پژوهش جدید: سیگار کشیدن بهتر از تنهایی است!
نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که تنهایی و غمگین بودن، روند پیری را حتی بیشتر از سیگار کشیدن تسریع میکند.
به گزارش مملکت آنلاین، هنگامی که احساس تنهایی یا غمگینی میکنیم، ممکن است تمایل داشته باشیم به کنج عزلت برویم یا در نهایت، اطراف خود را با افرادی که به آنها اعتماد داریم پر کنیم تا فقط یک چسب زخم موقت روی اندوهی که تجربه میکنیم، بگذاریم.
با این حال، علاج نکردن تنهایی و ناراحتی به مدت طولانی میتواند اثرات مخربی نه تنها بر سلامت روانی، بلکه بر سلامت جسمی و حتی ظاهر و چهره ما داشته باشد.
بر اساس پژوهشی که در مجله Aging-US منتشر شده است، دانشمندان به تازگی تایید کردهاند که تنهایی و ناراحتی طولانیمدت میتواند روند پیری افراد را حتی بیشتر از سیگار کشیدن تسریع کند.
آسیبهای مولکولی انباشته، سهم عمدهای در ایجاد ضعف و بیماریهای جدی مرتبط با پیری دارند که ممکن است در برخی افراد منجر به پیری سریع و زودرس شوند. با این حال، این فرآیند میتواند قبل از وقوع شناسایی شود.
دانشمندانی از ایالات متحده و چین همراه با شرکت دیپ لانگویتی (Deep Longevity)، شرکتی که بر ارائه زندگی طولانیتر و سالمتر به مردم متمرکز است، تأثیر عوامل مختلفی مانند تنهایی، خواب بیقرار و احساس ناراحتی را بر سرعت پیری اندازهگیری کردهاند.
این گروه، یک مدل پیری جدید را که روی دادههای خون و بیومتریک ۱۱ هزار و ۹۱۴ بزرگسال چینی آموزش داده شده بود، مدلسازی کرد و نتایج آن در عین قابل انتظار بودن، شگفتانگیز بود.
افرادی که سیگار میکشند و کسانی که سابقه سکته مغزی، بیماریهای کبدی و ریوی دارند، پیری سریعتری دارند. تا اینجا جای تعجبی نیست؛ با این حال، به نظر میرسد افرادی که در وضعیت روانی آسیبپذیر هستند نیز به این عارضه مبتلا هستند و در این پژوهش مشخص شد که عوامل روانشناختی و اجتماعی فوقالذکر، سن بیولوژیکی فرد را بیش از سیگار کشیدن افزایش میدهند.
عوامل دیگر شامل مجرد بودن و زندگی در مناطق روستایی به دلیل کمتر بودن خدمات پزشکی هستند.
مانوئل فاریا از دانشگاه استنفورد میگوید: وضعیتهای روانی و روانی-اجتماعی برخی از قویترین پیشبینیکنندههای پیامدهای سلامت و کیفیت زندگی هستند، اما تا حد زیادی از مطالعات مراقبتهای بهداشتی مدرن حذف شدهاند.
انتهای پیام/