مایکروسافت به پشتیبانی ویندوز ۱۱ از پردازنده‌های نسل ۱۰ اینتل ادامه می‌دهد

مایکروسافت پشتیبانی از پردازنده‌های نسل ۱۰ اینتل را کنار نگذاشته است.

مایکروسافت به پشتیبانی ویندوز ۱۱ از پردازنده‌های نسل ۱۰ اینتل ادامه می‌دهد

به گزارش مملکت آنلاین، گزار‌ش‌های پیشین ادعا می‌کردند که مایکروسافت پشتیبانی از پردازنده‌های نسل ۱۰ اینتل را در ویندوز ۱۱ نسخه‌ی 24H2 کنار گذاشته است؛ اما این ادعا صحت ندارد. مایکروسافت می‌گوید که الزامات سخت‌افزاری ویندوز ۱۱ از سال ۲۰۲۱ تغییری نکرده است.

الزامات سخت‌افزاری نسخه‌ی 24H2 ویندوز ۱۱ نیز همان نکات قبلی هستند؛ مگر اینکه قصد داشته باشید از قابلیت‌های هوش مصنوعی استفاده کنید که به واحد پردازش عصبی (NPU) نیاز دارند. الزامات سخت‌افزاری ویندوز ۱۱ به‌طور رسمی در وبسایت OEM مایکروسافت درج شده‌اند تا شرکت‌های سازنده‌ی کامپیوتر (OEM) به‌راحتی متوجه شوند که ویندوز ۱۱، از‌جمله نسخه‌ی 24H2، به چه سخت‌افزاری نیاز دارد.

در ۱۳ فوریه ۲۰۲۵ (۲ بهمن ۱۴۰۳)، مایکروسافت سند پشتیبانی خود با عنوان پردازنده‌های اینتل پشتیبانی‌شده در ویندوز ۱۱ نسخه‌ی 24H2 را به‌روزرسانی و اطلاعات جدیدی درباره‌ی این نسخه اضافه کرد. دو تغییر اصلی در این سند مشاهده می‌شود: ۱. عنوان سند برای اشاره‌ی مستقیم به نسخه‌ی 24H2 ویندوز ۱۱ تغییر کرده است؛ ۲. فهرست پردازنده‌های پشتیبانی‌شده دیگر شامل پردازنده‌های نسل هشتم و نهم و دهم اینتل نمی‌شود.

این تغییر باعث شد برخی افراد تصور کنند که ویندوز ۱۱ نسخه‌ی 24H2 از پردازنده‌های‌ کامت‌لیک اینتل قدیمی دیگر به‌طور رسمی پشتیبانی نمی‌کند. حال نکته‌ این است که این اسناد در اصل برای کاربران عادی نیستند. اسناد مایکروسافت در‌واقع لیستی از پردازنده‌های پیشنهادی برای شرکت‌هایی مانند HP و لنوو است که کامپیوترهای جدید تولید می‌کنند. این شرکت‌ها باید از پردازنده‌های جدیدتر در محصولات خود استفاده کنند.

همان‌طورکه در سند مایکروسافت آمده، این شرکت به‌وضوح اعلام کرده است که OEMها می‌توانند از پردازنده‌های زیر برای دستگاه‌های جدید ویندوز ۱۱ استفاده کنند. دستگاه‌های جدید ویندوز ۱۱ باید از درایورهای جدید برخوردار باشند که برنامه‌ی سازگاری سخت‌افزاری ویندوز ۱۱ را گذرانده باشند. این یعنی مایکروسافت و اینتل نمی‌خواهند شرکت‌های سازنده در سال ۲۰۲۵ همچنان از پردازنده‌های قدیمی در کامپیوترهای جدید خود استفاده کنند.

در نهایت برای نصب ویندوز ۱۱ الزامات سخت‌افزاری تغییر نکرده‌اند. علاوه‌بر این، مایکروسافت تأکید کرده است که سندهای پشتیبانی OEM به کاربران عادی مربوط نمی‌شوند. همان‌طور‌که در سند رسمی مایکروسافت آمده است: «تغییرات در فهرست پردازنده‌ها نشان‌دهنده‌ی تغییری در پشتیبانی موجود کاربران نیست و تنها به OEM‌ها کمک می‌کند تا پردازنده‌های مناسب برای دستگاه‌های جدید را انتخاب کنند.»

مایکروسافت پیشنهاد می‌کند که برای بررسی سازگاری، تنها از ابزار PC Health Check استفاده کنید و به اسناد OEM توجهی نکنید. در واقع، مایکروسافت حتی کاربران را از نصب نسخه‌ی 24H2 ویندوز ۱۱ روی هر دستگاهی، حتی اگر در فهرست رسمی نباشد، منع نمی‌کند. کاربران معمولی تا زمانی که TPM 2.0 داشته باشند، می‌توانتد از ویندوز ۱۱ استفاده کنتد. حتی اگر سیستم کاربر از TPM پشتیبانی نکند، همچنان می‌توان با تغییرات در رجیستری، الزامات را دور زد.

انتهای پیام/

ارسال نظر