آیا افراد مبتلا به آلرژی، واکسن کرونا بزنند؟
انجمن آلرژی شناسی فرانسه نحوه واکسیناسیون کرونا افراد مبتلا به آلرژی را تشریح کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، انجمن آلرژی شناسی فرانسه در پاسخ به پرسشهایی از سوی افراد آلرژیک درباره تزریق یا عدم تزریق واکسن کووید می گوید که اکثریت افراد آلرژیک می توانند واکسن کووید را تزریق کنند.
این انجمن می گوید تنها در دو مورد که بسیار نادر هستند، تزریق واکسن کووید توصیه نمی شود. یکی حساسیت به برخی مواد بکار رفته در واکسن و یا آلرژی به واکسن بطور عام، که موارد بسیار نادری هستند.
دکتر برر فردریک، رئیس بخش آلرژی شناسی بیمارستان عمومی لیون می گوید: «کمتر از یک نفر از ۱۰۰ هزار نفر به چنین آلرژیهایی مبتلا هستند.»
از سوی دیگر برای کسانی که به برخی مواد بکار رفته در ساختن واکسن آلرژی دارند، راه حل های آلترناتو بسیار کارآمدی وجود دارد که آنها را در برابر آثار ثانونی واکسن محافظت می کند.
آیا ارزیابی میزان حساسیت قبل از واکسن کووید ضروری است؟
در اعلب موارد به چنین ارزیابی نیاز نیست. حتی کسانی که آلرژی شدید نشان می دهند مثلا گاه دچار شوک آنافیلاکتیک در پی خوردن یک ماده غذایی یا نیش حشرات می شوند نیاز به تست آلرژی قبل از تزریق واکسن کووید ندارند.
به گفته انجمن آلرژی شناسی فرانسه تنها افرادی که قبلا در اثر تزریق یک واکسن، یا یک داروی ناشناخته یا معالجه با تزریق آمپول، واکنش آلرژیک شدید نشان دادهاند باید قبل از تزریق واکسن کووید به یک متخصص آلرژی یا پزشک عمومی شان مراجعه کنند.
کدام افزودنی های موجود در واکسنهای کووید می توانند واکنش آلرژیک ایجاد کنند؟
دو ماده افزودنی در واکسنهایی که برای کووید در بازار عرضه شدهآند می توانند باعث واکنش آلرژیک شوند. نخست ماده «پلی اتیلن گلیکول» که در واکسن های فایزر و مدرنا یافت می شود و دیگری «پلی سوربات» که در واکسن لابراتور آسترازنیکا و جانسون وجود دارد.
چطور بفهمیم که به این مواد آلرژی داریم یا نه؟
«پلی اتیلن گلیکول» ملکولی است که بطور عام در مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد از جمله انواع کرمها، شامپوها و مانند آنها. «پلی سوربات» هم در برخی داروهای تزریقی و واکسنهای کلاسیک بیشتر استفاده می شود.
دکتر برر فردریک می گوید: «این دو ماده جانبی بطور کلی خیلی کم توسط دستگاه گوارش جذب می شوند به همین خاطر واکنش به داروی خوراکی که این مواد را دارند استثنایی است. ما بیشتر شاهد آلرژی به این مواد در هنگامی هستیم که این مواد تزریق می شوند.»
بر این اساس افرادی که به این دو ماده آلرژی داردند باید پیش از تزریق دوز اول واکسن کووید به یک متخصص آلرژی مراجعه کنند. بعد از تست لازم اگر فرد به آزمایشها واکنشی نشان نداد، متخصص آلرژی به او اجازه می دهد که واکسن کووید را تزریق کند. در صورتی که آزمایش ها مثبت باشد و فرد به یکی از این دو ماده آلرژی داشته باشند نخستین راه حل این است که واکسنی را تزریق کند که ماده آلرژی زا نداشته باشد.
اما، در موارد بسیار نادر، اگر فردی به هر دو این مواد آلرژی داشت، پزشک می تواند برای او گواهی صادر کند که هیچ یک از واکسنهای موجود نباید به این فرد تزریق شوند.
در کشورهای اروپایی، مراکز تزریق واکسن، فردی که واکسن می گیرد را ۱۵ دقیقه تحت نظارت نگاه می دارند تا اگر واکنش آلرژیک مشاهده شد، پزشکان حضور داشته باشند. بنابراین اگر در کشوری زندگی می کنید که ۱۵ دقیقه نظارت پس از اولین دوز واکسن کووید را رعایت نمی کنند، شما می توانید بعد از تزریق اولین واکسن در مرکز تزریق واکسن منتظر بمانید تا در صورت رخ دادن هرگونه علائم ناشی از آلرژی، پزشکان برای کمک به شما در دسترس باشند.
انتهای پیام/