کلاهبرداری از طریق مهندسی اجتماعی در فضای مجازی

رئیس پلیس فتا استان قم با اشاره به گسترش اینترنت و افزایش کاربران فضای مجازی گفت: یکی از کلاهبرداری هایی که متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم کلاهبرداری با استفاده از مهندسی اجتماعی و تماس تلفنی با کاربران است.

کلاهبرداری از طریق مهندسی اجتماعی در فضای مجازی

به گزارش مملکت آنلاین، سرهنگ علی موالی اظهارداشت: ویشینگ (Vishing) یک عمل کلاهبردارانه است که در آن کلاهبرداران با استفاده از ترفندهای مهندسی اجتماعی و از طریق تماس تلفنی، اقدام به جمع آوری اطلاعات شخصی و مالی شهروندان می کنند.

وی افزود: در این نوع کلاهبرداری، کلاهبرداران عموما با استفاده از اعتماد مردم به تلفن های ثابت که به نام سازمان یا شخص ثبت شده است، اقدام به جلب اعتماد و کلاهبرداری از آن ها می کنند که مهم ترین هدف ویشینگ (Vishing) سرقت اطلاعات کارت بانکی و یا اطلاعات هویتی افراد می باشد.

سرهنگ علی موالی با اشاره به اینکه معمولا در این حملات مخاطب یک تماس تلفنی دریافت می کند، گفت: در این تماس مهاجم، مخاطب را فریب می دهد تا اطلاعات شخصی خود را افشا کند تا از این طریق آسیب و زیانی به وی وارد کند. به عنوان مثال، مشتری تماسی را در آخر هفته یا ساعات تعطیلی بانک دریافت می کند که وانمود می شود از طرف مرکز تماس بانکی است که در آن حساب دارد.

رئیس پلیس فتا استان قم از کاربران فضای مجازی خواست: به تماس های مشکوک پاسخ نداده و اطلاعات محرمانه و شخصی خود را که شامل رمزهای عبور و کد احراز هویت شبکه های اجتماعی است، در اختیار دیگران قرار ندهند.

سرهنگ موالی به کاربران توصیه کرد: از نصب برنامه ها از منابع نامعتبر و شبکه های اجتماعی، که از آن ها اطلاعات شخصی را می خواهد، خودداری کنند و در صورت اطلاع از هر گونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسان های موبایلی موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر