بازسازی چهره فرعون متعلق به ۳۵۰۰ سال قبل

چهره یکی از مهم‌ترین فراعنه مصر به نام «آمنهوتپ اول» دیگر بر کسی پوشیده نیست و به لطف و همت باستان‌شناسان و کارشناسان گرافیک مشخصه‌‌های چهره این فرعون بازسازی شده است. آمنهوتپ اول دومین فرعون دودمان هجدهم بود که در حدود ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح یا ۳۵۰۰ سال پیش حکومت می‌کرد،.

بازسازی چهره فرعون متعلق به ۳۵۰۰ سال قبل

به گزارش مملکت آنلاین، چهره یکی از مهم‌ترین فراعنه مصر به نام «آمنهوتپ اول» دیگر بر کسی پوشیده نیست و به لطف و همت باستان‌شناسان و کارشناسان گرافیک مشخصه‌‌های چهره این فرعون بازسازی شده است. آمنهوتپ اول دومین فرعون دودمان هجدهم بود که در حدود ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح یا ۳۵۰۰ سال پیش حکومت می‌کرد،.

نشریه نیویورک‌‌پست، به نقل از سیسرو مورائس،‌ کارشناس گرافیک برزیلی که ظاهر آمنهوتپ سوم را هم بازسازی کرده است، می‌نویسد که چهره آمنهوتپ اول احتمالا با آنچه در گنجینه‌ها و مجسمه‌های آن زمان به تصویر کشیده شده است متفاوت است. محققان مشخصا نتوانستند «همپوشانی بین دندان‌های پیش بالا و پایین» (اوربایت دندانی) را تصویرسازی کنند و تنها توانستند «چانه» پادشاه مصر را ترسیم کنند.

با این حال، مورائس درمورد این چهره بازسازی‌شده «با وقار» گفت که بینی این تصویر با مجسمه‌های آمنهوتپ اول مطابقت دارد و همچنین سر تصویر با آن سربندهای نمادین آبی و طلایی به فرعون مصر مشابه است.

ترسیم جزئیات چهره آمنهوتپ، براساس گزارش سال ۲۰۲۱ است که در آن فرعون با سی‌تی‌ اسکن «کاملا باز شده بود». مایکل هابیشت، باستان شناس و نویسنده همکار سیسرو، می‌گوید: «در مطالعه سال ۲۰۲۱ دلایل مرگ آشکار نشد، اما سن او هنگام مرگ تقریبا ۳۵ سال تخمین زده شد.»

هابیشت افزود: «دندان‌هایش در وضعیت خوبی قرار داشتند و موهایش فر خورده بودند. همچنین مجموعه‌ای از جراحات پس از مرگ مشهود بود، که احتمالا درنتیجه آسیب‌های واردشده به دست دزدان مقبره یا به دلیل دوباره پیچیدن بقایای مومیایی به دور او ایجاد شده بود.»

به گزارش موزه ملی تمدن مصر، آمنهوتپ احتمالا در دوران کودکی تاج و تخت را به دست گرفته و با کمک مادرش، «آموس-نفرتاری»(Ahmose-Nefertari)، فرمانروایی می‌کرده است.

ظاهرا سلطنت او دو تا سه دهه به طول انجامیده و رهبری مصر در لشکرکشی به لیبی و نوبیا را برعهده داشته و احتمالا در ایجاد «دره پادشاهان» (Valley of the Kings)، مکان مقدسی برای تدفین فراعنه، نقش مهمی داشته است.

انتهای پیام/

منبع: ایندپندنت

ارسال نظر