افزایش خطر سکته مغزی با مصرف زیاد قهوه و آب‌میوه

پژوهش بزرگ محققان نشان می‌دهد مصرف زیاد قهوه و آب‌میوه با افزایش خطر سکته مغزی رابطه دارد.

افزایش خطر سکته مغزی با مصرف زیاد قهوه و آب‌میوه

به گزارش مملکت آنلاین، محققان دانشگاه گالوی (Galway) ایرلند با همکاری دانشگاه مک‌مستر کانادا در پروژه تحقیقاتی INTERSTROKE اثرات نوشیدنی‌های مختلف اعم از نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه، قهوه، چای و آب را روی سکته مغزی بررسی کردند.

در این پروژه، تقریباً ٢٧ هزار نفر از ٢٧ کشور مختلف شرکت کردند که تقریباً ١٣,۵٠٠ نفر آن‌ها اولین سکته مغزی خود را تجربه کرده بودند.

براساس مقاله منتشرشده در Journal of Stroke، محققان دریافتند نوشیدن حداکثر یک نوشیدنی گازدار در روز با ٢٢ درصد افزایش خطر کلی سکته مغزی مرتبط است. این خطر برای افرادی که دو یا بیشتر از این نوشیدنی‌ها را در روز مصرف می‌کنند، به‌مراتب بیشتر می‌شود.

همچنین مصرف یک لیوان آب‌میوه در روز با افزایش ٣٧ درصدی خطر سکته مغزی مرتبط است. با مصرف دو لیوان آب‌میوه در روز، خطر سکته سه‌برابر خواهد شد. محققان دریافتند زنان بیشترین خطر سکته مغزی با مصرف آب‌میوه را داشتند.

براساس مقاله دوم که در International Journal of Stroke منتشر شده، نوشیدن بیش از ۴ فنجان قهوه در روز با افزایش ٣٧ درصدی خطر کلی سکته مغزی و افزایش ٣٢ درصدی خطر سکته ناشی از لخته در ارتباط است. هیچ افزایش خطر سکته مغزی برای سطوح پایین‌تر مصرف قهوه وجود ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر