کتاب سال حافظ معرفی شد/«دانشنامه حافظ و حافظ پژوهی» منتخب داوران
دبیر علمی یادروز حافظ و مدیر مرکز حافظ شناسی از کتاب ۴ جلدی «دانشنامه حافظ و حافظ پژوهی» به سرویراستاری بهاالدین خرمشاهی به عنوان کتاب سال حافظ نام برد.
به گزارش مملکتآنلاین، کاووس حسن لی شامگاه جمعه در آیین یادروز حافظ با بیان اینکه امسال ساگرد دویستمین سال تالیف «دیوان شرقی-غربی» ولفگانگ فن گوته است، گفت: این بزرگداشت در شهر «وایمار» آلمان با حضور صاحب نظران از سراسر جهان برگزار شد که علی رجایی به نمایندگی از مرکز حافظ شناسی در این مراسم شرکت کرد.
وی افزود: یکی از راه های شناخت حافظ دوستان در غرب به واسطه دیوان شرقی - غربی است و در این اثر بر ضرورت همراهی غرب و شرق تاکید می شود که گوته به حافظ می پردازد.
وی به فرازی از این کتاب که به تمجید از حافظ پرداخته است اشاره کرد و در ادامه گزارشی از کتاب شناسی حافظ ارایه کرد.
مدیر مرکز حافظ شناسی به دو اثر اشاره کرد که امشب رونمایی می شود و از کتاب سال حافظ رونمایی خواهد شد.
وی از رونمایی مجموعه ۱۱ جلدی «دوسده سخنوری» که با همت استادان دانشگاه های کشور طی ۲ سال همچون دانشنامه علمی منتشر شده است خبر داد و گفت: وقتی موضوع سریال «خورشیدهای سه گانه» به شکل ۹۰ قسمتی مطرح شد، پیشنهاد پژوهش این را به مرکز دادند که من ترجیح دادم متنی بنویسم که یک بار مصرف نباشد و طرحی تازه رخ دهد در نتیجه اینکه از توان بسیاری از استادان دانشگاه استفاده کردیم که قرار بود درباره سعدی، حافظ و خواجو ساخته شود درنتیجه باید قرن هفتم و هشتم را می کاویدیم و در قالبی کتاب هایی مدون ارایه می شد که اگر از سازندگان این فیلم از تصمیم خود منصرف شدند اثری ارزشمند به یادگار بماند.
به گفته مدیر مرکز حافظ شناسی و دبیر علمی بیست و سومین یادروز حافظ، بیش از ۴۰ نفر به شکل مستقیم در تدوین این دانشنامه ۱۱ جلدی مشارکت داشتند.
وی به کتاب دیگر با عنوان «دانشنامه حافظ و حافظ پژوهی» که ۴ جلد است اشاره کرد و گفت: کتاب فوق در ۱۷۰۰ مدخل و مقاله و بیش از ۲۶۰۰ صفحه تدوین شده است که به کوشش بهاالدین خرمشاهی سرویراستاری شده است و سید علی موسوی گرمارودی مدیر اجرایی این کار بودند و بر اساس داوری مشاوران علمی ارزش این را داشته که به عنوان کتاب سال حافظ معرفی شود.
در یادروز حافظ از کتاب ۱۱ جلدی «دو سده سخنوری» با حضور فرزند بهاالدین خرمشاهی رونمایی شد.