برای لوحهای هخامنشی بازگردانده شده جا نداریم!
معاون میراث فرهنگی در اظهارنظری عجیب گفت: برای لوحهای هخامنشی بازگردانده شده جا نداریم!
به گزارش مملکت آنلاین، علی دارابی، قائممقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و معاون میراث فرهنگی گفت: ما وقتی از ایران و تمدن باشکوه آن سخن میگوییم از بیش از هفتهزار سال قدمت تاریخی و سابقه بیش از یک میلیون سال سکونت بشری در آن حرف میزنیم؛ کشوری که بیش از یک میلیون آثار تاریخی ارزشمند دارد که تا کنون فقط ۳۵ هزار اثر آن را توانستهایم ثبت کنیم و ایران از نظر ثبت آثار در فهرست جهانی یونسکو جزء ۱۰ کشور نخست دنیاست.
معاون میراث فرهنگی گفت: امروزه موزهداری نشانه رشد و توسعهیافتگی یک جامعه است. به هر میزان موزه داشته باشیم محلی برای رجوع به گذشته، تاریخ، یادآوری هویت و تمدن پرافتخار و کمک به صلح و نوعدوستی و بالابردن تابآوری است. اینها همه تأثیرات موزهداری است. با این همه پس چرا نباید در همه شهرهای کشور موزه داشته باشیم؟ اگر همت عالی به خرج دهیم و با شعار «هر شهر یک موزه» در مدت زمان کوتاهی میتوانیم در این حوزه از کشورهای سرآمد جهان باشیم و این دستیافتنی است.
او افزود: موزه منطقهای داریم، با اعتبارات قطرهچکانی که داریم معلوم نیست برای تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان به بودجه امروز، چند دهه دیگر باید منتظر باشیم که به پایان برسد؟ ایوان مدائن یا طاق کسری، برجستهترین یادگار دوران ساسانی که معرف معماری باشکوه ایرانیان است در نزیکی ما در عراق مؤسسه الیف از کشور سوئیس برای مرمتش میآید، چرا؟ چون چند سال قبل میراث فرهنگی وقت پول بلیت هواپیما برای اعزام مرمتکاران را نداشت. اینها فرصتهای طلایی است که دارد از دست ما میرود. امکانات ایمنی، حفاظتی، الکترونیکی و تجهیزات صوتی (راهنمای صوتی) در چنین کشوری با چنین عظمت فرهنگی نایاب است.
دارابی اضافه کرد: اینها نیازهای اولیه موزههاست و من ایمان دارم نه چند نفر بلکه به تنهایی یکی از شما میتواند برای تأمین این نیازها بهدور از تشریفات اداری خریداری کند و در اختیار قرار دهد. یک میلیون اشیاء و کالای فرهنگی داریم، جا نداریم در معرض دید مردم قرار دهیم. همه در مخازن هستند. الواح هخامنشی را آوردیم، کجا هستند؟ در همین مخازن! چرا؟ جا نداریم. این در حالی است که به طور جدیتر استرداد اشیاء و اموال فرهنگی را در دستور کار داریم. موزهها ویترین و آبروی هر کشوری هستند.
انتهای پیام/