دانشمندان لباس ضد ویروس و باکتری برای آتشنشانان و سربازان ساختند
دانشمندان موفق به تولید لباسهای ضد ویروس و باکتری برای آتش نشانها و سربازان شدهاند که پارچه بکار رفته در آن میتواند ویروسها را از بین ببرد.
به گزارش مملکت آنلاین، آیا میدانستید لباسی ساخته شده است که میتواند ویروسها و باکتریها را از بین ببرد؟ این لباس مخصوص به محافظت از افرادی که از ما محافظت میکنند، کمک میکند، اما استفاده از آن به عنوان یک پوشش محافظ روی لباس آنها یک چالش بزرگ است.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران دانشگاه آلبرتا اکنون در تلاش هستند تا این پارچههای خودتمیز شونده را برای خط تولید و در نهایت، تعبیه روی انواع لباسها مناسب کنند.
سازگار با تولید در سطح صنعتی
پاتریشیا دولز، پژوهشگر ارشد این پژوهش میگوید: ما میخواهیم این فناوری را از آزمایشگاه بگیریم و آن را به گونهای توسعه دهیم که برای فرآیندهای تولید در سطح صنعتی کارآمد و سازگار باشد. این یک گام بسیار بزرگ است.
این پروژه یک ساله بر بهبود عملکرد کوتاهمدت و بلندمدت این روکش پارچهای متمرکز است و هدف این است که تولید صنعتی آن در مقیاس وسیع از نظر اقتصادی امکانپذیر شود.
این کار با تقریباً یک میلیون دلار بودجه از سوی برنامه نوآوری برای تعالی دفاعی و امنیتی وزارت دفاع ملی آمریکا پشتیبانی میشود.
این روکش از پوششی تشکیل شده است که از اِن-هالامینها(N-halamines) استفاده میکند که ترکیباتی هستند که میتوانند باکتریها و ویروسها را به سرعت و به شکل کارآمد از بین ببرند و به راحتی روی پارچه تعبیه شوند.
این ترکیب برای یونیفرمهای محافظ برای همه از جمله سربازان و کارکنان بیمارستان گرفته تا آتش نشانان و امدادگران مناسب است.
دولز میگوید: این راهحل میتواند برای هر نوع لباس محافظ، حتی ماسکهای صورت اعمال شود که راه دیگری را برای کمک به آنها در سالم و ایمن ماندن معرفی میکند.
یک سیستم شارژ مجدد مورد نیاز برای فعال کردن مجدد پوششی که روی یک لباس اعمال شده است نیز در دست توسعه است. این سیستم نیاز به فرو بردن لباس در محلولهای حاوی کلر مانند سفید کننده دارد.
ایده آل برای شرایط سخت زندگی سربازان
دولز خاطرنشان میکند که از آنجایی که سربازان در میدان جنگ همیشه به وسایلی نظیر آب تمیز یا ماشین لباسشویی دسترسی ندارند، باید راهی آسان برای آنها وجود داشته باشد تا بتوانند لباسهای خود را در شرایط سخت و محیطهای دور تمیز کنند. ما میخواهیم سیستمی با حداقل دردسر ایجاد کنیم که حجیم یا سنگین نباشد، نیازی به انجام مکرر نداشته باشد و به راحتی قابل استفاده باشد. این سیستم ممکن است پودری یا مایع باشد.
پژوهشگران با شرکت Logistik Unicorp Inc که یک شرکت کانادایی فعال در زمینه لباسهای محافظ برای طیف وسیعی از مشتریان شرکتی و دولتی در سراسر جهان است، همکاری میکنند. هدف آنها تطبیق این فناوری با نیازهای مصرف کنندگان آن است.
دولز میگوید: این شرکت در حال مشورت با مشتریان خود است تا دیدگاهی فراگیر برای پژوهشهای ما به ارمغان بیاورد و به یک فناوری یا کاربرد در نساجی محدود نشود. این به ما کمک میکند تا بهترین فرآیند تولید را برای راه حل خود پیدا کنیم.
گفتنی است که در ماه مه ۲۰۲۰ پژوهشگران در حداقل دو دانشگاه ادعا کردند که از فناوریهای «ماسک الکتریکی» استفاده کردهاند که قادر به خنثی کردن ویروسهای کرونا هستند. آنها یک پارچه الکتریکی را نمایش دادند که ادعا میکردند قادر به کشتن ویروسهای کرونا در حین تماس است.
انتهای پیام/