۷۰ درصد درآمد حق پخش تلویزیونی به صدا و سیما می‌رسد

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی می‌گوید باشگاه‌های فوتبال ایران راهی جز کسب درآمد برای ادامه حیاتشان ندارند و دولت باید آن‌ها را برای وارد شدن به این مسیر حمایت کند.


۷۰ درصد درآمد حق پخش تلویزیونی به صدا و سیما می‌رسد

به گزارش مملکت‌آنلاین، حمیدرضا فولادگر رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس در رابطه با خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس در سال ۱۳۹۹ گفت: واگذاری باشگاه‌های دولتی سیر چندین ساله دارد. به هر حال در اصل ۴۴ قانون اساسی آمده و در پیوست‌های بودجه هم آمده و دو سه باری هم تبصره در این خصوص داشته ایم.

او ادامه داد: برخی باشگاه‌های ورزشی که دولتی بودند، وقتی شرکت آن‌ها غیر دولتی شدند، باشگاه‌های آن‌ها هم غیر دولتی شدند؛ مثل سایپا، پیکان، مس کرمان، فولاد مبارکه سپاهان و اخیرا ذوب آهن. برخی هم خصوصی سازی شده اند مثل تراکتور، اما ۴ باشگاه باقی ماند. یکی راه آهن، یکی نفت تهران و دو باشگاه استقلال و پرسپولیس.

فولادگر با اشاره به اینکه سه بار برای واگذاری استقلال و پرسپولیس در دولت‌های مختلف تلاش شده است، اضافه کرد: سه مرحله این موضوع جدی بود؛ یکی در دولت دهم. گفتند صورتحساب‌ها را بیاروند و اموالشان را مشخص کنند. در دولت یازدهم در سال ۱۳۹۳ هم این موضوع جدی شد و سه چهار مرتبه به مزایده رفتند و بحث اهلیت پیش آمد؛ حالا یکی از آن افراد مشکل داشت که مشخص شده.

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی سپس با اشاره به کم کاری دولت عنوان کرد: همان موقع نیامدند مشکل را حل کنند و روش را اصلاح کنند؛ آمدند و گفتند که این باشگاه‌ها فرهنگی هستند و طبق قانون اساسی موسسات فرهنگی نباید واگذار شوند. در صورتی که ما همان زمان مخالفت کردیم و گفتیم که این باشگاه‌ها حرفه‌ای هستند. اصلا‌ای اف سی با این شرایط ما را حرفه‌ای کرده تا این باشگاه‌ها شرکت سهامی خاص شوند. آخرین تلاش در سال ۱۳۹۷ بوده که دولت دوباره تلاشش را شروع کرده. در سال ۹۸ ما پیشنهاد دادیم که در فرابورس سهام دو باشگاه عرضه شود، ولی گفتند باید مقدمات حل شود؛ مقدمات هم تعیین تکلیف اموال، بدهی‌ها و برند. حالا شرایط مستمر هفتگی وجود دارد و قول داده اند در سال ۱۳۹۹ واگذار شوند.

فولادگر سپس در پاسخ به این سوال که با شیوه جدید چه تضمینی برای درآمدزا بودن دو باشگاه وجود دارد، توضیح داد: اصل بر این است که این‌ها درآمدزا باشند وگرنه همین باشگاه‌هایی که وابسته به شرکت‌های صنعتی هستند، بودجه باشگاه‌ها را قطع کنند، آن باشگاه ضربه می‌خورد. در مرکز پژوهش‌های مجلس در این رابطه تحقیق کردیم و شش هفت راه درآمدزایی در فوتبال دنیا وجود دارد؛ از بلیت فروشی، اسپانسری، نشان تجاری، برندینگ، حق پخش تا درآمد‌های روز مسابقه. یک بخشی هم کمک‌های حکومتی و دولتی است که مثلا تیم به آسیا می‌رود که و پولی از کنفدراسیون فوتبال اسیا می‌گیرد. این‌ها مجموعه درآمد‌های باشگاه‌ها است و یگ بخشی هم توریسم است.

او سپس خاطرنشان کرد: اگر باشگاه‌های ما این راه‌های درآمدزایی را در پیش نگیرند، دیگر نمی‌توانند ادامه دهند؛ پس راه‌های درآمدزایی لازمه خصوصی سازی است.

سوال بعدی از رئیس حمیدرضا فولادگر رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در رابطه با حق پخش تلویزیونی در سال جدید بود که او گفت: پیشنهاد ۵۰/ ۵۰ بود، ولی فعلا ۷۰، ۳۰ به سود صدا و سیما شد. البته پیشنهاد نمایندگان ۵۰-۵۰ بود، ولی حالا امسال ۷۰-۳۰ شد و شاید سال آینده ۵۰-۵۰ شده است؛ به هر حال این هم یک قدم رو به جلو بوده است.

منبع: ورزش سه

ارسال نظر