شیوع دوباره کرونا در چین / کارخانه تولید آیفون قرنطینه شد
در پی افزایش شمار مبتلایان کووید در چین، کارخانه فاکسکان قرنطینه شد و عرضۀ آیفون۱۴ به تاخیر افتاد.
به گزارش مملکت آنلاین، افزایش شمار مبتلایان به کووید۱۹ در چین باعث شده است که بسیاری از شرکتهای فعال در این کشور از جمله فاکسکان، سازنده اصلی محصول آیفون، محدودیتهای جدیدی را با هدف مهار همهگیری این بیماری به اجرا بگذارند؛ اقدامی که باعث شد در فعالیتهای تولیدی و صنعتی و حتی رویدادهای سرگرمی چین اختلالات جدی بوجود آید.
چین روز دوشنبه خبر از ثبت ۵ هزار و ۴۹۶ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ داد که بالاترین میزان از ۲ مه محسوب میشود؛ یعنی از زمان برقراری یکی از سختگیرانهترین قرنطینههای این کشور در شانگهای، پایتخت تجاری چین، به دلیل شیوع گسترده این بیماری.
شرکت تایوانی «فاکسکان» که بزرگترین تولیدکنندهٔ قطعات رایانهای و الکترونیکی جهان است نیز روز یکشنبه اعلام کرد قرنطینه و وضع محدودیتهای شدید را در کارخانه خود در شهر «ژنگژو» در چین آغاز کرده است.
از جمله این محدودیتها، انتقال همه کارکنان فاکسکان به سه خوابگاه است. این کارکنان تنها میتوانند بین این سه خوابگاه و منطقه کارخانه در رفت و باشند و برای این کار نیز باید تمام محدودیتهای کنترلی وضع شده را رعایت کنند.
در هشت خوابگاه دیگر نیز به کارگران شرکت فقط اجازه ورود داده میشود و نه خروج.
روز دوشنبه در شهر «ژنگژو» با ۱۰ میلیون نفر جمعیت، ۳ هزار و ۶۸۳ مورد جدید ابتلا به کرونا و ۲۲ مورد مرگ ثبت شد.
فاکسکان همچنین اعلام کرد که تولید مدلهای آیفون۱۴ شرکت اپل در کارخانه ژنگو، تحت تاثیر همین محدودیتها قرار گرفته است.
شرکت اپل نیز با تایید این خبر، روز دوشنبه اعلام کرد دریافت محمولههای جدید آیفون به تعویق افتاده است؛ چراکه کارخانه مونتاژ این محصول در چین مجبور شده به دلیل قرنطینه، ظرفیت تولید خود را کاهش دهد.
اپل در بیانیهای ضمن اشاره به اینکه «سلامت و ایمنی کارگران زنجیره تأمین» را در اولویت قرار داده، اعلام کرد: «اگرچه همچنان شاهد افزایش تقاضا برای مدلهای آیفون۱۴ پرو و آیفون۱۴ پرومکس هستیم، اما احتمالا آیفون۱۴ پرو و آیفون۱۴ پرومکسهایی کمتر از آنچه قبلاً پیشبینی میکردیم عرضه خواهد شد و زمان انتظار مشتریان برای دریافت محصولات جدید طولانیتر خواهد بود.»
افت ۰.۷ درصدی صادرات چین
شیوع کووید۱۹ بر دیگر فعالیتهای اقتصادی بینالمللی این کشور نیز تاثیر گذاشته است. از جمله شماری از بازدیدکنندگان نمایشگاه بینالمللی واردات چین (CIIE) که در شانگهای برگزار شده و نمایشگاه هوایی دوسالانه جوهای در گوانگدونگ، علیرغم اینکه در دو هفته گذشته این شهرها را ترک نکرده بودند و تمام الزامات بهداشتی را رعایت کردند، از ورود به این نمایشگاهها منع شدند که یکی از دلایل این ممانعت، سابقۀ سفرهای آنها بوده است.
سیاستهای سختگیرانۀ بهداشتی چین در فضاهای صنعتی و تولیدی در حالی اجرا میشود که غربالگریهای روزانه برای عموم مردم در سراسر این کشور و مبتنی بر سیاست غیرقابل انعطاف «کووید صفر» ادامه دارد و قرنطینههای اجباری برای افرادی که آزمایش آنها مثبت است یا حتی تنها علائم ابتلا را دارند، در جریان است.
نتیجه اجرای چنین سیاستهایی نیز افت سرعت فعالیتها چه در بخش تولید و چه مصرف است. از جمله بر اساس آمارهای رسمی، صادرات چین در ماه اکتبر به میزان ۰.۷ درصد (برای اولین بار از سال ۲۰۲۰ میلادی) کاهش یافته است و زیچون هوانگ، تحلیلگر موسسه «کاپیتال اکونومیکس» معتقد است: «با توجه به خطر رکود جهانی، صادرات چین احتمالاً در سه ماهه آینده باز هم کمتر میشود.»
با این وجود شی جین پینگ، رئیسجمهور چین ماه گذشته بار دیگر بر اعتبار سیاست بهداشتی «کووید صفر» تأکید کرد و مقامات بهداشتی این کشور نیز روز شنبه مجدداً تاکید کردند که چین «بدون تزلزل» به این استراتژی ادامه خواهد داد.
انتهای پیام/