کمیته سازمان ملل قطعنامه "حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود" را تصویب کرد
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون حقوق بشر و امور انسانی، اجتماعی و فرهنگی قطعنامهای را تصویب کرد که حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود را تایید میکند.
به گزارش مملکت آنلاین، مصر با هماهنگی فلسطین این قطعنامه را به نمایندگی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به سازمان ملل ارائه کرد.
این قطعنامه حمایت اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل را از جمله کشورهایی از اتحادیه اروپا، کشورهای آمریکای لاتین، آسیا و آفریقا را به دست آورد و قرار است برای تصویب از سوی مجمع عمومی سازمان ملل اواسط ماه دسامبر مطرح شود.
۱۶۷ کشور به این قطعنامه رای مثبت، پنج کشور رای منفی و هفت کشور رای ممتنع دادند.
این قطعنامه بر حق ملت فلسطین در هر مکانی که حضور دارند برای تعیین سرنوشت خود و دستیابی به آزادی تاکید دارد و آن را شرط اصلی برای دستیابی به راه حلی عادلانه و جامع برای مساله فلسطین میداند.
در همین راستا، ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین از کشورهایی که به این قطعنامه رای مثبت دادند، تشکر کرد و گفت، حق تعیین سرنوشت مبنای تمامی حقوق بخصوص برای ملت فلسطین است که سالهاست تحت اشغالگری استعماری و نظام آپارتاید قرار دارد.
وی از جهان خواست، مکانیزمی عملی تعیین کند که ملت فلسطین را از تمامی حقوق خود از جمله حق درخواست از دادگاه کیفری بین المللی برای اتخاذ موضع قانونی پیرامون "ماهیت حقوقی اشغالگری استعماری اسرائیل" برخوردار کند.
المالکی همچنین مواضع کشورهایی که به این قطعنامه رای منفی یا ممتنع دادند، رد کرد و گفت، این کشورها نمی توانند به حمایت از اشغالگر و جنایت های آن ادامه دهند. دادن رای ممتنع یا منفی استبداد و استکبارگری این اشغالگر را تشدید میکند که تمامی قطعنامه ها و کنوانسیونهای بینالمللی را نقض کرده است.
کمیته چهارم مجمع عمومی سازمان ملل شامگاه جمعه بنا به پیشنهاد فلسطین با صدور حکمی، از دیوان بینالمللی کیفری خواست استفساریه خود را درباره "ماهیت حقوقی اشغالگری استعماری اسرائیل" در سرزمین فلسطین از جمله قدس اشغالی اعلام کند.
در این رایگیری ۹۸ کشور عضو سازمان ملل به این طرح رای مثبت داده و در مقابل ۱۷ کشور از جمله آمریکا، ایتالیا، آلمان، استرالیا، کانادا، اتریش و جمهوری چک به آن رای مخالف داده و ۵۲ کشور نیز رای ممتنع دادند.
طبق این قطعنامه، فلسطینیها از دادگاه لاهه میخواهند حکم کند که اشغالگری رژیم صهیونیستی مطابق آنچه در قطعنامه شماره ۲۴۲ شورای امنیت آمده، موقتی نیست و این اشغالگری باید از طریق مذاکرات براساس فرمول زمین در برابر صلح پایان یابد.
انتهای پیام /