کرونا، خطر خونلختگی را افزایش میدهد
یک متخصص اسپانیایی هشدار داد: بیماری کووید۱۹ خطر خونلختگی را افزایش میدهد.
به گزارش مملکت آنلاین، ترومبوز یا لختهخونی دستکم در ۳۳ درصد موارد مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کووید۱۹ نقش مستقیم داشته و حدود ۶۰ درصد بیماران کرونایی بستری در بخش مراقبتهای ویژه ممکن است به این عارضه خطرناک مبتلا شوند.
این آمار نگرانکننده را دکتر خوزه مانوئل سوریا، یکی از متخصصان علم پزشکی در اسپانیا در گفتگو با خبرنگاران مطرح کرده تا به نوعی نسبت به خطر تشکیل لخته خونی نزد بیماران مبتلا به بیماری کووید۱۹ که پیشتر نیز از آن به عنوان عامل احتمالی مرگ برخی افراد مبتلا به ویروس کرونا یاد شده بود، هشدار دهد.
به گفته این متخصص اسپانیایی که ریاست واحد ژنومیک بیماریهای پیچیده در موسسه سان پائو در شهر بارسلون را برعهده دارد، شمار موارد مرگ ناشی از تشکیل لخته خونی با شیوع ویروس کرونا و همهگیری بیماری کووید۱۹ افزایش قابل توجهی یافته است.
دکتر خوزه مانوئل سوریا در این خصوص میگوید: تاثیر ترومبوز بر بیماران مبتلا به کووید بسیار قابل توجه است. به همین دلیل است که انجمن بینالمللی ترومبوز (خونلختگی) و هموستاز (خونایستی) از اواخر همین ماه توصیه کرده که بیماران مبتلا به کوویدِ بستری در بیمارستانها با داروهای هپارین ضد انعقاد خون تحت درمان قرار گیرند.
تیم پزشکی و تحقیقاتی تحت ریاست دکتر سوریا هم اکنون در حال کار روی پروژهای با هدف تهیه یک الگوریتم ژنتیکی و بالینی جهت شناسایی آندسته از بیماران کووید هستند که بیش از دیگران در معرض خطر ترومبوز قرار دارند.
این متخصص اسپانیایی در خصوص تردیدها و نگرانیهای موجود نسبت به خطر افزایش خونلختگی بواسطه استفاده از واکسن آسترازنکا معتقد است که باید به توصیههای آژانس دارویی اروپا مبنی بر «ایمن و موثر بودن» این واکسن اعتماد کرد.
وی در عین حال تاکید دارد که بایست اطلاعات بیشتر و دقیقتری در خصوص این واکسن در اختیار افراد واکسینه شده قرار داده شود.
دکتر سوریا میگوید که باید نسبت به موارد گزارش شده هوشیار بود و مراقبت بیشتری انجام داد. به اعتقاد این متخصص اسپانیایی قبل از هر چیز لازم است علائم مرتبط با عوارض احتمالی استفاده از واکسن آسترازنکا به خوبی برای افراد واکسینه شده تشریح شود تا این افراد بتوانند به سرعت این علائم را در صورت بروز شناسایی کنند و خود را به نزدیک ترین مرکز درمانی برسانند.
گفتنی است که انجمن بینالمللی ترمبوز و هموستاز نیز به سهم خود اعلام کرده که از ادامه واکسیناسیون افراد بزرگسال واجد شرایط با محصول دارویی شرکت آسترازنکا حمایت میکند.
انتهای پیام/