قالیباف همسریابی آنلاین را آزاد کرد
همدم همان برجام زندگی است
درحالی رئیس مجلس شورای اسلامی از پلتفرم همسریابی «همدم» رونمایی کرد که این اتفاق واکنشهای گستردهای را به دنبال داشت.
به گزارش مملکت آنلاین، محمدباقر قالیباف روز دوشنبه با حضور در مراسم رونمایی از «سامانه همدم» این اقدام «سازمان تبلیغات اسلامی» را یک «اقدام بسیار بهجا» خواند که «با همه مسائل ایرانی و اسلامی و سنتهای اصیل نهاد خانواده سنخیت دارد.»
وی افزود، سامانه همدم، چهار رویکرد «شفافسازی، هوشمندسازی، مردمیسازی و کارآمدسازی» را با هم در بر دارد و هر مجموعهای که این چهار رویکرد را داشته باشد میتواند مجموعه موفقی باشد.
جزئیات رونمایی از همدم
به گزارش مملکت آنلاین، همزمان با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) از اپلیکیشنی با نام «همدم» رونمایی شد. این اپلیکیشن که به عنوان اولین نرمافزار رسمی و دارای مجوز برای همسریابی و مشاوره ازدواج در موسسه فرهنگی رسانهای تبیان معرفی شد.
در حال حاضر «همدم» به عنوان اولین اپلیکیشن همسریابی در این زمینه فعالیت میکند. پیش از این صدها سایت به صورت غیرقانونی در زمینه همسریابی فعالیت داشتند. فعالیت این سایتها با سواستفادههایی همراه بود. که به گفته مسئولان این سایتها فیلتر شدهاند.
علیرضا دهفولی، معاون نوآوری تبیان، درباره راههای پیشگیری از بروز این اتفاق گفت: «سواستفاده در زمینههای مختلفی مانند رسانه و امنیت اطلاعات رخ میدهد. اما در برنامه همدم تمام احراز هویتها به صورت یکپارچه از سسیتمهای سامانه ثبت استعلام گرفته میشود. پس احراز هویتها به صورت ولید رخ میدهد و کسی نمیتواند با اکانت تقلبی وارد سامانه شود. در نتیجه هر گونه عملکردی تحت نظارت و بررسی است.»
به گفته وی، اگر کاربری قصد ایجاد اختلال در سیستم را داشته باشد اکانت او بسته و نمیتواند وارد سامانه شود.
یکی از روشهایی که در اپلیکیشن «همدم» استفاده میشود، برگزاری آزمون روانشناسی و روانشناختی برای کاربران است تا هر فردی بنا بر خصوصیات اخلاقیای که دارد فرد مناسب خود را انتخاب کند.
معاون نوآوری تبیان درمورد نوع آزمونها و حوزه برگزاری آنها گفت: « یک سری از آزمونهایی که در دفاتر زوج درمانی گرفته میشود، در این تستها لحاظ شده است. همچنین غربالگری اولیه همانجا انجام میشود. اگر کسی نتواند دقیق از تستهای غربالگری عبور کند، به مجموعههای مشاورمعرفی میشوند که تستهای دقیقتر از آنها گرفته شود و بعد از گرفتن تاییدیه از آنجا میتوانند وارد اپلیکیشن شوند.»
او همچنین درباره استفاده از سوالهایی بر اساس استانداردهای جهانی گفت: «تستها بر اساس استانداردهای جهانی استفاده شده است ولی بخشی از سوالها متناسب با تجربههای مختلفی است که روانشناسان و صاحبنظران، در حوزه روانشناسی داشتهاند و بر همین اساس تغییراتی در این زمینه اعمال شده است.»
تنها دو روز، از رونمایی رسمی این اپلیکیشن گذشته اما در همین مدت کوتاه نیز با مشکلات زیادی مواجه بوده؛ این مشکلات در وارد شدن و استفاده از نرمافزار وجود دارد. افرادی که در اپلیکیشن بازار و یا مایکت این برنامه را دانلود کردهاند بعضا نظرهایی را منتشر کردهاند که نشان میدهد توانایی ورود به اپلیکیشن را ندارند. همچنین امکان ورود به این سامانه (سه شنبه ۲۲تیر) حدود دو ساعت قطع بود.
همچنین امکان دسترسی و دانلود این برنامه تنها در فروشگاههای اینترتی داخلی از جمله بازار، مایکت و یا سایت رسمی تبیان وجود دارد. اما این برنامه هنوز در گوگل پلی قرار نگرفته است.
دهفولی درباره این موضوع توضیح میدهد: « در حال حاضر این اپلیکیشن در فروشگاههای اینترنتی مانند بازار، مایکت و سایت رسمی تبیان منتشر شده است.
روز گذشته معاون نوآوری تبیان درباره حق عضویت در اپلیکیشن همدم توضیحاتی داده بود، اما مبلغ دقیق آن برای کاربران مشخص نیست
دهفولی به پیوست گفته است: «در مدل فعلی براساس انتخابهایی که کاربران میکنند، برای تماشای پروفایل هزینه اندکی دریافت میشود. پس از رونمایی اصلی احتمالا این مدل درآمدی تغییر میکند و تامین مالی روی موضوع معرفی و معرفها صورت میگیرد.
