بهبودیافتگان کووید-۱۹ از چه مشکلاتی رنج میبرند؟
نتایج بررسیها نشان میدهد که تقریبا یک سوم بهبودیافتگان کرونا تا ماهها پس از آلوده شدن به ویروس کرونا، از مشکلات اعصاب و روان رنج میبرند.
به گزارش مملکت آنلاین، گروهی از محققان به منظور بررسی علائم طولانی مدت بیماری کووید -۱۹ مطالعه جدیدی انجام دادند و اختلالات عصبی و روانپزشکی مربوط به ۲۳۶ هزار ۳۷۹ فرد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ را ارزیابی کردند. نتایج بررسیها نشان داد که تقریباً یک سوم افراد (۳۴ درصد) پس از گذشت ۶ ماه از مبتلا شدن به بیماری، هنوز از مشکلات اعصاب و روان رنج میبرند.
این افراد معمولاً به مشکلاتی مانند اختلالات اضطرابی، اختلال سوء مصرف مواد مخدر، بیخوابی، خونریزی مغزی، سکته مغزی و زوال عقلی مبتلا شدند. متأسفانه بسیاری از اختلالات تشخیص داده شده در این مطالعه مزمن هستند بنابراین میتوان پیش بینی کرد که تأثیرات بیماری کووید -۱۹ ممکن است تا سالها با بیماران همراه باشد.
نتایج بررسیها نشان میدهد که ۱۷ درصد افراد شرکت کننده در مطالعه از اضطراب، ۱۴ درصد از اختلالات خلقی، هفت درصد از اختلالات سوء مصرف مواد مخدر و پنج درصد از بیخوابی رنج میبردند. میزان ابتلای افراد به مشکلات عصبی کمتر بود به طوری که ۰.۶ درصد مبتلایان به بیماری کرونا به خونریزی مغزی، ۲.۱ درصد به سکته مغزی ایسکمیک و ۰.۷ درصد به زوال عقلی مبتلا شدند.
یافتههای جدید نشان داد افرادی که طی انجام این مطالعه به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ مبتلا شدند، معمولاً بیشتر از دیگران از مشکلات عصبی رنج بردند. با توجه به نتایج به دست آمده، لازم است متخصصان به مشکلات اعصاب و روان افراد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ توجه بیشتری کنند و تا حد امکان مانع بروز آنها شوند.
هنوز مشخص نشده است که ویروس کرونا چگونه بر مغز افراد تأثیر میگذارد بنابراین لازم است در این زمینه مطالعات بیشتری بشود.
نتایج این مطالعه در مجله The Lancet Psychiatry منتشر شده است.
انتهای پیام/