تولید موتورهای ۳ و ۴ سیلندر کم مصرف با سطح آلایندگی یورو ۶ در ایران
شرکت توسعه قوای محرکه تیوان از شرکتهای گروه بهمن طراحی و تولید خانواده موتورهای ۳ و ۴ سیلندر کم مصرف با سطح آلایندگی یورو ۶ و با حداکثر توان ۱۴۳ تا ۱۵۵ اسب بخار و گشتاور ۲۲۰ تا ۲۵۰ نیوتن متر را در دست اقدام دارد که تا پایان سال جاری فاز نخست آن به بهرهبرداری می رسد.
به گزارش مملکت آنلاین، سید مجتبی میرسهیل مدیرعامل شرکت توسعه قوای محرکه تیوان، مجری طرح کلان ملی طراحی و ساخت خانواده موتور پر قدرت و کم مصرف یورو ۶ در خصوص آخرین وضعیت تولید این موتورها گفت: با توجه به آلودگی هوای کلان شهرها بالاخص در اثر پدیده وارونگی در پاییز و زمستان، از دی ماه سال ۹۲ با محوریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت از بخش خصوصی دانش بنیان جهت ارتقای فناوری صنعت خودرو و تولید موتورهای کم مصرف و مطابق آلایندگی روز دنیا در دستور کار قرار گرفت و مقام معظم رهبری نیز طی چند مرحله لزوم تولید موتور کم مصرف خودرو مطابق فناوریهای روز دنیا و تحقق این طرح کلان ملی را مطالبه نموده اند.
وی افزود: بر این مبنا شرکت توسعه قوای محرکه تیوان به عنوان سرمایهگذار بخش خصوصی، طراحی و تولید خانواده موتورهای کم مصرف و با سطح آلایندگی یورو ۶ سه سیلندر با توان ۱۴۳ اسب بخار و گشتاور ۲۲۰ نیوتن متر و ۴ سیلندر با توان ۱۵۵ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر را در دست اقدام دارد.
وی خاطرنشان کرد: فناوری فعلی موتور خودروهای داخلی در حال تولید مربوط به دو دهه گذشته بوده و با بکارگیری فناوری قدیمی برای موتور ۳ سیلندر با حجم ۱/۲ لیتر، حداکثر توان قابل حصول در محدوده ۷۵ تا ۸۵ اسب بخار و گشتاور ۹۵ تا ۱۰۰ نیوتن متر است اما با استفاده از آخرین فناوری های روز دنیا جهت ارتقاء راندمان و در عین حال کاهش مصرف سوخت و آلاینده ها (از جمله فناوری هایی مانند پاشش مستقیم سوخت داخل محفظه احتراق، بکارگیری توربوشارژ، سرسیلندر یکپارچه با منیفولد خروجی، بلوک سیلندر آلومینیومی به صورت ریخته گری یکپارچه با بوش سیلندر چدنی و ...) محصول موتور ۳ سیلندر شرکت تیوان دارای ۱۴۳ اسب بخار قدرت و ۲۲۰ نیوتن گشتاور است که در نوع خود پرقدرت ترین موتور تولیدی خودروهای سواری داخل کشور و دارای کمترین مصرف سوخت و سطح آلایندگی یورو ۶ می باشد.
مدیرعامل شرکت توسعه قوای محرکه تیوان افزود: با اتمام طراحی، نمونه سازی و پشت سرگذاشتن موفق آزمون های عملکردی و دوام، اولین نمونه از این موتور در مرداد ماه سال ۹۵ با حضور مقامات عالی رتبه کشور به طور رسمی رونمایی و پس از آن سرمایه گذاری برای ایجاد خطوط تولید، صنعتی سازی و تولید انبوه این خانواده موتور با فناوری بالا آغاز شد. در حال حاضر نصب و راه اندازی ماشین آلات و بزرگترین خط تولید موتور در کشور با ظرفیت ۵۰۰هزار دستگاه در سال، مراحل پایانی خود را طی مینماید و بهره برداری از فاز نخست تا پایان سال جاری انجام خواهد شد.
میرسهیل گفت: سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریالی انجام شده در این طرح، بزرگترین سرمایه گذاری صنعت خودرو طی دو دهه گذشته جهت ارتقاء فناوری خودروهای تولیدی می باشد. خطوط تولید این خانواده موتور مدرن ترین، به روز ترین و پیشرفته ترین خطوط تولیدی صنعت خودرو کشور که به طور همزمان قابلیت ماشین کاری و مونتاژ ۱۰ نوع از انواع موتورهای ۳ و ۴ سیلندر را دارا می باشد. کارخانه تولیدی شرکت تیوان در شهرک صنعتی کاسپین قزوین در زمینی به وسعت ۸ هکتار و زیربنای ۵۰ هزار متر مربع احداث گردیده و به روز ترین فناوری های روز دنیا در حوزه تولید محصولات با فناوری بالا در آن لحاظ شده است. علاوه بر این طی این طرح بالغ بر ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۰۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این طرح کلان ملی تا پایان سال، تولید انبوه موتورهای با فناوری بالا و کم مصرف در محدوده ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر بر روی خودروهای سواری اجرا و یکی از منویات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید محقق خواهد شد. همچنین به منظور اطمینان از تداوم چرخه نوآوری و توسعه و بروزرسانی محصولات، طی سرمایهگذاری مشترک انجام شده تیوان با دانشگاه تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آزمایشگاه ملی و مرکز نوآوری قوای محرکه پیشرفته (الکتریکی، هیبریدی، احتراقی) برای انواع خودروهای سبک و سنگین تا توان ۴۳۰ kw به عنوان اولین و مجهزترین مرکز آزمون و توسعه قوای محرکه الکتریکی و احتراقی کشور تا سطح استاندارد یورو ۶ ایجاد گردیده است که تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید. برای ایجاد این آزمایشگاه بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری مشترک بین صنعت و دانشگاه صورت پذیرفته است و با آغاز به کار، دانشگاه تهران در بین ۵ دانشگاه برتر دنیا در حوزه طراحی و آزمون قوای محرکه پیشرفته قرار میگیرد.
انتهای پیام/