افزایش خطر ابتلا به آلزایمر با برخی باکتری‌های دهان

دانشمندان در کشف جدید اعلام کردند که برخی باکتری‌های دهان می‌توانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.

افزایش خطر ابتلا به آلزایمر با برخی باکتری‌های دهان

به گزارش مملکت آنلاین، تحقیقات جدید نشان می‌دهد برخی باکتری‌های موجود در دهان و روی زبان ممکن است با تغییرات عملکرد مغز و افزایش خطر بیماری آلزایمر با افزایش سن ارتباط داشته باشند. یافته‌ها نشان می‌دهند معاینات دندان‌پزشکی می‌تواند به شناسایی زودهنگام این تغییرات کمک کنند و راهکارهایی مانند مصرف پروبیوتیک‌ها و بهبود بهداشت دهان و دندان، نقش مؤثری در حفظ سلامت مغز و کاهش خطر آلزایمر داشته باشند.

گروهی از محققان دانشگاه اکستر نشان داده‌اند برخی باکتری‌ها با بهبود حافظه و تمرکز مرتبط‌اند، درحالی‌که برخی دیگر خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند.

محققان ۲ مکانیسم احتمالی را برای این تأثیر شناسایی کرده‌اند: ۱. باکتری‌های مضر ممکن است مستقیم وارد جریان خون شده و به مغز آسیب برسانند. ۲. نبود تعادل بین باکتری‌های مفید و مضر می‌تواند تبدیل نیترات به نیتریک اکسید را کاهش دهد. این ترکیب شیمیایی برای ارتباطات مغزی و شکل‌گیری حافظه ضروری است.

نتایج پژوهش نشان داد افرادی که مقادیر زیادی از باکتری‌های Neisseria و Haemophilus در دهان خود داشتند، از حافظه و توجه بهتری برخوردار بودند و توانایی بیشتری در انجام کارهای پیچیده نشان دادند. همچنین سطح نیتریت در دهان این افراد بالاتر بود.

از سوی دیگر، باکتری Porphyromonas در افرادی که دچار مشکلات حافظه بودند، بیشتر مشاهده شد. علاوه‌براین، گروه باکتریایی Prevotella با کاهش سطح نیتریت در دهان مرتبط بود که محققان حدس می‌زنند می‌تواند نشانه‌ای از سلامت ضعیف‌تر مغز باشد. این باکتری در افرادی که حامل ژن پرخطر APOE4 (مرتبط با آلزایمر) هستند، بیشتر دیده شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر