وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
توسعه کمی و کیفی هنرستانها در دولت سیزدهم ادامه خواهدداشت / برنامه دولت داشتن حداقل یک هنرستان دخترانه و پسرانه در هر استان است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه به دنبال ارتقای هنرستانها در سراسر کشور هستیم، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال توسعه کمی و کیفی هنرستانها در دولت جدید است و تلاش میکنیم در هر مرکز استان حداقل یک هنرستان دخترانه و پسرانه داشته باشیم.
به گزارش مملکت آنلاین، محمدمهدی اسماعیلی به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ مدارس، با نواختن زنگ هنرستان موسیقی دختران، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تسلیت ایام اربعین حسینی، گفت: آغاز سال تحصیلی را به دانشآموزان، اولیا و معلمان عزیز تبریک میگویم. یکی از کارهایی که در طول یک ماه گذشته در ستاد ملی مقابله با کرونا در دستور کار قرار گرفت، تلاش برای پیوند تاریخی و نسلی در آغاز ماه مهربانیها و دانشافزایی در این مرز و بوم بود.
وی ادامه داد: در این راستا اتفاقات خوبی رقم خورد و به دنبال واکسیناسیون سراسری یک اطمینان نسبی در خصوص ایمنی کادر آموزشی، مدیران و حتی سرویسهای مدرسه پدید آمد و به گونهای عمل کردیم که بخشی از مدارس و بخشهای آموزشی به صورت حضوری کار خود را آغاز کنند، برنامه دولت این است که آموزش حتی به صورت ترکیبی یعنی حضوری و مجازی ادامه پیدا کند تا با تکمیل چرخه واکسیناسیون و اطمینان از رعایت شیوهنامههای مصوب، روال عادی امور از سر گرفته شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در تجارب آموزشی شاهد هستیم آخرین مکانی که بسته میشود مدرسه است و اولین جایی هم که فعالیت خود را از سر میگیرد، باز مدرسه است، مدرسه و حوزه آموزش از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و تلاشها همیشه بر این است که فرآیند آموزش به صورت حضوری حفظ شود. در امر آموزش انتقال مطالب بخشی از فرآیند آموزش است، اما بخش اصلی آن حضور و اجتماعی شدن بچهها و روابط عاطفی است که به موجب حضور دانشآموزان در جمع مدرسه شکل میگیرد و باعث ساخته شدن این نسل میشود. از این رو برگزاری حضوری کلاسهای مدارس برای آینده کشور و جامعه مهم است، چراکه این مهم با آموزشهای مجازی اتفاق نمیافتد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر خوشحال هستیم که این اتفاق اگرچه به صورت محدود در حال رخ دادن است، به همه عزیزانی که مهرماه برای آنها آغاز سال تحصیلی، رفاقتها و مهربانیها و آغاز یک سنت دیرین است تبریک میگویم.
وی در ادامه با اشاره به درگذشت دانشآموز قهرمان علی لندی نوجوان ایذهای، یادآور شد: این نوجوان قهرمان برای همگان خاطرات رزمندگان دفاع مقدس را زنده کرد و قطعا اسم این قهرمان و یاد و خاطرش در ایثارگری و فداکاری در کتاب قطور افتخارات این مرز و بوم ثبت خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به اهمیت ارتقای هنرستانها، تصریح کرد: وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه کمی و کیفی هنرستانها در دولت جدید است، از این رو حضورم در این مراسم به خاطر احترام به تمام اصحاب هنر، استادان، معلمان و هنرآموزان است، وقتی من آمار اشتیاق نوجوانان و جوانان به تحصیل در هنرستانها را میبینم بیانگر این است که ما باید وظیفه تسهیلگری خود را برای حضور افراد و داوطلبان بیشتر در این هنرستانها بهتر انجام دهیم.
اسماعیلی بیان کرد: براین اساس به دنبال توسعه و تکمیل هنرستانها هستیم و تلاش میکنیم در هر مرکز استان حداقل یک هنرستان دخترانه و پسرانه داشته باشیم. امیدواریم بتوانیم هنرستانهای کشور را همانند همین هنرستان موسیقی دختران که جزو هنرستانهای نمونه است به کل کشور تسری بدهیم، چنانچه استعداد و هنر فرزندان ایرانی زمینه رشد و نمو داشته باشد قطعا شاهد ظهور هنرمندان بزرگ در همه حوزهها خواهیم بود و این وظیفه را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با قوت ادامه خواهد داد.
