امسال، گرمترین سال تاریخ بشریت است

استناد سازمان جهانی هواشناسی نشان می‌دهد، امسال گرم‌ترین سال در کل تاریخ بشریت بوده است.

امسال، گرمترین سال تاریخ بشریت است

به گزارش مملکت آنلاین، پس از آنکه مشخص شد کره زمین گرم‌ترین تابستان را در تاریخ دمایی ثبت شده خود تجربه می‌کند؛ سازمان ملل متحد هشدار داد که فرآیند «در هم شکسته شدن اقلیم» آغاز شده است. ناظران آب و هوای اتحادیه اروپا هم در همین روز اعلام کردند که سال ۲۰۲۳ میلادی احتمالا گرم‌ترین سال در تاریخ بشر خواهد بود.

پس از انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی در خصوص سوزان‌ترین تابستانی که تاکنون در نیمکره شمالی اندازه‌گیری شده است؛ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای با اشاره به حال و هوای روزهای چله تابستان گفت: «روزهای سگی تابستان دیگر فقط پارس نمی‌کنند، بلکه گاز هم می‌گیرند.»

میانگین دمای کره زمین در سه ماه‌ ژوئن، ژوئیه و اوت برابر با ۱۶.۷۷ درجه سانتیگراد بود که رکورد قبلی آن یعنی ۱۶.۴۸ درجه سانتیگراد در سال ۲۰۱۹ را شکست.

استناد سازمان جهانی هواشناسی به داده‌های سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک (C3S) اتحادیه اروپا است که نشان می‌دهد ماه گذشته میلادی، با اختلاف زیاد به عنوان گرم‌ترین ماه اوت در بین ماه‌های اوت در تمام ادواری است که بشر توانسته با تجهیزات مدرن دمای زمین را اندازه‌گیری کند.

 
 
 

البته ماه اوت امسال دومین ماه گرم‌ اندازه‌گیری شده بوده است چرا که در همین سال ماه ژوئیه ۲۰۲۳ رکورددار گرم‌ترین ماه بوده است.

سامانتا بِرجس، معاون «سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک» به خبرگزاری فرانسه گفت: «این سه ماهی که به تازگی سپری کردیم، گرم‌ترین ماه‌ها در تقریبا ۱۲۰ هزار سال گذشته، یا به عبارتی در طول تاریخ بشر بوده است».

تاثیرات دمای سطح آب در اقیانوس‌ها

همه کشورهای واقع در نیمکره شمالی شاهد موج‌های گرما، خشکسالی و آتش‌سوزی‌های جنگلی در آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی بودند. این دمای حداکثری تأثیر چشمگیری بر اقتصاد، زیست‌بوم و سلامت انسان گذاشته است.

گوترش هشدار داد: «مدت‌هاست که دانشمندان نسبت به عواقب میل وافر به استفاده از سوخت‌های فسیلی هشدار داده‌اند.»

«با این همه رویدادهای شدید آب و هوایی که گوشه و کنار این سیاره را درنوردیده است، اقلیم ما سریعتر از آنکه بتوانیم از عهده آن بر بیاییم در حال در هم شکستن است.»

دمای بی‌سابقه سطح دریاهای جهانی نقش به‌سزایی در افزایش گرمای تابستان ایفا کرده است؛ بطوریکه موج‌های گرمایی بستر اقیانوس اطلس شمالی و دریای مدیترانه را در هم نوردیده است.

برجس در این رابطه می‌گوید: «با توجه به گرمای زیادی که در سطح آب‌های اقیانوسی وجود دارد این احتمال وجود دارد که سال ۲۰۲۳ به گرم‌ترین سال دمایی ثبت‌شده در تاریخ تبدیل شود.»

برجس افزود، اگر امسال نیمکره شمالی یک زمستان «عادی» داشته باشد، «تقریبا می‌توانیم بگوییم که سال ۲۰۲۳ گرم‌ترین سالی خواهد بود که بشریت تجربه کرده است».

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر