شایعه‌ای درباره محمدعلی کشاورز که تکذیب شد

با انتشار خبر تبدیل خانه محمدعلی کشاورز به موزه در فضای مجازی، یکی از نزدیکان خانواده مرحوم این خبر را شایعه خواند.

شایعه‌ای درباره محمدعلی کشاورز که تکذیب شد

به گزارش مملکت‌آنلاین، ساعات اولیه روز دوشنبه (امروز) مطلبی توسط برخی سایت‌ها و فضای مجازی منتشر شد که از تصمیم نلی کشاورز برای تبدیل خانه شخصی محمدعلی کشاورز به موزه خبر می‌داد.

یکی از نزدیکان خانواده مرحوم ساعتی پیش ضمن تکذیب این خبر گفت: اساسا در تصمیم دختر و خانواده وی موضوع موزه شدن خانه مطرح نیست چراکه قرار است خانه فعلی محمدعلی کشاورز به همان شکلی که بوده است حفظ شود.

وی افزود: چون این خانه در یک برج (در شهرک غرب است) امکان موزه شدن ندارد و به عنوان یک منزل شخصی قرار است به همان صورتی که بوده حفظ شود؛ البته هنوز تصمیم قطعی در این باره گرفته نشده است.

این فرد تصریح کرد: نلی دختر زنده‌یاد کشاورز دنبال این است که بتواند هر آن چیزی که به صورت آرشیو صوتی، تصویری و مصاحبه‌ای از محمدعلی کشاورز وجود دارد را گردآوردی کند. بر این اساس آن‌ها به صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کرده‌ و در مراجعاتی که صورت گرفته هیچ درخواست کمک و همکاری‌ از سوی خانواده وی مطرح نشده چراکه آن‌ها درصدد هستند که تا حد ممکن خود این آرشیو را تکمیل کرده و بدین‌وسیله رشته این کار از دستشان خارج نشود.


 مرد ماندگار سینمای ایران

محمدعلی کشاورز (زاده ۲۶ فروردین ۱۳۰۹) بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود. او در محله سیچان اصفهان زاده شد. او فرزند دوم خانواده بود. خاندان وی اصالتاً از گرجی تبارانی بودند که در زمان شاه عباس به ایران آمده و مسلمان شدند. نام خانوادگی پیشین او، «اصلانی» بوده‌است؛ خاندانی که اکنون بخش قابل توجهی از جمعیت گرجیان اصفهان و فریدون‌شهر را تشکیل می‌دهند.

کشاورز یک بار ازدواج نمود که در سال ۱۳۵۲ این ازدواج به جدایی انجامید و پس از آن دیگر ازدواج نکرد. نتیجه این ازدواج دختر وی به نام نلی است که در بلژیک زندگی و نقاشی تدریس می‌کند.

کشاورز با فیلم‌سازان نامداری چون فرخ غفاری، ابراهیم گلستان، والریو زورلینی، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، نادر ابراهیمی، علی حاتمی، داریوش مهرجویی و عباس کیارستمی همکاری کرده و با بازیگرانی غیرایرانی چون آنتونی کوئین و ماکس فون سیدو همبازی بوده است.

محمدعلی کشاورز برای نخستین‌بار در سال ۱۳۴۳ با فیلم «شب قوزی» ساخته فرخ غفاری بازیگری سینما را نیز تجربه کرد و تا سال ۱۳۸۷ (خورشیدی) در ۴۷ فیلم سینمایی ایفای نقش کرده‌است. از جمله کارهای قابل توجه او می‌توان به رگبار، خشت و آینه، برزخی‌ها، کمال‌الملک، مردی که موش شد، کفش‌های میرزا نوروز، مادر، جستجو در جزیره، ناصرالدین‌شاه آکتور سینما، دلشدگان، آقای بخشدار، زیر درختان زیتون، روز واقعه، و کمیته مجازات اشاره کرد.

وی در سال ۱۳۴۷ به تلویزیون رفت و کارگردانی هنری قسمت‌هایی از سریال «خانه قمر خانم» را به عهده گرفت. از آثار ماندگار وی می‌توان به مجموعه‌های تلویزیونی دایی‌جان ناپلئون، آتش بدون دود، هزاردستان (در نقش شعبان استخوانی)، سربداران (در نقش خواجه قشیری)، افسانه سلطان و شبان (در نقش خواب‌گزار اعظم)، پدرسالار، و گرگ‌ها اشاره کرد.

از محمدعلی کشاورز، در کنار داوود رشیدی، عزت‌الله انتظامی، جمشید مشایخی و علی نصیریان به سبب تأثیرشان در فیلم‌های ایرانی، به عنوان پنج بازیگر مرد ماندگار تاریخ تئاتر، سینما و تلویزیون ایران یاد می‌شود.

این هنرمند ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ در تهران و بر اثر نارسایی کلیه در سن ۹۰ سالگی درگذشت.

منبع: ایرنا

ارسال نظر