وی در ادامه با اشاره به قرار داشتن در هفته دفاع مقدس گفت: یاد و خاطره شهدای سرافراز دانش آموز و دانشجو را گرامی میداریم و از معلمان و اساتید شهید نیز یاد میکنیم چراکه شرایط آرام و توام با امنیت و آرامش امروز برای آموزش و امور مختلف مرهون فداکاری آنهاست. از این رو به روح شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم سلام و درود میفرستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در آستانه اربعین حسینی هستیم و از خداوند متعال میخواهیم که نام همه عاشقانی که شرایط حضور در این مسیر را پیدا نکردند به عنوان عشاق حاضر در این مسیر ثبت شود و با رفع مشکلات شرایط حضور در این راه پیمایی در سالهای آینده برای همگان فراهم شود.
اسماعیلی در پایان گفت: از همه عزیزان و زحمتکشان و کسانی که شرایط برپایی این مراسم را فراهم کردند تشکر میکنم، از خبرنگاران و اصحاب رسانه که از ابتدای صبح در این جلسه هستند و به عنوان همکاران گمنام تلاش میکنند تا همه صحنهها را ثبت و ضبط کنند تقدیر و تشکر میکنم و برای همه دانشآموزان و هنرآموزان موفقیت و کامیابی آرزومدنم و انشاءالله در مسیر آموزشی موفق باشند و برای آینده ایران عزیز ما افتخارآفرینی کنند.
همچنین در حاشیه این مراسم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در مورد شبکه نمایش خانگی و ساترا و اعلام نظر خانه سینما و صنف کارگردانان مبنی بر برگرداندن موضوع نظارت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در چندسال گذشته در جریان بحث این دو حوزه بودهام و معتقدم بدون جنجال رسانهای باید این موضوع حل شود، همهچیز کاملا روشن است و ما همه اقدامات را در چارچوب قانون باید انجام دهیم، در حال حاضر با دوستان در صدا و سیما، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی فضای مجازی گفتوگوهای فشردهای داشتهام و کار در حال جمعبندی است تا در مراکز قانونی تصمیمگیری انجام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما معتقدیم که جایگاه و شان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی و نظارت بر مباحث مربوطه قطعا در مسیری که وجود داشته باید به روال خود ادامه دهد و اگر ابهامی و موضوعات جدیدی به وجود آمده آن هم با رعایت قوانین و رویهها باید به پیش برود.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که آیا علت تاخیر در انتخاب برخی مدیران به خاطر نزدیک شدن به رویدادهای ملی این وزارتخانه است، گفت: تقریبا انتخاب مدیران انجام شده است و به زودی انتصابها انجام میشود، البته برخی از دوستان در پستهای خود ابقا شده و از ظرفیت سایر دوستان نیز استفاده خواهیم کرد.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که به جز بحث واکسیناسیون چه اولویتهایی برای جامعه فرهنگی و هنری و رسانهای دارید، خاطرنشان کرد: در کوتاهمدت بستههای حمایتی که به تصویب رئیس محترم جمهور رسید و در حال حاضر در اختیار صندوق اعتباری هنر قرار گرفته است از ماه آینده به عنوان تسهیلات بلاعوض و کمبهره به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تعلق خواهد گرفت. اما کار دوم که باید به زودی انجام شود این است که همه فعالیتهای فرهنگی و هنری به تدریج راهاندازی شود و با تکمیل چرخه واکسیناسیون شاهد از سرگیری فعالیتهای فرهنگی و هنری در سطح کشور خواهیم بود.
وی در پاسخ به اینکه آیا درباره آموزش موسیقی دختران برنامه خاصی در نظر دارند، گفت: در حوزه هنر و هنرآموزی معتقد به تفکیک جنسیتی نیستیم و حتی خانمها در عرصه هنر بعضا از آقایان جلوتر هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: به عنوان مجموعه دولت باید حضور خانمها را تسهیل کنیم. برنامه ما این است که حلقه هنرستانها را در سطح کشور تکمیل کنیم، به هر حال بحث آموزش هفت رشته تخصصی هنر در انحصار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در همه استانها و تمامی رشتهها حداقل یک هنرستان پسرانه و دخترانه باید بماند.
اسماعیلی در پایان در مورد برنامههای این وزارتخانه برای حوزه موسیقی گفت: برنامههای ما به صورت کامل و دقیق برای همه حوزهها اعم از سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی و ... در حال تدوین است و تا انتهای مهرماه با جزئیات و برنامه اقدام منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/