توسعه فیلترینگ موجب بروز تهدیدات اخلاقی میشود
یک استاد دانشگاه با ابراز این عقیده که توسعه فیلترینگ موجب بروز تهدیدات اخلاقی میشود، تاکید کرد: باید در این خصوص بررسیهای دقیقتری انجام شود.
به گزارش مملکت آنلاین، رضا رحمدل، مدرس دانشگاههای خراسان شمالی و دکتری روابط بین الملل در نشست مجازی که توسط کانون مناظرات و کرسیهای آزاداندیشی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با موضوع «طرح صیانت و اهداف آن» برگزار شد، با اشاره به اینکه جلسات مربوط به فضای مجازی و تصمیمگیری در این مورد نیازمند استفاده از رهنمودهای مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: در حال حاضر اجرای این طرح برای صاحبان کسب و کار و کارآفرینان، ترس و نگرانی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه دولت به دنبال جلوگیری از حملات سایبری است، ادامه داد: دغدغه دولت نسبت به اینترنت، بهرهگیری از فضای اینترنت به لحاظ مسائل امنیتی است برای همین در کشور شورای عالی فضای مجازی با حضور مقامات عالی کشور تشکیل شده است.
به گفته این دکتری روابط بین الملل، طرح صیانت یک مسئله حساس است که اگر تصمیمگیری درستی در آن نباشد، خطراتی مثل مهاجرت نخبگان را در پی دارد و این موضوع برای کشور در حال توسعهای مانند ما اهمیت بسیاری دارد.
رحمدل با اشاره به اینکه فیلترینگ نباید توسعه پیدا کند زیرا تهدیدات اخلاقی را به دنبال میآورد و کنترل وضعیت دشوار میشود، افزود: این طرح باید در جلسه علنی مجلس بیشتر بررسی شود.
وی با بیان اینکه برای اجرای طرح صیانت پیش فرضهایی تعریف شده است، اظهار کرد: این طرح دارای عناوین مختلفی مثل طرح ساماندهی پیام رسان اجتماعی، طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی، حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات کاربردی است.
رحمدل با تأکید براینکه ایجاد اختلال در سیستم عامل شبکهها برای مدیریت فیلترشکنها نتیجه مطلوبی به دنبال نداشت، اضافه کرد: فیلتر تلگرام با هدف حمایت و استفاده از شبکههای داخلی انجام شد اما در اصل این کار باعث افزایش فیلترشکنها و کاهش نظارت دولت به دلیل پروتکلهای این فیلترها شد که این مسئله درآمدزایی بسیاری برای فیلتر شکنها داشت.
وی با بیان اینکه فیلتر تلگرام موجب ایجاد خطرات اخلاقی برای کاربران شد، ادامه داد: ما نمیتوانیم فضای واقعی را مانند فضای مجازی بدانیم و از همین جهت تصمیمگیریها حساسیت بیشتری را میطلبد؛ همانطور که فیلترینگ تلگرام و سوق دادن خانوادهها به سمت استفاده از فیلتر شکنها، آسیبهای اجتماعی بسیاری را برای کودکان و جوانان ما به همراه داشت.
گفتنی است؛ طرح صیانت در ۶ مرداد ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی رأی آورد و همچنین این طرح در اسفند ماه ۱۴۰۰ نیز با ۱۸ رای موافق و ۲ رای مخالف تصویب شد اما به دلیل اعتراضاتی که وجود داشت در ابتدای فروردین رای گیری انجام شد و ابلاغ آن متوقف شد.
انتهای پیام/