رئیس سازمان بهزیستی کشور:
بهرهمندی رایگان ۶۲ هزار زن سرپرست خانوار روستایی و عشایری از خدمات بیمه تامین اجتماعی / ۷۶۰ باشگاه بهزیست محله در کشور دایر میشود
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: طی تفاهم نامهای، زنان روستایی و عشایری سرپرست خانوار تحت پوشش رایگان بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته و هم اکنون ۶۲ هزار زن سرپرست خانوار روستایی و عشایری در حال دریافت خدمات از این محل هستند.
به گزارش مملکت آنلاین، سید جواد حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه در ارومیه اظهار داشت: رسالت پیامبران و حکومت در اسلام بر پایه عدالت است و در دولت چهارم نیز تلاش شده تا عدالت برقرار باشد بهطوریکه رئیس جمهور محترم عدالت آموزشی را مدنظر قرار داده است.
وی با اشاره به افزایش ۲.۸ درصدی جمعیت در مقایسه با افزایش ۴.۸ درصدی تورم سیستم اداری کشور، تصریح کرد: برای اینکه دولتها بتوانند در همه ابعاد زندگی و برای همه مردم خدمت ارائه دهند، مجبور شدند ساختار خود را وسیع کنند که این اتفاق بروکراسی اداری سنگینی رقم زد، با این حال یکی از برنامهها و راهبردها، کوچککردن دولت و دخالت دادن مردم در امورات است تا ارائه خدمات بهتر و سریعتر انجام شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۶ هزار میلیارد تومان برای اشتغال در سال توزیع شده، خاطر نشان کرد: توسعه مشارکتها یکی از برنامههای جدی سازمان در آینده است به صورتیکه شبکه داوطلبانه با ۸ میلیون جمعیت تحت هدف و ۱۸ هزار نفر و ۲۴ هزار موسسه و مرکز که کار به مردم واگذار شده است. همچنین ۹۰ درصد کارها برونسپاری شده تا خدمات سازمان توسط عموم انجام شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اعطای مجوز و یارانه به سازمانهای مردمی گفت: ۳ هزار و ۵۰۰ مرکز توانبخشی، ۳ هزار و ۵۰۰ مرکز مشاوره و همچنین مراکز مددکاری و اورژانس اجتماعی در سطح کشور در حال خدماترسانی به جامعه هدف هستند.
حسینی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰ هزار تماس مبتنی بر مداخله با مراکز توانبخشی، مشاوره و و اورژانس اجتماعی گرفته شده، عنوان کرد: یک میلیون و ۸۰۰ هزار تماس نیز توسط افرادی که دچار بحران شدهاند با مرکز ۱۴۸۰ مشاوره رایگان اتفاق افتاده که خدمات رایگان دریافت کردهاند.
وی ضمن گلایه از کمبود نیروی متخصص و کمبود اعتبار در سازمان بهزیستی، تاکید کرد: با توجه به این دو مهم میتوان از شبکه داوطلبی در بهزیستی نهایت استفاده را برد به گونهای که این گروهها میتوانند بهتر از شبکههای داوطلبی هلالاحمر نیز وارد عمل شود.
وی تاکید کرد: ۷۶۰ باشگاه بهزیست محله در کشور در حال دایر شدن است و خوشبختانه یک ریالی تاکنون هزینه نشده است. دلیل این مهم اقدام مبتنی بر ربط میباشد به صورتیکه سازمان بهزیستی با وزارت آموزش و پرورش وارد تعامل شده و ۷۶۰ مدرسه در بهترین نقطه و پس از زمان تعطیلی مدارس در اختیار سازمان جهت ارائه خدمات میباشد. همچنین در همین راستا انجمن اپتومتریک، ژنتیک، گفتار درمانی و انجمن کار درمانی کشور پای کار آمدهاند. این یادگیریها با برنامههای نشاطآفرین همراه خواهند بود.
حسینی بیان کرد: در فاز اول این طرح، با نام مهر و گفتوگو با سالمندان و همراه با یادگیری توام با نشاط است و غلبه بر آلزایمر، ورزش سالمندان، سبک زندگی آنان در این زمینه بسیار مهم به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۲ سال و امید به زندگی ۷۶ سال است، بیان داشت: به دنبال عمر با عزت هستیم چرا که یک سوم از عمر مردم عزیز در بازنشستگی سپری میشود. همچنین یکی از موارد نیز بحث ازدواج سالمندان است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه ۵۳ هزار زن سالمند تنها در ۱۷ استان شناسایی شدهاند تا آموزشهای ویژه ببینند، گفت: معیارهای سالمندی طبق معیارهای سازمان ملل متحد اتخاذ شده بهطوریکه فرد مورد نظر بایستی ۶۰ سال از زندگی خود را سپری کرده باشد، همچین فرد سالمند تنها و بدون هیچ فرزندی زندگی کند.
وی یادآور شد: ۱۱.۵ درصد جمعیت کشور که ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را شامل میشود در سن بازنشستگی هستند و به لحاظ جمعیت شناختی اگر ۷ تا ۱۴ درصد جامعه سالمند باشند آن جامعه در مرحله ورود به جامعه سالمندی قرار دارد و با توجه به آمارهای اخیر در سال ۱۴۰۶ جزو سالخوردهترین کشورهای دنیا خواهیم بود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان یارانه توسط سازمان بهزیستی کشور پرداخت میشود این در حالیست که مبلغ یارانه سازمان فنی و حرفهای کشور تنها ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی بیان کرد: یکی از اقدامات دولت گذشته کاهش پشتنوبتیهای در صف حمایت سازمان بود که این آمار امروز ۵۰ هزار نفر میباشد و در صورتیکه اعتبار سازمان بهزیستی افزایش یابد این تعداد کمتر میشود.
حسینی با عنوان این موضوع که زمان و مبلغ پرداخت عیدی افراد تحت پوشش مشخص نشده است، افزود: دهک یکیهای پشتنوبتی را به صفر خواهیم رساند.
وی در خاتمه تشریح کرد: طی تفاهم نامهای، زنان روستایی و عشایری سرپرست خانوار کشور تحت پوشش رایگان بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته و هم اکنون ۶۲ هزار زن سرپرست خانوار روستایی و عشایری در حال دریافت خدمات از این محل هستند.
انتهای پیام/