انتخابات بحرین از صبح امروز بدون حضور مخالفان آغاز شده است
شهروندان بحرینی امروز در حالی پای صندوقهای رأی برای انتخاب مجلس میروند که محرومیت مخالفان از نامزدی، اثری از شور انتخابات در این کشور باقی نگذاشته است.
به گزارش مملکت آنلاین، شهروندان بحرینی امروز در حالی پای صندوقهای رأی برای انتخاب مجلس میروند که محرومیت مخالفان از نامزدی، اثری از شور انتخابات در این کشور باقی نگذاشته است.
این در حالی است که شمار نامزدها افزایش چشمگیری داشته و ۳۳۰ نامزد از جمله ۷۳ زن برای دستیابی به ۴۰ کرسی مجلس که جایگاه آن مشورتی است رقابت میکنند.
دو حزب اصلی مخالف، یعنی حزب شیعی «الوفاق» و حزب سکولار «وعد» که در سالهای گذشته غیر قانونی اعلام شدهاند، مانند دوره قبل از معرفی نامزد در انتخابات محروم و در مقابل خواستار تحریم انتخابات شدهاند.
این سومین انتخابات بحرین از زمان ناآرامیها در این کشور در سال ۲۰۱۱ است.
در آن سال و همزمان با دوران موسوم به بهار عربی، معترضان خواستار محدود شدن اختیارات پادشاه و اجرای اصلاحات سیاسی شدند اما دولت بحرین با حمایت نیروهایی از همسایگانش اعتراضات را به شدت سرکوب کرد.
از آن پس صدها فعال سیاسی و مدنی از جمله رئیس جنبش وفاق، «علی سلمان» به زندان افتادند و احکام سنگین اعدام و حبسهای طولانیمدت دریافت کردند.
سازمان عفو بینالمللی روز پنجشنبه اعلام کرد که این انتخابات در فضای سرشار از سرکوب سیاسی و در نبود هرگونه نظر مخالف برگزار میشود.
بحرین در سال ۲۰۱۸ قانون محرومیت سیاسی و مدنی را صادر کرد که اعضای احزاب مخالف سابق را از نامزدی برای مجلس و نیز از خدمت در هیئت مدیره نهادهای مدنی نیز محروم کرد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرده که با این قانون ۶ – ۱۱ هزار شهروند بحرینی از نامزدی برای مجلس محروم شدهاند.
دیده بان حقوق بشر تأکید کرد که این انتخابات فرصت چندانی برای رسیدن به نتایج عادلانهتر و آزادانهتر را در پیش نمینهد.
بحرین کوچکترین کشور خاورمیانه و متحدی راهبردی برای کشورهای غربی است که در سال ۲۰۲۰ روابط رسمی با اسرائیل برقرار کرد.
این کشور میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا با ۷۸۰۰ سرباز امریکایی است.
در سال ۲۰۱۸ نیز انگلستان اولین پایگاه نظامی دائمی خود در خاورمیانه را در جنوب منامه با ۳۰۰ سرباز راهاندازی کرد.
۸۰ درصد درآمدهای بحرین از نفت تأمین مییشود و این کشور دچار کسری بودجه شدید است. در این راستا بحرین در سال ۲۰۱۸ طرح اصلاحات اقتصادی با حمایت ۱۰ میلیارد دلاری کشورهای شورای همکاری تنظیم کرد.
انتهای پیام/