آتشسوزی مهیب جنگلی در ترکیه
رسانههای محلی ترکیه امروز (چهارشنبه) گزارش دادند که آتشسوزی جنگلی در استان «چناققلعه» واقع در شمال غربی این کشور بیش از ۱۱ ساعت است که ادامه دارد و بیش از ۱۰۰۰ نفر از مناطق درگیر با حریق تخلیه شدهاند.
به گزارش مملکت آنلاین به نقل از اسپوتنیک، آتشنشانان با گذشت بیش از ۱۱ ساعت همچنان در تلاش برای مهار آتش هستند.
همچنین در این گزارش آمده است که تاکنون ۱۱۰۴ نفر برای احتیاط از ۱۰ شهرک و یک پردیس دانشگاهی تخلیه شدهاند.
«ابراهیم یوماکلی»، وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه روز دوشنبه گفت که آتشسوزی در چناققلعه هنوز تحت کنترل قرار نگرفته است و مقامات، خود را برای بدترین سناریو آماده میکنند.
در مجموع هشت فروند هواپیمای آتشنشانی، ۲۶ فروند بالگرد و حدود ۱۸۰ ماشین آتشنشانی در عملیات اطفای حریق شرکت دارند.
همچنین بنابر گزارش یورونیوز، وزارت حمل و نقل ترکیه نیز اعلام کرده که تردد دریایی در تنگه «داردانل» در شمال غربی این کشور به دلیل این آتشسوزی طبیعی مختل شده است.
این وزارتخانه در بیانیهای گفت: به دلیل آتشسوزی جنگلی در منطقه کپز و چناققلعه، تردد دریایی در مسیر جنوب به شمال به طور موقت متوقف است.
تنگه داردانل که مرز طبیعی بین اروپا و آسیا است، دریای اژه را به دریای مرمره متصل میکند.
کارشناسان میگویند که تغییر اقلیم، خطر هوای داغ و خشک را افزایش داده که به آتشسوزی دامن میزند.
ژوئیه امسال گرمترین ژوئیه در تاریخ از زمان ثبت رکوردها بوده است.
دمای شدید و طولانی رطوبت بیشتری را از خاک و پوشش گیاهی دفع میکند که زمینهای مساعد برای رشد سریع آتش فراهم میکند به خصوص اگر باد شدید باشد.
دانشمندان مدتهاست هشدار دادهاند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانهای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوختهای فسیلی است، توالی موجهای گرما را بیشتر، شدید و کشندهتر میکند. این دانشمندان سالهاست که میگویند دولتها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای اقدامات جدی انجام دهند.
مطالعات اخیر تایید میکند که هشت سال گذشته داغترین سالهای ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریبا به طور قطع گرمترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرمترین دوره ثبتشده خواهد بود.
انتهای پیام/