افزایش شدید مصرف دخانیات در بین زنان
مدیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران گفت: مصرف دخانیات در بانوان نسبت به آقایان ۷۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش مملکت آنلاین، محمدرضا مسجدی مدیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران در مورد ارتباط بین جمعیت مبارزه با دخانیات و دولت گفت: مجموعه ما در چند دههای که از تأسیس آن میگذرد با دستگاههای مختلفی اعم از دولت، مجلس، قوه قضائیه، دانشگاهها، وزارت آموزش و پرورش، شهرداری، صدا و سیما و هر کجا که امکان ورود، حضور و تأثیرگذاری داشته، ارتباط گرفته است. یکی از اقدامهای اخیر مجمع پس از تلاشهای بسیار این بود توانستیم در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور پیدا کرده و با همت دبیر شورای عالی یک میز اختصاصی برای کنترل مصرف دخانیات داشته باشیم.
وی ادامه داد: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور داد پنج بسته که هرکدام به یکی از دستگاههای آموزش و پرورش، تبلیغات در فضای مجازی، استعمال دخانیات در اماکن عمومی و حوزه صنعت مربوط میشود این بستهها اهدا گردد، مجمع طبق دستور این بستهها را پس از یک سال و نیم تلاش تهیه کرده و توانسته این طرح را در شورای عالی انقلاب فرهنگی راهاندازی کند.
مدیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران اذعان کرد: یکی از مراکز خیلی مهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در کشور است و به طور مستقیم زیر نظر رئیس جمهور قرار دارد، این دستگاه یکی از مکانهایی به شمار میرود که با تمام سازمانها و ارگانها ارتباط سازنده دارد.
مسجدی اظهار داشت: دخانیات موضوعی است که چند بخش متفاوت دارد. به طور مثال وزارت بهداشت فقط متولی عوارض دخانیات به حساب میآید، همچنین در مبحث مبارزه با مصرف دخانیات بیش از ۲۰ سازمان مستقیم و غیر مستقیم مانند صنعت، تبلیغات، گمرک، مجلس، نیرو انتظامی، قوه قضائیه به نحوی با این موضوع در ارتباط هستند. ما نیز به هر نحوی توانستهایم با این دستگاهها ارتباط برقرار کردهایم اما خروجی آن تا به امروز رضایت بخش نبوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که برنامه دولت برای کاهش دخانیات و سیگار الکتریکی چیست؟ گفت: در امر ناتوانی کاهش مصرف دخانیات در کشور ناهماهنگی دستگاهها با یکدیگر بسیار به چشم میخورد. باید بدانیم که در امر دخانیات یک ارگان نمیتواند به تنهایی وارد عمل شود بلکه خواست و کمک مردم با دولت و هماهنگی دولت با سایر دستگاههای ذیربط یک اصل مهم در کاهش مصرف دخانیات است.
مدیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران ادامه داد: قانون جامع کنترل و مبارزه ملی ۴ دهه است که در کشور وجود دارد اما به این مقررات و آئین نامهها متأسفانه عمل نشده است. با توجه به همین قانون عرضه کردن مواد و تبلیغ استعمال دخانیات ممنوع بوده و برای کاهش آن باید به یک تلاش جمعی رسید. خانوادهها اگر بدانند ۱۰ الی ۱۵ درصد اعتیاد بچهها از استعمال سیگار شروع میشود با حساسیت بیشتری به نوجوانان خود پرداخته تا بتوانند در بحث دخانیات با ارگانهای دیگر نیز مشارکت لازم را داشته باشند.
مسجدی افزود: موضوعی که امروزه در کشور خیلی نگران کننده است موضوع تبلیغات در فضای مجازی و نمایش خانگی است، زیرا نوجوان هر چقدر هم که مدارس و خانواده تلاش کند اما اثری که فضای مجازی یا بازیگر مورد علاقهاش در یک سریال نمایش خانگی، روی نوجوان میگذارد خیلی بیشتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: جامعه هنری کشور باید بداند در مبارزه با استعمال دخانیات یک مسئولیت اجتماعی جدی در برابر افراد جامعه دارد. متأسفانه اما در عمل طوری دیگری رفتار میکنند و به عادی سازی این رفتارهای پرخطر در جامعه دامن میزنند.
مدیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران در پاسخ به این پرسش که آمار مصرف دخانیات امروزه در کشور چگونه است؟ گفت: طبق آمار دبیر خانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ۸۵ درصد اعتیادها از سیگار و قلیان آغاز میشود. سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در ایران تولید شده و ۷۳ درصد سیگار داخل کشور توسط دو شرکت بینالمللی تولید میشود.
وی افزود: استعمال سیگار و قلیان در دختران ۱۳ تا ۱۵ سال ۱۳۳ درصد رشد داشته، همچنین مصرف قلیان در دانشآموزان پایه هفتم کشور به ۳۶ درصد رسیده است.
مسجدی خاطر نشان کرد: امروزه بیش از ۱۴ درصد ایرانیها بین سنین ۲۵ تا ۶۴ سالگی دخانیات مصرف میکنند. متأسفانه روند مصرف دخانیات در بانوان نسبت به آقایان حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.
انتهای پیام/