انتقادات از چین بدلیل مشارکت در حملات سایبری
آمریکا و هم پیمانانش از چین به دلیل مشارکت در حملات سایبری انتقاد و خواستار رفتار مسئولانه پکن شدند.
به گزارش مملکت آنلاین، آمریکا و متحدان غربی این کشور، چین را به انجام حملات سایبری و هک گسترده نرمافزار مایکروسافت و همکاری با باجگیران سایبری متهم کردند.
در این بیانیهها البته خبری از تحریم تازه علیه چین یا مقامهای این کشور نبود اما در عین حال یک مقام ارشد دولت بایدن با محکومیت شدید اقدامات چین، آنرا بخشی از الگوی رفتار غیرمسئولانه مجازی توصیف کرد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در این خصوص چین را متهم کرد که در حال انجام عملیات جاسوسی است و از آسیبپذیریهای مایکروسافت سو استفاده میکند.
آمریکا میگوید طیف وسیعی از اقدامات سایبری فاش شده است که از سوی پکن صورت پذیرفته و در آنها، حملات باجگیرانه از سوی هکرهای وابسته به دولت چین انجام شده است. همچنین ایالات متحده میگوید در این حملات، هکرها تقاضای میلیونها دلار پول از افراد در آمریکا کردهاند. واشنگتن مدعی است وزارت امنیت چین از هکرها برای این منظور استفاده کرده تا طرحهای اخاذی اینترنتی و سرقت اطلاعات، اقدامات بسیاری را در دستور کار قرار دهند.
در همین حال روز دوشنبه، وزارت دادگستری آمریکا علیه چهار تبعه چینی اتهاماتی را اعلام کرد و مدعی شد این افراد به صورت دسته جمعی در عملیات هک دهها سیستم رایانهای از جمله شرکتها، دانشگاهها و نهادهای دولتی آمریکایی با وزارت امنیت چین همکاری کردهاند. متهمان همچنین به سرقت اسرار تجاری و اطلاعات محرمانه متهم شدهاند.
پیشتر و در ماه آوریل، آمریکا بعد از فاش شدن حملات سایبری افراد وابسته به دولت روسیه، تحریمهای گستردهای را علیه این کشور وضع کرد، اما این بار خبری از اعمال تحریم علیه مقامها و شخصیتهای چینی نیست.
همراستا با آمریکا، بریتانیا و جوزپ بورل، مسئول دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با انتشار بیانیههایی اقدامات چین در راستای حملات سایبری را محکوم کردند.
بورل در بیانیه خود تاکید کرد که عملیات هک کردن و سرقت اطلاعاتی از درون خاک چین صورت گرفته و هدف آن سرقت مالکیت معنوی و جاسوسی بوده است. او همچنین ادامه داد که فعالیتهای سایبری مخرب با تاثیرات قابل توجه که موسسات دولتی، سازمانهای سیاسی و صنایع کلیدی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را هدف قرار داده، میتواند با گروههای هکر چینی مرتبط باشند.
مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا نیز اعلام کرد این هکرها صنایع دریایی و پیمانکاران دفاع دریایی را در ایالات متحده، اروپا و همچنین پارلمان اروپا را هدف قرار داده است.
دومنیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا هم حملات سایبری به مایکروسافت را اقدامی سازماندهی شده از سوی گروههای مورد حمایت چین برشمرد و آنرا یک «الگوی رفتاری بیپروا اما آشنا» نامید.
ناتو هم در نخستین واکشن خود به این موضوع از پکن خواست تا بر تعهدات بینالمللی خود پایبند باشد و در فضای مجازی و سایبری هم رفتار مسئولانهای از خود بروز دهد.
انجام عملیات هک مایکروسافت که ماهها پیش دههاهزار رایانه در سراسر جهان را به خطر انداخته بود، به گروههای بخش خصوصی مورد حمایت دولت چین نسبت داده میشود. سخنگوی سفارت چین در واشنگتن تاکنون به درخواستها برای اظهار نظر در این رابطه پاسخی نداده است. اما سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر از هک شدن مایکروسافت انتقاد کرده بود و تاکیده بود که این کشور به طور جدی با حملات و سرقت سایبری تحت هر قالبی مخالف است و با آن مبارزه میکند. پکن همچنین میگوید انتساب حملات سایبری به این کشور باید بر اساس شواهد باشد و نه بر پایه اتهامات بیاساس.
انتهای پیام/