تاکنون ۱۷ هزار پیوند مغز استخوان در ایران انجام شده است
مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به توسعه زیرساختهای درمانی در کشور و بینیازی به اعزام بیمار به خارج، گفت: هیات امنای ارزی نقش مهمی در جلوگیری از خروج ارز و تأمین تجهیزات پزشکی پیشرفته ایفا کرده است.
به گزارش مملکت آنلاین، علی جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به اهداف و دستاوردهای هیأت امنای صرفهجویی ارزی، اظهار کرد: در گذشته، بیماران برای انجام پیوند کبد ناچار به سفر به خارج از کشور بودند و هزینهای بالغ بر ۱۵۰ هزار پوند یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار آمریکا پرداخت میکردند. علاوه بر این، انجام آزمایشهای مرتبط نیز مستلزم سفرهای پرهزینه بود. اما امروز با توسعه ظرفیتهای درمانی، بیش از ۱۱ هزار پیوند کبد در کشور انجام شده است.
وی با تأکید بر نقش زندهیاد دکتر عباس شیبانی در تأسیس و توسعه هیأت امنای صرفهجویی ارزی در سال ۱۳۶۴ تصریح کرد: فلسفه تشکیل این نهاد، جلوگیری از اعزام بیماران به خارج از کشور و ایجاد امکانات درمانی در داخل بود. در سال ۱۳۷۸ نیز مجلس شورای اسلامی قانونی را در این زمینه تصویب کرد که مبنای گسترش خدمات درمانی در کشور شد.
توسعه پیوند کبد و مغز و استخوان در کشور
مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به نقش کلیدی این نهاد در توسعه انجام عمل های پیوند، گفت: هیأت امنا نهتنها تأمین هزینه آموزش پزشکان را برای انجام عملهای پیوند بر عهده گرفت، بلکه تجهیزات پزشکی مورد نیاز را نیز خریداری و وارد کشور کرد؛ امروز کشور ما نه تنها از اعزام بیماران به خارج بینیاز شده، بلکه پذیرای بیماران خارجی برای انجام پیوند کبد نیز است.
وی با اشاره به آمار پیوند مغز استخوان در کشور اظهار داشت: تاکنون ۱۷ هزار پیوند مغز استخوان در ایران انجام شده است. این آمار قابلتوجه است، زیرا بیماران مبتلا به سرطان یا سایر بیماریهای خونی بدون انجام این پیوند، جان خود را از دست خواهند داد.
انجام ۲۰ هزار کاشت حلزون شنوایی در کشور
بنابر اعلام وزارت بهداشت، جعفریان در ادامه به موفقیتهای کشور در زمینه کاشت حلزون شنوایی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۰ هزار کاشت حلزون شنوایی در ایران انجام شده است. این فناوری پیشرفته (High Tech) در گذشته برای عموم مردم در دسترس نبود، اما امروزه افراد نیازمند میتوانند با حمایتهای هیأت امنای صرفهجویی ارزی از قدرت شنوایی بهرهمند شوند.
وی در پایان تأکید کرد که تأمین تجهیزات بیمارستانی و حمایت از درمانهای پیشرفته همچنان در دستور کار این نهاد قرار دارد و این نهاد در راستای نجات جان بیماران و ارتقای سطح سلامت کشور، نقش مؤثری ایفا کرده است.
انتهای پیام/