چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟
از ابتدای ثبت دامنههای فارسی در کشور تاکنون یک میلیون و ۴۸۲ هزار و ۷۹۰ دامنه ثبت شده که از میان آنها، پسوند ir با یک میلیون و ۴۷۴ هزار دامنه فعال در صدر قرار دارد.
به گزارش مملکت آنلاین، دامین یا دامنه (Domain) نامی است که وبسایت از طریق آن قابل دستیابی بوده و به طور کلی از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است. نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت شما بوده و آن را به دلخواه خود انتخاب میکنید.
پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی هستند که توسط کمیته مخصوص تأیید و تصویب پسوندها یعنی آیکن (ICANN) تأیید شده باشند. نمونههای پسوندهای متداول com، org و ir هستند و انتخاب نام دامنه مناسب و ساده بسیار مهم بوده و همچنین در رتبهبندی (Ranking) نتایج جستوجوی گوگل نیز تأثیرگذار است.
در ایران، پژوهشگاه دانشهای بنیادی از جمله مراکز اصلی برای ثبت دامنههای اینترنتی به شمار میرود و هر کاربری که تمایل به ثبت دامنهای برای بازگشایی سایت خود داشته باشد، باید به سایت این مرکز یا یکی از نمایندگان فعال آن در سطح کشور مراجعه کند. این پژوهشگاه همچنین آماری دقیق از دامنههای ایرانی را به دست میدهد.
طبق آخرین آمار موجود در مرکز ثبت دامنه کشوری ایران، از ابتدای ثبت دامنههای فارسی در کشور تاکنون یک میلیون و ۴۸۲ هزار و ۷۹۰ دامنه ثبت شده است و از بین پسوندهای ثبتشدهی فارسی، پسوند ir با یک میلیون و ۴۷۴ هزار و ۴۹۵ دامنه فعال در صدر قرار دارد که نشان میدهد بیشترین سهم متعلق به همین پسوند است. این در حالی است که در خردادماه، یک میلیون و ۴۷۹ هزار دامنه ثبت شده بود.
پس از دامنه ir، دامنه co.ir با ۴۱۶۵ مورد، دامنه ایران با ۱۵۶۸ مورد و دامنه ac.ir با ۱۲۰۵ دامنهی فعال هستند. همچنین دامنههای دیگری وجود دارند که کمتر از ۱۰۰۰ مورد به نام آنها ثبت شده است. دامنه id.ir با ۶۵۳ مورد، دامنه sch.ir با ۲۴۰ مورد، دامنه org.ir با ۲۳۹ مورد و دامنه gov.ir با ۱۹۸ مورد نیز در رتبههای بعدی لیست قرار دارند. کمترین دامنه ثبتشده نیز متعلق به دامنه net.ir با ۲۷ دامنه فعال است.
به گفته مسوولان، با توجه به اینکه مطابق با سند طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، توسعه خط و زبان فارسی تا سال ۱۴۰۴ به عنوان یکی از اهداف راهبردی در نظر گرفته شده و دامنه فارسی ایران تأثیر زیادی در تحقق این هدف دارد، پیشنهاد میشود که امکان ثبت دامنه فارسی برای استارتآپها و کسبوکارها سریعتر از سازمانهای دولتی فراهم شود.
انتهای پیام/