گرانی محصولات خانواده هایما ایرانخودرو
ایران خودرو طی اطلاعیه از افزایش قیمت چهار عضو خانواده هایما خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، افرایش قیمت کارخانهای محصولات تولیدی خودروسازان در حالی ادامه دارد که مدیران صمت همچنان ترجیح میدهند، سکوت کنند.
ایران خودرو طی اطلاعیه از افزایش قیمت چهار عضو خانواده هایما خبر داد.
آبیهای جاده مخصوص در اطلاعیه خود دلیل این افزایش قیمت را بالا رفتن تعداد گواهی اسقاطهای مورد استفاده برای شماره گذاری محصولاتی که با برند هایما تولید میکنند، عنوان کردند.
آن طور که مدیران ایران خودرو گفتند پیش از این میتوانستند با یک گواهی اسقاط چهار دستگاه انواع هایما را پلاک کنند.
اما با توجه با اجرای ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو بعد از نهایی شدن این ماده قانونی برای شماره گذاری هر دستگاه هایما به ۱.۵ گواهی اسقاط احتیاج است، بنابراین قیمت محصولات این برند چینی در کارخانه با افزایش روبرو شده است.
براساس اعلام ایران خودرو قیمت ۱.۵ گواهی اسقاط برای این خودروساز حدود ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام میشود. این در حالیست که قیمت یک گواهی اسقاط ۳۵ میلیون تومان است.
خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص پیش از این میتوانستند با پرداخت ۳۵ میلیون تومان برای چهار محصول مونتاژی خود پلاک بگیرند، به عبارت دیگر هزینه شماره گذاری هر محصول مونتاژی حول و حوش ۹ میلیون تومان بود، اما همان طور که اشاره شد در حال حاضر هزینه اسقاط به ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر دستگاه افزایش یافته است.
ایران خودروییها در اولین گام قیمت هایما S8 را برای اردیبهشت امسال اعلام کردند.
آبیهای جاده مخصوص پیش از این هر دستگاه هایما S8 را نزدیک به یک میلیارد و ۲۲۶ میلیون تومان فاکتور میکردند، اما با توجه به رشد هزینه گواهی اسقاط قیمت اعلام شده برای این محصول مونتاژی چینی در اردیبهشت ۱۴۰۳ به حدود یک میلیارد و ۲۷۸ میلیون تومان رسیده است.
خانواده هایما بعد از افزایش قیمت دو عضو خانواده پژو پارس و افزایش جزئی وانت آریسان ۲ دوگانه سوز، سومین افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در سال جاری محسوب میشود. دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا نیز قیمت پراید ۱۵۱ (وانت پراید) خود را افزایش داده است، اما همچنان شاهد هستیم که سیاست گذار خودرویی درباره افزایش قیمت کارخانهای خودرو سکوت کرده است.
مشخص نیست روزه سکوت مدیران صمت تا چه زمانی ادامه دارد، اما شرکتهای خودروساز با توجه به افزایش هزینههای خود در خطوط تولید و همچنین هزینه مرتبط با شماره گذاری و سایر هزینههای تحمیلی چارهای ندارند تا قیمت کارخانهای محصولات خود را افزایش دهند.
شفاف نکردن مساله رشد قیمت خودرو در مبدا از سوی وزارت صمت سبب میشود تا متقاضیان روبروی خودروسازان قرار گیرند. اتفاقی که در ارتباط با افزایش قیمت پژو پارس افتاد و بیش از پیش به اعتبار خودروسازان در مقابل افکار عمومی ضربه زد.
البته این پایان ماجرا نیست و شیوه افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان، بدون شفاف سازی مدیران صمت، تبعات منفی برای بازار خودرو به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام/