اختصاصی مملکت آنلاین/

بررسی چاقی از دیدگاه علم نوین و طب سنتی و راهکارهای سنتی درمان آن

یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از افراد چه زن و چه مرد با آن دست به گریبان هستند مسئله ی چاقی و یا لاغری مفرط است...

بررسی چاقی از دیدگاه علم نوین و طب سنتی و راهکارهای سنتی درمان آن

به گزارش مملکت آنلاین، یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از افراد چه زن و چه مرد با آن دست به گریبان هستند مسئله ی چاقی و یا لاغری مفرط است. دراین میان برخی افراد سودجو نیز از این بازار داغ استفاده کرده و با سوء استفاده از باورهای سنتی و نیز اعتماد مردم دست به تولید یک سری محصولات تحت نام انواع دمنوش ها یا مکمل های لاغری و چاقی و ... می زنند و از این بازار تنها کسانی که منتفع می شوند همین افراد سودجوی بی تخصص هستند. بهتر است قبل از آن که اقدام به تهیه ی هرگونه دارو یا مکملی در جهت رفع مشکل چاقی یا لاغری مان بکنیم، حتما در این رابطه نظر یک متخصص را جویا شویم تا نتیجه ی درستی را به دست آوریم.

باید دید فردی را که چاق صدا می زنیم از لحاظ علمی واقعا چاق است یا نه. کسی که از لحاظ ژنتیکی تنومند و دارای استخوان بندی درشت است را نباید چاق نامید باید افراد تنومند و افراد چاق که بیمار محسوب می شوند را جدا کرد. از لحاظ پاتولوژی چاقی یک نوع اختلال سلولی است. در تمام سطح سلولی بدن میلیون ها گیرنده و پمپ های خاص وجود دارد که دائما و به طور هوشیارانه در حال فعالیت هستند تا سلول های بدن ظاهرنرمالی داشته باشند و در باطن به درستی به وظیفه ی خود عمل کنند. تقریبا تمام این گیرنده ها و پمپ ها، وابسته به انرژی هستند. و این انرژی را از طریق مولکول ATP به دست می آورند. ATP از مصرف غذا حاصل می شود. درباره ی دلیل ایجاد شکم در بین افراد جامعه باید گفت ایجاد شکم در افراد چیزی نیست جز ورم سلولی. چون بافت های شکم شل می شوند و در نتیجه قدرت مقابله با فشار شکم را ندارند. این مسئله باعث می شود که شکم در بدن ایجاد شود. تنها راه مقابله با ایجاد شکم اصلاح تغذیه ای است. حال اگر کسی تغذیه ی نامناسب داشته باشد سلول های بدنش توان سوزاندن مواد غذایی را نخواهند داشت و اگر ATP به اندازه ی کافی به این گیرنده ها و پمپ ها نرسد در تعادل الکترولیتی درون و برون سلول اختلال ایجاد می شود و این اختلال و عدم کارایی سلول منجر به عدم تعادل سدیم در داخل سلول و افزایش سدیم می شود در نتیجه دچار افزایش آب درون سلولی و به اصطلاح ورم داخل سلولی می شود.

معده، خانه ی تمام بیماری ها است

درباره ی تجویز داروهای گیاهی وغیرگیاهی قبل از اصلاح تغذیه ای باید گفت که در روایات و در فرمایشات بزرگان طب سنتی ازجمله ابن سینا آمده است که اگر طبیبی قبل از اینکه تغذیه ی بیمار رادرست کند به او دارو تجویز نماید انگار کمر به قتل وی بسته است. همچنین در روایتی از حضرت رسول اکرم (ص) آمده است که فرموده اند معده، خانه ی تمام بیماری ها است و پرهیز، در راس تمام درمان ها قراردارد. با استناد بر این روایت می توانیم قبل از اینکه بسیاری از این بیماری ها شکل گیرند جلوی ورود آن به بدن را بگیریم.

مصرف دارچین، زعفران و زنجبیل برای لاغری

درمورد خوراکی های بسیاری که در اصلاح رژیم غذایی به بیماران مراجعه کننده به پزشکان طب سنتی تجویز می شود می توان گفت که گیاهانی مثل دارچین، زعفران و زنجبیل به سلول های بدن انرژی می دهند و می توانند سلول های باز شده را به حالت اولیه برگردانند واین امر در نتیجه باعث لاغری افراد می شود. یک تغذیه ی عمومی به تمام مراجعه کننده گان داده می شود. بعداز اینکه تغذیه اصلاح شد، دارو به افراد داده می شود. تمام داروهای تجویز شده برای سوختن چربی نیست، بلکه برای برگرداندن حالت ورم سلول ها به صورت اولیه است.