«همدم» با چهار سرویس مهم «همدمیاب» برای مجردها، خدمات مشاورهای به شکل تلفنی و حضوری، آزمونهای روانشناسی، خودآگاهی و سازگاری و مجله آنلاین و محتواهای آموزشی در قالب، فیلم، پادکست، اینفوگرافیک و مقالات مختلف در دسترس جوانان و خانوادهها خواهد بود و جوانان مجرد متقاضی ازدواج را از ابتدای تصمیمگیری برای ازدواج تا چهار سال پس از آن همراهی خواهد کرد.
همزمان آغاز کردیم. اما گوگل پلی در حال بررسی اپلیکیشن است و هنوز آن را منتشر نکرده.»
در این میان بعد از تمامی این حرف ها و توضیحات باید توجه داشت که تا مشکلات اساسی و بیکاری و گرانی رفع نشده، سایت های این چنین مشکلاتی از جوانانی حل نخواهد کرد و خانواده ها و جوانان چشم انتظار تحولات و تغییرات بزرگتری هستند.
واکنشهای طنز و توییتوار
کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی واکنش های متفاوتی را نسبت به رونمایی از این سایت نشان دادند. برخی کاربران راه اندازی آنرا را با وجود سایت های دیگر بی فایده دانسته اند:
به مناسبت روز ازدواج، از اپلیکیشن سامانه همسریابی به اسم همدم رونمایی کردن.
خدایا شکرت، این مشکلمون هم حل شد.
بالاخره یه چیزی باید بهونه بشه برای پولای کلانی که رد و بدل میشه دیگه.
اینم از سامانه همسریابی که میخواستین.
دیگه واقعا بهونه هاتون برای ازدواج نکردن رو درک نمیکنم.#همدم
به سلامتی سامانهی همسرگزینی “همدم” در سالروز ازدواج حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) بطور رسمی فعال شد!
این سامانه با سایتهای همسریابی که غیرقانونی بود، دقیقأ چه فرقی داره؟!!
واکنشها به همدم
در کشورهای مختلف سایتهای دوستیابی گوناگونی توسط کارآفرینان بخش خصوصی راه اندازی شده است اما در کشورمان به نظر میرسد که این برنامه توسط بخش خصولتی یا دولتی فعالیت کند.
دراین میان، واکنشهای گسترده به رونمایی از این پرتال که بیشتر واکنشها به شکل انتقاد بوده رخ داده بطوریکه بارها مسئولین انتظامی و دولتی در طول چند وقت، فعالیت هرگونه سایت و امثالهم درمورد همسریابی را ممنوع و حتی با آنها برخورد کرده بودند و اکنون رئیس مجلس چنین پرتالی را بهره برداری می کند.
درحالی که جوانانی که عنوان میکنند مشکلشان برای ازدواج، نبود سایت و اپلیکیشن و دوستیابی نبوده و مشکلات بسیار جدی و مهمی چون مشکلات اقتصادی، شرایط جامعه، نبود شغل مناسب، گرانیهای افسارگسیخته، نداشتن مسکن و ... را برای ازدواجشان عنوان میکنند، رونمایی از یک اپلیکیشن دردی از مشکلات آنها دوا نمی کند.
از طرفی عدهای گمان میکنند رونمایی از همدم صرفا برای سختتر شدن فعالیت عنوان میکنند همانطور که شبکههای اجتماعی داخلی آمدند.
از سوی دیگر افزایش آمار طلاق که بسیار هم نگران کننده است و برای حل آن بدلایل شرایط خاص جامعه چاره اندیشی نشده است، رونمایی از یک برنامه که برای افزایش آمار ازدواج انجام گفته، ترس از افزایش تصاعدی طلاق در آینده را بیش از پیش بیشتر میکند.
باید دید در شرایطی که جامعه از شرایط سخت گرانی، بالا رفتن سرسام آور هزینههای زندگی، تاثیر منفی جامعه بر آیندهنگری، نبود نشاط و شادی و حتی مشکلات ترس در ادامه این وضعیت رنج میبرد و این اتفاقات بر جوانان نیز تاثیرگذاشته، آیا همدم بحرانی جدید در جامعه ایجاد خواهدکرد و شاهد بروز رفتارها و تبعات منفی بیشتر و پرتر شدن دادگاهها بدلایل شروع ازدواجهای همدمی خواهیم بود یا مسئولین برنامه مدون تری دارند و آیا این برنام نیز همانند بسیاری از پرتالها و اپلیکیشنهای ایرانی که به یکباره بعد از هزینهکردهای چند ده میلیاردی به یکباره غیرفعال و بسته خواهدشد.
هر چه باشد تا به امروز هیچگاه شاهد موفقیت یک پرتال یا اپلیکیشن ایرانی که یک مسئول دولتی از آن رونمایی کرده نبودیم و هر چه بوده بعد از افشای بودجه هنگفت برای آن بعد از چند صباحی در خاطرهها دفن شده است.
انتهای پیام/