امواج مایکروویو باعث افزایش احتمال سرطان پروستات میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه راکبین موتورسیکلت و دوچرخه باید مراقب سلامت باروری خود باشند، گفت: گرم کردن غذا با امواج مایکروویو میتواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد.
به گزارش مملکتآنلاین، دکتر علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی امروز در چهارمین کنگره سلامت مردان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه توجه به سلامت در باروری مردان از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: بیشتر مراقبتهای سلامتی، معطوف به زنان است که بسیار اقدام شایستهای است اما باید به این مسئله نیز توجه داشت سلامت مردان در داشتن فرزند سالم، حائز اهمیت و نیازمند توجه بیشتر است.
وی افزود: استفاده بیش از حد از حمامهای آب گرم، جکوزی و استفاده از شلوارهای تنگ بر اسپرماتوژنز و باروری مردان اثر منفی دارد.
زالی با بیان اینکه مردان بیش از زنان در معرض حوادث ترافیکی هستند، تصریح کرد: مردانی که راکبین موتور سیکلت و دوچرخه هستند، به دلیل اصطکاکی که با صندلی این وسایل نقلیه دارند، ممکن است دچار مشکلاتی در تولید اسپرم شوند که این مسائل باید به آنها آموزش داده شود.
وی با بیان اینکه تغذیه سالم نیز بر باروری موثر است، هشدار داد: گرم کردن غذا با امواج مایکروویو میتواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد؛ همچنین مصرف ناکافی فیبر و استفاده بیش از حد از اسیدهای چرب ترانس و گوشت نیز میتواند باعث افزایش احتمال این مشکل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه نقشه سرطان در نقاط مختلف کشور متفاوت است، تصریح کرد: آمار ابتلای مردان به سرطان، در یزد، آذربایجان غربی و زنجان بالاست. اردبیل، زنجان و خراسان شمالی نیز میزان بیشتری از ابتلای مردان به سرطان معده را دارند بنابراین باید الگوی بروز سرطان را در کشور بشناسیم و نقص موجود در سیاستگذاریها در زمینه سلامت مردان باید اصلاح شود.
وی اضافه کرد: اگرچه میزان تحصیلات مردان بیش از زنان است، میزان سواد سلامت مردان از زنان، کمتر است.
وی همچنین درباره اهمیت توجه به سلامت مردان، اظهارکرد: توجه مردان به مباحث سلامتی فردی و اجتماعی خود کمتر از زنان است بنابراین بحث سلامت مردان یک دغدغه جدی در نظام سلامت کشور است.
وی با بیان اینکه امید به زندگی در مردان حدود سه سال از زنان کمتر است، خاطرنشان کرد: مردان از سن 53 سالگی به بعد با شتاب بیشتری دچار کاهش میزان امید به زندگی به دلیل کاهش کیفیت زندگی خود، میشوند.
زالی با اشاره به اینکه پیامدهای منفی سلامت مردان را بیش از زنان در معرض خطر قرار میدهد، متذکر شد: سهم مردان در زمینه حوادث ترافیکی در مقایسه با زنان 2.5 تا پنج برابر بیشتر است. از هر پنج مرگ ناشی از خشونت نیز، چهار مورد مربوط به مردان است.
وی افزود: در بخش بیماریهای روانی که منجر به افزایش مرگ و میر میشوند، سهم مردان، چهار تا پنج برابر زنان است.
زالی با بیان اینکه مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند، خاطرنشان کرد: 54 درصد مبتلایان به سرطان در کشور ما را مردان تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: الگوی ابتلا به سرطان نیز در کشور ما متفاوت با سایر کشورها است؛ برای مثال سرطان معده، چهارمین سرطان جهان است، این درحالی است که اولین سرطان شایع در میان مردان کشور ما، سرطان معده است.
زالی درباره شایعترین سرطانها بین مردان، عنوان کرد: شایعترین سرطانهای مردان به ترتیب، سرطان معده، سرطان پوست غیرملانوم، پروستات، روده بزرگ و سرطان مثانه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه میزان توجه مردان به مسائل سلامتی خود کمتر از زنان است، یادآور شد: میزان مراجعات مردان به مراکز بهداشتی و درمانی بهخصوص مراکز بهداشتی در سطوح اولیه 10 تا 20 درصد است.
وی با بیان اینکه زنان در بیمه پایه و تکمیلی سهم بیشتری نسبت به مردان دارند، تصریح کرد: سهم بیمهای زنان، دو تا سه درصد بیش از مردان است؛ مجموع این مباحث به این به معنی است که مردان به وضعیت سلامتی خود توجه کمتری دارند و باید چترهای حمایتی مناسب برای غربالگری و پیشگیری از بیماریهای آنها ایجاد کنیم.
زالی با اشاره به اینکه مردان بیش از زنان در معرض مخاطرات شغلی هستند، تصریح کرد: مردان سه برابر بیش از زنان در معرض سقوط از ارتفاع هستند. متاسفانه در کشور ما فرهنگ حفاظت شغلی بهخوبی جا نیفتاده است بنابراین باید بیش از پیش به بهداشت حرفهای توجه کنیم.
وی با اشاره به آمار مبتلایان به کرونا در چین، خاطرنشان کرد: میزان کشندگی ویروس کرونا در مردان چین بیش از زنان بوده است.