جدیدترین عکس از عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید ثبت شد
نزدیکترین سیاره به خورشید در تیررس رصد کاوشگر بپیکلمبو قرار گرفت.
به گزارش مملکت آنلاین، کاوشگر بپیکلمبو (BepiColombo) در یک ماموریت مشترک اروپایی-ژاپنی از کنار سیاره عطارد (تیر) عبور و عکسی را ثبت کرد.
تصویر از عطارد در ساعت ۲۳:۴۴:۱۲ طبق ساعت هماهنگ جهانی (یوتیسی) در تاریخ یک اکتبر ۲۰۲۱ ثبت شد، زمانیکه فضاپیما در فاصله ۲۴۱۸ کیلومتری از عطارد قرار داشت. این عکس سیاه و سفید با وضوح پایین با یکی از دوربینهای فضاپیما گرفته شده است. با این حال این کاوشگر دقایقی قبل از ثبت عکس توانست از فاصله ۱۹۹ کیلومتری از نزدیکترین سیاره به خورشید در منظومه شمسی عبور کند.
این نخستین ماموریت کاوشگر بپیکلمبو از شش پروازی است که طبق برنامه باید انجام شود.
آژانس فضایی اروپا میگوید تصویر گرفته شده نیمکره شمالی عطارد را نشان میدهد. ماموریت مشترک آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ژاپن در سال ۲۰۱۸ آغاز شد و قرار است طبق برنامه در اواخر سال ۲۰۲۵ دو مدارگرد (ماهواره کاوشگر) فضاپیما وارد مدار این سیاره شوند. یکی از این مدارگردها متعلق به آژانس فضایی اروپا و دیگری متعلق به آژانس فضایی ژاپن است. زمانیکه فضاپیمای بپیکلمبو به اندازه کافی به عطارد نزدیک شود، ماژول ترانسفر مرکوری از آن جدا میشود و مدارگردها کار خود را آغاز میکنند.
این ماموریت بهنام دانشمند ایتالیایی جوزپه بپیکلمبو نامگذاری شده است و دو مدارگرد به مدت یک سال دادههای مورد نیاز دانشمندان درباره این سیاره کوچک را جمعآوری میکنند.
از طرفی باید بر جاذبه خورشید فائق آمد و از سوی دیگر ما باید سرعت فضاپیمای خود را به اندازه سرعت عطارد بالا ببریم. | یوهان بنکوف - دانشمند پروژه بپی کلمبو
یوهان بنکوف، دانشمند پروژه بپی کلمبو، پیش از این در گفتوگو با یورونیوز، چالش اصلی این ماموریت را چرخش پر سرعت این سیاره به دور خورشید میداند و میگوید: «بنابراین از طرفی باید بر جاذبه خورشید فائق آمد و از سوی دیگر ما باید سرعت فضاپیمای خود را به اندازه سرعت عطارد بالا ببریم. وقتی به آنجا رسیدیم، دو مدارگرد از هم جدا میشوند و در دو مدار جداگانه قرار میگیرند تا بیشترین داده را برای علم (اخترشناسی) جمعآوری کنند.»
عطارد در فاصله کمتر از ۶۰ میلیون کیلومتری خورشید قرار دارد و دمای این سیاره بسیار بالا است این درحالی است که فاصله کره زمین از خورشید حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر است.
ناسا نیز از سال ۱۹۷۳ در تلاش بوده است تا شناخت بیشتری نسبت به این سیاره پیدا کند.
انتهای پیام/