یک ادعا: کرونا باعث چاقی در کودکان شده است
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: همهگیری کووید-۱۹ باعث افزایش چاقی در کودکان شده است.
به گزارش مملکت آنلاین، سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید میکند بین همهگیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافتههای این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان میدهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایشهای الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.
این سازمان میگوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.
این مطالعه نشان داد که در طول مدت همهگیری و قرنطینههای ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازیهای کامپیوتری، استفاده از رسانههای اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذراندهاند.
۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیتهای خود را افزایش دادند.
طبق یافتههای منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیتهای خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذراندهاند.
با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبههای مثبت همهگیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانوادهها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالمتر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.
۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفتهاند که به عنوان یک خانواده با هم غذا میخوردهاند و ۲۶ درصد نیز گفتهاند هماکنون نیز به برخی عادات شکلگرفته در طول همهگیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه میدهند.
دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقهای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشماندازی که این گزارش ترسیم میکند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانوادهها بیشتر با هم غذا میخورند، اما یافتههای نگرانکنندهای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بیتحرکی.
وی اضافه کرد: «ما نمیتوانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»
دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافتههای آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همهگیری برای کودکان مدرسهای با تمرکز بر بیماری طولانیمدت و پرخطر چاقی به ما میدهد.»
وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاعرسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکلساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همهگیر جهانی، ما را قادر میسازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحرانهای بهداشتی آینده آماده شویم.»
پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.
انتهای پیام/