شبکه رایانههای آلوده توسط گوگل مختل شد
گوگل اخیرا شبکه عظیمی از رایانه های آلوده شده توسط بدافزار Glupteba را متلاشی کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، این شرکت برآورد کرد این بدافزار حدود یک میلیون دستگاه رایانه شخصی در سراسر جهان را آلوده کرده است که می تواند یکی از بزرگترین بوت نتهای شناسایی شده تاکنون باشد.
یک بوت نت، شبکه ای از رایانه یا دستگاههای متصل به اینترنت است که همگی توسط بدافزار آلوده شده و تحت کنترل یک گروه واحد قرار گرفته اند. در این مورد، گوگل رد بدافزار Glupteba را گرفته و به دو نفر در روسیه رسیده است. این شرکت از این هکرها شکایت کرده و امیدوار است رویه جدیدی را گشوده و ریسکهای حقوقی و مسئولیت برای اپراتورهای بوت نت ایجاد کند.
این شرکت اینترنتی اعلام کرده که در چنین مواقعی شاهد رشد چنین شبکههایی و افزوده شدن روزانه حدود هزار دستگاه به آنهاست. بدافزاری که رایانه به بوت نت Glupteba اضافه می کند، معمولا در وب سایتهایی که نرم افزار رایگان عرضه می کنند، پنهان می شود. طبق اعلام گوگل، اپراتورهای Glupteba از این بدافزار برای سرقت اطلاعات شخصی، استخراج رمزارزها و عبور دادن ترافیک اینترنت از طریق دستگاههای آلوده استفاده کرده اند.
واشنگتن پست گزارش کرده است که هکرها از بعضی از سرویسهای گوگل برای توزیع بدافزار استفاده کرده اند. این شرکت بیش از هزار حساب که برای انتشار Glupteba مورد استفاده قرار گرفته بودند را معلق کرده است. گوگل اعلام کرد ما فقط حفرههای امنیتی را ترمیم نمی کنیم بلکه برای حذف همه نوع تهدیدی برای مصرف کنندگان و شرکتهایی که برای کارشان به اینترنت وابسته هستند، تلاش می کنیم. ما گروههایی از تحلیلگران و کارشناسان امنیتی داریم که مامور شناسایی و متوقف کردن فعالیتهای مخرب نظیر حملات داس، عملیاتهای فیشینگ، آسیب پذیریهای شناسایی نشده و هک علیه گوگل، محصول و کاربرانش هستند.
بر اساس گزارش انگجت، گوگل با فراهم کنندگان زیرساخت برای متلاشی کردن این بوت نت هماهنگی کرده است اما هشدار داد تاکنون تنها به صورت موقتی موفق شده است فعالیت این بوت نت را مختل کند. بدافزار Glupteba از فناوری بلاک چین برای جلوگیری از توقف کامل فعالیت استفاده می کند. هنگامی که دستوری از صاحبانش دریافت نمی کند، این بدافزار به گونه ای برنامه ریزی شده است که به صورت اتوماتیک از دیتای کد گذاری شده در بلاک چین بیت کوین برای دستورالعمل درباره نحوه اتصال مجدد استفاده می کند.
انتهای پیام/