور رایگان به جامعه مخاطب ارائه شود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور راه اندازی شهرهای جهانی کودک را از دیگر برنامه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد و افزود: این نهاد در صدد است در کنار توسعه فضای فیزیکی از ظرفیت فضای مجازی و رسانه ها برای ارائه خدمات بهتر به همه جامعه هدف استفاده کند.
وی توسعه فعالیت های علمی و فناوری، مبانی علوم انسانی و راه اندازی مراکز رشد قرآنی و معارف دینی را سه رویکرد پیش روی کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد و گفت: به منظور محقق شدن این رویکردها تفاهمنامه هایی با سازمان فضای کشور امضاء شده و برنامه های علمی مختلف در زمینه نانو تکنولوژی، هوش مصنوعی، هوافضا، علوم دریایی و محیط زیست در دستور کار قرار دارد.
فلاح برگزاری نخستین نمایشگاه فضا نوردی خاورمیانه، توسعه مراکز سیار در استان ها، مدنظر قرار دادن جایزه جهانی قصه گویی، برگزاری نخستین رویداد رویدا حل مساله را از برنامه های مهم در دست اقدام کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه کانون های پرورش فکری روزانه چهار هزار و ۵۰۰ کلاس در سراسر کشور دایر می کنند، گفت: ماموریت کانون ها نفوذ هرچه بیشتر و شناخت عمیقتر استعدادهای انبوه دانش آموزان و کمک به تجلی توانمندیها و رشد استعدادهای کودکان و نوجوانان است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور از راه اندازی طرح کانون مدرسه در مدارس سراسر کشور از مهرماه سالجاری خبر داد و افزود: در قالب این طرح فعالیت های پرورشی و فرهنگی در مدارس به همت مراکز کانون پرورش فکری تقویت خواهد شد.
وی راه اندازی نخستین کتابخانه پستی ویژه نابینایان را از دیگر برنامه های کانون پرورش فکری عنوان کرد و اظهارداشت: با توجه به جمعیت حدود ۱۵۰ هزار نفری کودکان و نوجوانان کم بینا و نابینا در کشور این نهاد درصدد است در حوزه کتابخوانی با راه اندازی نخستین کتابخانه پستی به رفع نیاز این کودکان کمک کند.
فلاح با اشاره به اینکه هم اکنون ۴۴ مراکز کانون پرورش فکری در کشور در حوزه نابینایان و کم بینایان فعالیت می کنند که در جهان کم نظیر است، گفت: این نهاد با بهره گیری از ۱۷۷ کتابخانه سیار که در نوع خود بسیار ارزشمند هست درصد است نیاز جامعه کودک و نوجوان به کتاب و کتابخوانی را در مناطق دور دست و برای همگان فراهم آورد.
انتهای پیام/