مهمترین علت‌های ایجاد بوی بد در دهان

مهمترین علت‌های ایجاد بوی بد در دهان بشناسیم.

مهمترین علت‌های ایجاد بوی بد در دهان

به گزارش مملکت آنلاین، بوی بد دهان یکی از مشکلات مهم همه است.

سیگار کشیدن یا جویدن محصولات دخانی: 

استعمال دخانیات یا جویدن توتون و تنباکو، می‌تواند یکی از علل ایجاد لکه‌های دندانی و تولید بوی بد، در دهان باشد. ضمن این که، توانایی چشیدن مزه واقعی مواد غذایی را کاهش دهد.

خشکی دهان: 

خشکی دهان، وضعیت پزشکی است که می‌تواند سبب بوی بد دهان شود. خشکی دهان، ناشی از عللی از قبیل، مصرف داروها، مشکلات غدد بزاقی یا تنفس مداوم از طریق دهان است.

بیماری ها: 

بسیاری از بیماری‌ها، سبب بوی بد دهان می‌شود؛ بیماری‌هایی از قبیل، عفونت‌های دستگاه تنفسی مانند، ذات الریه و برونشیت، عفونت مزمن سینوس، ترشحات پشت بینی، دیابت، بازگشت اسید معده به مری و مشکلات کبدی یا کلیوی مزمن.

استفاده از دندان مصنوعی: 

دندان‌های مصنوعی، دارای مناطق بسیار مناسبی برای گیر کردن مواد غذایی و رشد میکروب‌ها هستند و باید به طور دائم تمیز شوند. همچنین، دندان‌های دائمی که هم لق هستند، سبب سایش و ایجاد زخم در بافت نرم دهان و تجمع باکتری‌ها در آن منطقه و ایجاد بوی بد دهان می‌شوند.

بزاق دهان:

بزاق دهان انسان، شامل مسکنی به نام opiorphin است که شش بار قوی تر از مورفین است، ولی از عوارض جانبی و خطرات مورفین به دور است. در بزاق دهان، همان باکتری‌هایی یافت می‌شود که در داخل روده وجود دارد. علاوه بر آن باکتری‌ها، برخی ترکیبات دیگر نیز در بزاق دهان یافت می‌شود که می‌تواند با انواع میکروب‌ها بجنگند و حتی به درمان زخم‌ها هم کمک کند؛ به همین دلیل، به محض آن که انگشت دستتان زخم ‌شد یا حتی ‌سوخت، به سرعت آن را داخل دهانتان قرار دهید.

براساس تحقیقات ژاپنی ها، شکلات، تنها ماده ای است که به دندان آسیب نمی رساند. حتی اگر شکلات لای دندانهم قرار گیرد، به جای پوسیدگی، دانه های کاکائو، سبب  مرگ باکتری های دهان و سلامت شان میشود.

واقعیت‌هایی خطرناک درباره ی عفونت دندان

  • عفونت‌های دهان می‌تواند در لثه، لب‌ها، کام، گونه‌ها و زبان یا در ریشه ی دندان ایجاد شود. عفونت دندان نیز در داخل یا زیر دندان، ناشی از پوسیدگی دندان یا شکستگی آن اتفاق می افتد. 
  • وقتی عفونت رخ می‌دهد، باکتری‌ها می‌توانند از دندان خارج شده و در استخوان یا بافت زیر، گسترش یافته و آبسه ی دندان را ایجاد کنند که این، می‌تواند منجر به سپسیس، تب بالا و ضربان قلب سریع شده و دشواری در تنفس نیز ممکن است رخ دهد. همچنین، لکه‌های پوستی از علائم پیشرفت سپسیس است.
  • آبسه ی دندان، می‌تواند منجر به مننژیت نیز بشود. وضعیتی که سبب  التهاب غشا‌های نزدیک نخاع و مغز خواهد شد. اگر عفونت باکتریایی درمان نشود و به جریان خون منتقل شود، به نخاع و اطراف مغز گسترش می یابد. کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند.
  • عفونت لثه ها، ناشی از فساد موادغذایی در میان دندان ها و روی زبان توسط باکتری ها می باشد. شلی لثه ها نیز، زمینه ساز ایجاد عفونت لثه ودندان است (مضمضه ترکیب نمک و سرکه رقیق شده جهت کاهش عفونت، مفید است).

1

فواید دهانشویه با آب جوشانده ی پوست انار

  • سبب بهبودی زخم های دهان و زبان می شود و سستی و لقّی دندان ها را برطرف و لثه ها را محکم می کند.
  • خونریزی خود به خود لثه ها به هنگام مسواک زدن، در بند آوردن خونریزی های پس از اعمال دندان پزشکی، بسیار مفید است.
  • انواع عفونت های لثه، از جمله، پیوره و ژنژویت را درمان می کند.
  • بوی بد دهان را اگر ناشی از مشکلات دندان و لثه باشد، بهبود می بخشد.
  • در درمان علامتی آفت دهان، بسیار مفید است.

انتهای پیام/

نویسنده: دکتر محمد ترابی نراقی ؛میکروبیولوژیست و عضو انجمن میکروب شناسان و محققان کشوری.

ارسال نظر