خرما خواص فراوانی دارد. از جمله اینکه باید اذعان کرد در بسیاری از افراد چاق، خوردن خرما باعث کاهش وزن آنان شده است. خرما به عنوان یک داروی گیاهی به بیماران داده می شود که در برخی از بیماران تا روزی 20 خرما نیز تجویز شده است.

گل گاوزبان به جای چای سبز و سیاه

اصلاح تغذیه ای که بیماران مراجعه کننده داده می شود برمبنای قرآن و طب سنتی است. روغن هایی از قبیل روغن کرمانشاهی، دنبه و کوهان شتر جایگزین روغن های صنعتی می شود؛ چون این روغن ها باعث می شوند سلول ها به حالت اولیه برگردند و آب اضافی خودرا دفع کنند. چای سیاه و سبز قطع می شود و به جای آن گل گاو زبان تجویز می کنیم آب سرد مطلقا قطع می شود وبه جای آن آب جوشیده ی ولرم و شربت عسل تجویز می شود.

درباره ی مصرف انواع چای هایی که برای لاغری مفید هستند

می توان گفت چای (سبز یا سیاه) از طریق ضعف سلولی باعث لاغری می شود؛ لذا انتخاب مناسبی برای کاهش وزن نیست تغذیه ی سالم در کنار استفاده از دمنوش های مناسب همراه با فعالیت ورزشی به کاهش وزن کمک می کند. در صورت نیازبه کاهش وزن به جای چای از عرقیات و دمنوش های سنتی مانند بادرنجبویه، اسطوخودوس، گل گاو زبان، عناب، زعفران، زنجبیل، دارچین، نعناع، پونه، چای کوهی و یا آب جوش به همراه خرما بر اساس نوع مزاج خود استفاده کنید. نحوه ی درست استفاده از دمنوش ها برای گل ها همانند چای دم کردن و برای ریشه ها جوشاندن بین 5 الی 10 دقیقه است. بهتر است در صورت تمایل فرد به مصرف چای، آن را به صورت رقیق و ترجیحا همراه با هل و دارچین 2 ساعت بعد از وعده ی غذایی بنوشد.

مصرف عرقیات گیاهی، ارده و شیره ی انگور، شیره ی خرما یا عسل

برای بازگرداندن سلول ها به حالت اولیه از عرقیات گیاهی نیزاستفاده می شود. در وعده ی صبحانه ارده وشیره ی انگور، شیره ی خرما یا عسل تجویز می شود. در طب اسلامی برعکس اعتقادات غرب که می گویند وعده ی شام حذف شود، در مقابل وعده ی ناهار را حذف کرده و به جای آن به بیماران گفته می شود که خرما مصرف کنند. خرما خواص فراوانی دارد. از جمله اینکه باید اذعان کرد در بسیاری از افراد چاق، خوردن خرما باعث کاهش وزن آن ها شده است. خرما به عنوان یک داروی گیاهی به بیماران داده می شود، که در برخی از بیماران تا روزی 20 خرما تجویز شده است.

طریقه ی دم کردن چای لاغری

چای و دمنوش ها باید به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرد و باید دم بکشد نه اینکه بجوشد چون جوشیدن باعث از بین رفتن خواص سودمند آن ها می شود.

شیرگاو شفا و شیر گوسفند سم است

دررژیم لاغری برای افرادی که مبتلا به چاقی هستند ماست، شیر ودوغ ازوعده های غذایی حذف می شود ودر صورت صلاحدید و اصرار بیمار بر مصرف آن، شیرهایی که مستقیما از حیوان گرفته می شود را بعد از جوشاندن به آنان پیشنهاد می دهیم. همچنین در روایات نیزآمده است که شیر گاو شفا و شیرگوسفند سم است.

دکتر حسن اکبری: متخصص آسیب شناسی، دانشیار پاتولوژی – دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی – محقق ومدرس طب سنتی

انتهای پیام/

ارسال نظر