آیا اختصاص اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومانی به تخت جمشید صحت دارد؟

روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در خصوص اختصاص ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای تخت جمشید توضیحاتی ارائه داد.

آیا اختصاص اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومانی به تخت جمشید صحت دارد؟

به گزارش مملکت آنلاین، روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اعلام کرد: در خصوص اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومانی ادعائی نماینده شهرستان مرودشت برای تخت جمشید به استحضار می‌رساند: ردیف اعتباری ویژه پایگاه میراث جهانی تخت جمشید که از سال ۱۳۹۶ برقرار شده بود در پایان سال ۱۴۰۱ از محل بودجه ملی به کلی حذف شده است. 

بر اساس این گزارش، در آغاز سال ۱۴۰۲ ساختار مالی تخت جمشید برچیده شد و کلیه اختیارات مالی این پایگاه همانند بسیاری از پایگاه‌های میراث ملی و جهانی کشور به اداره کل استان‌ها واگذار شد. در حالی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ مسئولیت پایگاه میراث جهانی تخت جمشید به مدیریت جدید واگذار شد که ردیف اعتباری مستقل حذف و اختیارات مالی به اداره کل استان واگذار شده بود؛ بنابراین طی سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مدیریت تمام اعتبارات پایگاه تخت جمشید در سه ردیف پیمانی، جاری و مصرفی در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس است. 

بر این اساس، در سال ۱۴۰۳، کل اعتبارات تخت جمشید از ردیف بودجه ملّی از وزارتخانه و از تمام ردیف‌های اعتباری پیمانی، اسناد خزانه، مصرفی و امانی حدود ۵ میلیارد تومان بود که تمام این اعتبارات جذب شد.

در ادامه این گزارش آمده است، طرح‌های انجام شده در قالب پیمانی، امانی و امور جاری انجام شده در این سال عبارت هستند از: کاهگل دیوار‌های تخت جمشید، طرح بهسازی کف پوش‌های چوبی تخت جمشید، فنس کشی بخشی از چاه جنگل پردیس تخت جمشید، خرید تجهیزات حفاظت الکترونیک موزه تخت جمشید، علف زنی محوطه ها، رنگ آمیزی داربست ها، خرید لوازم برق، تامین بخشی از روشنائی حفاظتی محوطه‌های تخت جمشید، شهر استخر، نقش رجب، تل آجری و نقش رستم و تعمیر ماشین آلات و ژنراتور برق تخت جمشید، تعمیر کانکس‌های مخروبه، چاپ بنر و ... است و گزارش و اسناد این پروژه‌ها موجود است. 

در مورد مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومانی ادعائی نماینده شهرستان مرودشت به احتمال منظور ایشان اعتبار مصوب وزارتخانه نفت از مسئولیت اجتماعی برای زیرساخت‌های گردشگری استان فارس است که طبق روال به احتمال در اختیار سازمان برنامه و بودجه استان فارس، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس و فرمانداری شهرستان مرودشت است. اینکه این اعتبار برای کل استان فارس، برای شهرستان مرودشت و یا تخت جمشید است باید رئیس سازمان برنامه و بودجه فارس، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، فرمانداری شهرستان مرودشت، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت و نماینده شهرستان مرودشت در مجلس شورای اسلامی پاسخ دهند. 

این گزارش حاکی است، پایگاه‌های میراث ملّی و جهانی در زمینه حفاظت و مرمت و پژوهش‌های باستان شناسی در زیر مجموعه معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل پایگاه‌های میراث ملی و جهانی وزارت فعالیت دارند. حوزه گردشگری و هزینه کرد اعتبارات گردشگری با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و شهرستان است. دو معاونت سرمایه گذاری و گردشگری در اداره کل استان فارس و شهرستان و به ویژه معاونت مالی توسعه مدیریت در اداره کل و بخش بودجه این اداره کل در زمینه هزینه کرد این اعتبارات باید پاسخگو باشند. 

بر این اساس، در این پایگاه در مهرماه و آذرماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۸ طرح حفاظت و مرمت برای تخت جمشید تهیه و به معاونت میراث فرهنگی اداره کل استان ارسال شد که پس از پیگیری‌های متعدد معاونت میراث فرهنگی اداره کل پاسخ دادند این اعتبارات مربوط به بخش گردشگری است و نمی‌توان در زمینه حفاظت، مرمت و باستان شناسی هزینه کرد. این طرح‌ها موجود است و هر زمان که معاونت میراث فرهنگی استان موافقت فرمایند مجدد به ایشان ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر