حشرهکشها عمر این پشهها را طولانی کرده است
حشرهکشها عمر پشههای کولکس را طولانیتر کرده است.
به گزارش مملکت آنلاین، تابستان امسال اولین موارد محلی بیماریهایی مرتبط با مالاریا در آمریکا دیده شد. همچنین گزارشهایی از ابتلای چندین مورد به ویروس «نیل غربی» مطرح شد. اما مساله مهمتر، پشههایی است که حامل این ویروسها هستند.
روکسان کانلی، حشره شناس در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا گفت: «این حشرات و گونهای از پشهها به نام کولکس، نگرانی اصلی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا هستند.»
به نظر میرسد ترکیبی از بارندگی غیرمعمول و ذوب برفها و امواج گرمای شدید امسال به طور چشمگیری جمعیت پشهها را افزایش داده است.
از طرفی دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا میگویند این پشهها به طور فزایندهای در برابر حشره کشهایی که برای از بین بردن آنها استفاده میشود، مقاوم شدهاند.
کانلی گفت: «این نشانه خوبی نیست. ما در حال از دست دادن برخی از ابزارهایی هستیم که معمولا برای کنترل پشههای آلوده به آنها متکی هستیم.»
تیم کانلی در آزمایشگاه حشرات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا واقع در کلرادو کشف کرد که پشههای کولکس، وقتی در معرض حشرهکشها قرار میگیرند، عمر طولانیتری دارند. طبق این آزمایش، این پشهها وقتی در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتند، باز هم پرواز میکردهاند.
اما مساله این است که وقتی حشرات قویتر از حشرهکشها میشوند، تعداد آنها هم در برخی مناطق افزایش مییابد.
براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، تاکنون در سال ۲۰۲۳، ۶۹ مورد ابتلای انسانی از ویروس «نیل غربی» در آمریکا گزارش شده است. البته این میزان خیلی بالا نیست و در سال ۲۰۰۳، تعداد مبتلایان ۹ هزار و ۸۶۲ مورد بوده است.
اما رشد پشهها در حال حاضر احتمال ابتلای بیشتر را بالا میبرد. موارد ابتلا به نیل غربی معمولا در ماههای اوت و سپتامبر به اوج خود میرسد.
دادههای دیگر نشان میدهد که تعداد پشههایی که در سال جاری میتوانند ویروس نیل غربی را گسترش دهند، در مقایسه با سال گذشته ۵ برابر شده است. به گفته کانلی این رشد در مناطق خاصی از آمریکا «بسیار نگرانکننده» است.
ویروس نیل غربی چه علایمی دارد؟
نیل غربی برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ در آمریکا شناسایی و سپس به شایعترین بیماری منتقله از طریق پشه در این کشور تبدیل شد. هر سال هزاران نفر به این ویروس مبتلا میشوند.
ویروس نیل غربی از طریق تماس فرد به فرد منتقل نمیشود. فقط پشههای کولکس این ویروس را پخش میکنند. این حشرات با گزیدن پرندگان بیمار، آلوده میشوند و سپس از طریق نیش دیگری ویروس را به افراد منتقل میکنند. هیچ درمان یا واکسنی هم برای این ویروس وجود ندارد.
از طرفی هم بیشتر مردم با این ویروس دچار مشکل نمیشوند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا از هر پنج نفر یک نفر دچار تب، سردرد، بدن درد، استفراغ و اسهال میشود. این علایم معمولا بین ۳ تا ۱۴ روز پس از گزیده شدن ظاهر میشود.
از هر ۱۵۰ نفر مبتلا به ویروس نیل غربی، یک نفر دچار عوارض جدی از جمله مرگ میشود. هر فردی ممکن است براثر این ویروس دچار مشکلاتی شود اما افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که مشکلات زمینهای دارند در معرض خطر بیشتری قرار میگیرند.
انتهای پیام/