سرطانهای پستان و پروستات شایعترین بیماری سرطانی زنان و مردان
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر ضرورت تمرکز برآموزش برای کاهش سرطانها، گفت: آموزشهای عمومی و تشخیص زودهنگام میتواند از تبدیل بیماریهای قابل درمان به صعبالعلاج جلوگیری کند.
به گزارش مملکت آنلاین، محمدرضا ظفرقندی گفت: در میان بانوان، سرطان پستان (Breast Cancer) و در میان آقایان، سرطان پروستات، شایعترین انواع سرطان محسوب میشوند. نکته حائز اهمیت این است که هر دوی این بیماریها در صورت تشخیص زودرس، قابل درمان قطعی هستند.
ظفرقندی تصریح کرد: بیتوجهی به این امر، منجر به تبدیل یک بیماری ساده و قابلدرمان به بیماریای صعبالعلاج خواهد شد که علاوه بر افزایش رنج بیمار، هزینههای درمانی را نیز بهمراتب بیشتر میکند.
وی یادآور شد: در بسیاری از موارد، درمانهایی همچون شیمیدرمانی و رادیوتراپی، بهرغم هزینههای بالا و سختیهایی که برای بیمار به همراه دارد، به نتیجه مطلوب نمیرسد. ازاینرو، انجام اقدامات سازمانیافته در این حوزه، یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
۷۰ درصد موارد سرطان پستان در زنان در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات انجامشده در این زمینه، خاطرنشان کرد: حدود بیست سال پیش، بررسیهای انجامشده در کشور نشان داد که بیش از ۷۰ درصد موارد سرطان پستان در بانوان، در مراحل سوم و چهارم (استیج ۳ و ۴) تشخیص داده میشود. این مراحل به معنای گسترش بیماری، متاستاز و در بسیاری از موارد، غیرقابلدرمان بودن آن است.
وی افزود: در راستای کاهش این آمار نگرانکننده، برنامهای جامع مبتنی بر آموزش و غربالگری طراحی و اجرا شد. در ابتدا، آموزشهای لازم به گروههای دانشجویی و کارآموزان پزشکی ارائه شد و سپس، این آموزشها به گروههای مختلف اجتماعی، ازجمله معلمان و کارکنان آموزش و پرورش و سایر نهادهای مرتبط، گسترش یافت. هدف این بود که افراد با روشهای خودآزمایی و تشخیص زودهنگام آشنا شوند. اجرای این برنامه، تأثیرات چشمگیری در کاهش موارد پیشرفته این بیماری داشت.
لزوم تمرکز بر پیشگیری، غربالگری و آموزش
ظفرقندی افزود: بسیاری از بیماریهای صعبالعلاج، از جمله سرطان، در مراحل اولیه، تنها با یک معاینه ساده یا یک آزمایش قابل شناسایی و درمان هستند. بهعنوان نمونه، انجام یک آزمایش ساده PSA میتواند بهموقع، احتمال سرطان پروستات را مشخص کند و فرد را از ابتلا به مراحل پیشرفته بیماری نجات دهد. بر این اساس، یکی از مهمترین وظایف ما و همچنین خیّرین حوزه سلامت، تمرکز بر مقوله پیشگیری، غربالگری و آموزش است.
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت ارتقای سواد سلامت در جامعه گفت: در حال حاضر، یکی از برنامههای مهمی که بهطور جدی در حال پیگیری است و در آینده نزدیک، نتایج آن برای عموم جامعه مشخص خواهد شد، افزایش سواد عمومی سلامت است. هرچه سطح آگاهی مردم درباره سلامت و پیشگیری از بیماریها افزایش یابد، میزان شیوع بیماریهای مختلف کاهش یافته و روند درمان مؤثرتر خواهد شد.
انتهای پیام/