برخورد صاعقه به سکوی پرتاب ماموریت آرتمیس

روز گذشته(۲۷ اوت/۵ شهریور) صدای چند صاعقه بر فراز سکوی پرتاب ۳۹B در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا، که میزبان پرتاب ماموریت آرتمیس ۱ به مدار ماه در صبح فردا دوشنبه(۲۹ اوت/۷شهریور) خواهد بود، پیچید و فیلمی از این لحظه منتشر شده است.

برخورد صاعقه به سکوی پرتاب ماموریت آرتمیس

به گزارش مملکت آنلاین، یک موشک بزرگ به نام سیستم پرتاب فضایی(SLS) که در بالای آن یک کپسول به نام اوریون(Orion) قرار گرفته بر روی این سکو قرار دارد و سه عدد برج‌ برق‌گیر در کنار آن قرار دارند.

هیچ دلیلی برای هشدار و نگرانی وجود ندارد. برج‌ها کار خود را به درستی انجام دادند و این صاعقه‌های خطرناک را از سخت افزار ارزشمند پروازهای فضایی ناسا دور کردند. یکی از این سه برج در اوایل ماه آوریل در جریان آزمایش سوخت گیری آرتمیس ۱ به طور مشابه مورد اصابت صاعقه قرار گرفت و سیستم پرتاب فضایی و کپسول اوریون هر دو سالم ماندند.

 مقامات ناسا اعلام کردند که به احتمال زیاد قدر ت سه صاعقه روز گذشته کم بوده است. با این حال، آژانس در حال بررسی احتمال اثرگذاری آن‌ها بر روی موشک ماموریت آرتمیس ۱ یا سکوی پرتاب ۳۹B هستند.

مقامات ناسا نوشتند: یک تیم هواشناسی به ارزیابی و جمع آوری داده‌های مربوط به ولتاژ ، جریان و همچنین تصاویر این واقعه خواهند پرداخت. داده‌ها با تیمی از متخصصان به اشتراک گذاشته خواهد شد تا تعیین کنند که آیا محدودیت‌های موجود در وسیله نقلیه یا سیستم‌های زمینی نقض شده است یا خیر. مهندسان امشب در محل سکوی پرتاب به گشت‌زنی خواهند پرداخت و در صورت نیاز، ارزیابی‌های بیشتری را با کارشناسان زیرسیستم انجام خواهند داد.

آرتمیس ۱ اولین ماموریت برنامه اکتشاف ماه ناسا موسوم به آرتمیس و همچنین اولین پرواز موشک سیستم پرواز فضایی است. این موشک قدرتمند کپسول اوریون را در یک ماموریت بدون سرنشین به مدار ماه پرتاب خواهد کرد. این ماموریت از زمان پرتاب تا بازگشت به زمین شش هفته طول خواهد کشید. هدف اصلی نشان دادن این است که هر دو وسیله نقلیه آماده شروع ارسال فضانوردان به ماه و سایر مقاصد در اعماق فضا هستند.

همانطور که وقوع صاعقه نشان می‌دهد هوا در سواحل فضایی عالی نیست. اما انتظار می‌رود تا روز پرتاب به طور قابل توجهی هوا صاف شود. هواشناسان به همراه نیروی فضایی ایالات متحده می‌گویند که ۷۰ درصد احتمال دارد که طبیعت صبح دوشنبه با ما همکاری کند.

با این حال، اگر آب‌وهوا یا مشکلات فنی این تلاش برای پرتاب را با مشکل مواجه کند، ناسا دو فرصت دیگر در پنجره پرتاب فعلی برای انجام این ماموریت در روزهای دوم و پنجم سپتامبر (۱۱ و ۱۴ شهریور) در نظر گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر